Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem se tohoto snímku obával, už dopředu jsem očekával šílený průšvih, zejména teda díky některým hercům a režisérskému postu. K mému velkému překvapení se ale nejedná o další českou rádoby komedii, nýbrž o povedenou, jednoduchou, ale především fungující romantickou komedii, která danému žánru konečně nedělá žádnou ostudu. Snímek Přání Ježíškovi je kupodivu docela dobře natočený, líbila se mi příjemná vánoční atmosféra, herci překvapili svými civilními výkony, ani jedna postava mi zde nevadila, chválím i za to, že se snímek netočil v Praze, tak jako většina podobných věcí. Samotný příběh je tvořen několika různorodými dějovými linkami, některé jsou moc povedené, vtipné a zajímavé, jiné naopak trochu nudí a až tak nezaujmou. Celková inspirace je více než zřejmá, cením si však, že i tak se nejedná o obyčejnou kopii či lacinou variaci na známou Lásku nebeskou, ale o příjemný a fungující film, který dokáže stát na vlastních nohách. Přání Ježíškovi je pro mě velmi milým překvapením. Kdo má rád podobně laděné filmy s vánoční tématikou, Přání Ježíškovi ho rozhodně nezklame. 7/10. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film má parametry červené knihovny, ale není to červená knihovna.  1)  Spíš jen opravdu milý a láskyplný snímek._____ 2)  Česká lokalizace filmů Láska nebeská či polské Noci plné zázraků dokazuje, že když už není originální nápad, dobré zpracování již použitého je taky dost cool. Proč bychom nemohli mít vlastní brněnskou Lásku nebeskou?_____ 3)  Počítají se i pěkné dialogy._____ 4)  Autoři se nezabývají realitou, tu posunuli někam do surreálna. Lidi takoví nejsou, ale jistě bychom chtěli, aby všechno takhle končilo. Nebo snad ne?_____ 5)  Z herců mě zvláště zaujali fešný Richard Krajčo (rozhlasový moderátor Mikuláš), ostříhaný Jaroslav Dušek (otec Tomáše) a potom děti: 8letý Jakub Barták (Mikulášův syn), 8letá Valentýna Bečková (Terezka z dětského domova) i Nico Klimek (Tonda). ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Slabounké, ale přeci jen nepatrně nad obvyklým průměrem tuzemských romantických komedií. Děr v logice děje i chování postav je tedy jako máku, celá linka Langmajerovy rodiny je absolutně mimo (a jeho zákrok na střeše v úvodu a následné vyústění totální WTF), ale najde se pár momentů vtipných i působivých. Mnozí z herců navíc samozřejmě umí i hodně pitomé dialogy či scény popostrčit o kousíček výš (Hana Vágnerová) a taková Elizaveta Maximová byla ve své roli opravdu velmi roztomilá, té bych moc přál nějaký chytřejší film. Sečteno a podtrženo, vysloveně to (snad s výjimkou už zmíněné rozhádané a zázračně usmířené rodiny) asi neurazí, ale stejně mi přijde vždycky líto, když se tolik peněz, úsilí, dobrých herců a produkčního snažení vyplácá na zcela zapomenutelné dílo, v tomto případě notabene remake polského filmu. 45 %. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na poli české komedie. Kdyby celý průběh filmu probíhal "přirozeně", jako závěrečná vcelku dojemná část, mohla to být výborná vánoční klasika, kterou bych si o Vánocích pustil pravidelně, stejně jako Lásku nebeskou. Škoda jen těch nepřirozených cringe momentů, které jsou v českých béčkových komedií již nedílnou součástí. Zejména nepřirozenost hraní některých účinkujících ("Kluk z ulice", Krajčův synátor, Holubka), potažmo určité scény. Stručně řečeno - k dokonalosti schází přirozenost, nicméně překvapení veliké. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Největším kamenem úrazu celého filmu je zdánlivá snaha hrát si na americký romanťák s typickým happy-endem. Vlastně by to bylo o mnoho snesitelnější, kdyby se celá zápletka odehrála v řádu dnů či týdnů. Jenže nafouklý příběh plný banalit a náhod nacpaných do štědrovečerního dne působí naprosto nerealisticky, lacině a snad hůře než z vymyšlené pohádky. Když si to ale odmyslím, tak jde ve finále o poměrně průměrnou romantickou komedii natočenou na americký způsob, která rozhodně nikoho neurazí. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)

Reklama

Reklama