Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (288)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ale no tak...keby sa to nevolalo Halloween III a keby väčšina užívateľov nemala pocit, že im niekto sprznil ich "značku", asi by hodnotenie nedopadlo až takto. Jasnačka, je to čajové béčko a tá čiernoočka hrá akoby bola pod taktovkou samotného Eda Wooda... Ale za prvú polhodinu si to zaslúži aspoň tie dve hviezdičky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Céčková nuda edwoodovských rozmerov. Teraz bez preháňania, znelka Silver Shamrock odoznela vo filme minimálne 20krát (možno 30). Kulisy sú na tom asi tak, že keď ich nazvem divadelnými budem im vlastne ešte fandiť, nikto tu nevie hrať, Atkins v hlavnej úlohe je zúfalo necharizmatický, a čo je najhoršie, celé je to myslené smrteľne vážne. Drvivá väčšina snímku pôsobí komicky, ku koncu až extrémne komicky (preto v rámci srandy dávam dve hviezdičky). Čím vážnejšie, tým vtipnejšie a aj s odvahou v osemdesiatych rokoch vraždiť deti, vo výsledku predsa len nuda na umretie http://www.youtube.com/watch?v=GoqxhvdAdns ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No do psí prdele, co to jako mělo být?! Halloween trojka nefunguje ani jako pokračování dvou skvělých předchozích dílů, ale ani jako samostatný horor (protože buďme upřímní- tohle horor fakt není). Začátek ještě jakž takž ujde, jenže pak se film rozplizne do něčeho těžce neuchopitelného, jako kdyby honil až moc zajíců naráz, kteří se mu však úspěšně rozprchli. Vyjít to jako bonusový materiál k nějakému opravdovému Halloweenu, jako nějaký fanmade, tak budiž, ale jako regulérní pokračování se to těžce minulo účinkem. A opravdu ne- Michaela Myerse se tady vážně nedočkáte, což, myslím, mluví za vše... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 3“ je zklamání, pokud čekáte, že to bude zase něco jako „Halloween“. Prostě není. Má to mnohem blíže k ulítlejším filmům 80. let, někdy si ani nejste jisti, jestli je to celé zamýšleno vážně, či nikoli. Tommy Lee Wallace natočil něco, co nezapadá do série, ale zároveň něco, co ani příliš nenadchne jako samostatný film. Nečekané zvraty jsou spíše k neprospěchu věci, protože se celkem těžko přijímají. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to trash na entú, to bez pochýb. Ale vyčítať filmu, že vytvára iné univerzum, keďže Mike minule akože teda naisto zomrel, je nespravodlivé. Odhliadnuc od tohto faktu mix sci-fi a fantasy zápletiek príliš nefunguje, pretože film nefunguje v jednotlivostiach. Ako celok ma ale zabavil tým spôsobom, akým ma zabavili iné podobné sci-fi hororové fláky z osemdesiatok. Kopírujeme Terminátora, Stepfordské paničky alebo aj Inváziu lupičov tiel, pričom hlavný hrdina je príšerný, dialógy nezmyselné a spôsob, akým náš lekár všetko vyrieši, z ríše kto nevidel, neuverí. Hviezdičkové hodnotenie tak nemá zmysel, tu ide o to povestné previnelé potešenie. 50% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Původně měl režírovat Joe Dante, který požádal Nigela Kneala o napsání scénáře. Dante chtěl příběh, který by se lišil od předchozích dílů, proto Knealovi řekl, aby napsal zápletku, skutečně se týkající svátku Halloween, což se producentům líbilo. Pak ale Dante přešel k režii jiného projektu a film tak spadl do klína Tommymu Lee Wallaceovi. (HellFire)
  • Melodie z filmu je použita v intru úvodní písničky Starlight na LP "Walls of Jericho" speedmetalové kapely Helloween. (MortUARY)
  • V jedné scéně se v televizi objeví upoutávka na původní Halloween (1978). (Dreadd)

Reklama

Reklama