Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (288)

raimi 

všechny recenze uživatele

Halloween bez Michaela Myerse? To je asi hlavní příčinou drasticky nízkého hodnocení Halloweenu 3. Jinak se jedná o trochu(?) švihlé béčko s pěknou kamerou, kterou stejně jako u předchozích dvou pokračování, má na starosti slavný Dean Cundey. Dobrá je taky hudba Johna Carpentera a Alana Howartha. V rámci série ovšem bizzar... ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

A nedají si říct a nedají si říct. Jako by chtěli američtí producenti popřít prostý zákon logiky, že z jednoho sáčku čaje neuvaříš 2 nebo více šálků, snaží se snad u každého čtvrtého filmu, který získá jakýs takýs úspěch z nahozeného tématu vyvařit ještě několik pokračování. Ty ale většinou chutnají stejně jako několikátý hrnek čaje stále z jednoho sáčku. Bez chuti, bez zápachu, mdlé, nepodařené. A to jsem ještě použil hodně mírné výrazy. Halloween 3 je sice teprve třetí odvar, ale "chutná" asi jako desátý. Jinak řečeno, je to pěkný hnus. Další díly jsem si už raději nechal ujít - kromě H20. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Že to vůbec nebylo o Michaelu Myersovi, mi nevadilo. Odklon od Halloween univerza mi přišel sympatický, námět si tykal s tím, co se točilo v 50. a 60.letech, tedy byl patřičně uhozený, ale tím milým, zajímavým způsobem, ale ta jeho filmová realizace je naprosto, naprosto příšerná. Takhle to dopadá, když točí někdo sice s vizí, ale s nulovým filmařským talentem. Zde se spojily nulová produkční hodnota, absence napětí, scény, které nechtěně parodují samy sebe a celé to je nefukčně sestříhané. Utrpěných 97 minut, kde potěšilo aspoň závěrečných pár sekund. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

V kontexte Halloweenovskej série je tretie pokračovanie nepochopiteľný počin a čudujem sa producentovi Carpenterovi, že sa podpísal pod tento sajrajt. Absentuje Myers, absentuje atmosféra, ...absentuje všetko pre čo prvé dva diely patria k hororovým skvostom. Suverénne najslabší diel, hraničiaci s trápnosťou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Odbočka z hlavní Halloweenské trati na vedlejší slepou kolej. Jedná se o ryzího zástupce pokleslého béčkového žánru, jehož zápletka je tak uhozená, že je vlastně roztomilá a zábavná (hlavní roli v ní hraje jeden z kamenů ze Stonehenge). Já osobně mám tenhle filmový druh rád - obec nebo malé městečko, jejichž obyvatele ovládne mimozemský parazit, nebo posednou démoni, nebo jsou členy nějaké obskurní sekty, a proti nim několik "normálních" lidí, kteří se snaží zůstat normálními, nebo naživu... Ale tahle Halloweenská trojka mě nijak zvlášť nenadchla. Hlavním důvodem jsou mizerné (a nebo směšné) herecké výkony, tlama hlavního hrdiny (nepodařený klon komisaře Schimanskiho) a k tomu několik neskutečně pitomých a přehnaně zkarikovaných postav (rodinka na exkurzi). Ale je tam pár zábavných scén i efektů - sebevražda ohněm, lidské loutky, laborantka zamyšleně zkoumající zvonek od bicyklu (což měla být součástka z robota), trhání hlav, nechtěně(?) vtipný souboj s androidkou na konci... Vlastně je to celé tak příšerné, až je to svou příšerností velice zábavné, ovšem právě že nechtěně. A nebo se pletu a jedná se o rafinovaného předchůdce kultovního Birdemicu?? A jelikož je zde navíc dobrá (opět) hudba s chytlavou znělkou Silver Shamrock, nezatracuju to příliš mnoho, bavil jsem se vcelku uspokojivě, jen mám zkrátka raději Michaela Myerse. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Knižní adaptaci napsal autor sci-fi Dennis Etchison pod pseudonymem Jack Martin. Stala se bestsellerem. (HellFire)
  • Pro natáčení v továrně Silver Shamrock byla použita mlékárna. (HellFire)
  • Po předchozí údajné smrti Michaela Myerse měl John Carpenter v plánu každý rok natočit film vztahující se k událostem, které se odehrály na Halloween. Poté, co tento díl po finanční stránce neuspěl, rozhodli se filmaři Michaela vzkřísit. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno