Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (203)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery: Mimozemšťan Klaatu přiletí varovat obyvatele Země. Pokud přenesou své zbraně a agresi do vesmíru, budou zničeni. Než ale předá své poselství, přijme jméno Carpenter (Tesař) a pokusí se poznat lidi tím, že mezi nimi zprvu nepoznán žije. Ukazují se charaktery jednotlivých postav a také touha po slávě a moci. Když po vzoru Krista vstane z mrtvých, vyvstane i naděje, že lidstvo by mohlo jeho varování brát vážně. Antimilitaristický snímek svým poselstvím vůbec nezastaral, přitom se nejedná o levnou a primitivní agitku.Trikové efekty sice odpovídají době vzniku, ale především létající talíř svůj půvab má. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

***POZOR, MOŽNÉ SPOILERY*** V porovnaní s novým spracovaním a vzhľadom na rok výroby ma tento film prekvapil svojou odvahou a úprimnosťou. Veľmi otvorene ukazuje a kritizuje ľudskú hlúposť, manipulovateľnosť médiami aj sklony k hystérii. V čase studenej vojny ponúkol otvorený koniec, ktorý mal byť apelom na všetkých divákov - teda aspoň tých inteligentných, ktorí v roku 1951 pochopili, že z obmedzenosti obžalúva všetkých bez rozdielu národnosti. Anyway, to, čo pred päťdesiatimi rokmi bolo zaujímavé, dnes nie je dovolené a tak remake s Keanu Reevesom postráda to, čo prvý film má - gule. Nový Deň, keď sa zastavila Zem, sa síce tiež pokúša byť apelom, predvádza konkrétne ukážky ničivej sily mimozemských technológií, ale na druhej strane uzaviera tému impotentným happyendom. Musím uznať, že toto staré spracovanie sa mi páčilo viac. Bez ohľadu na jednoduchosť predpotopných predstáv, niektorých klišé a efektov. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Plakát k filmu avizuje další z mnoha neumětelských béček, přesně jak to v padesátých letech bylo pásovou výrobou. No na monstrech a přehrávání tohle sci-fi od Wiseho určitě nestojí. Škoda, že nestojí ani na výborných hercích. Ale to co jej vyčleňuje z šedého průměru je příběh. Sice nikoliv originalní na dobu vzniku, ale přesto se sluší pochválit serioznost s jakou jej tvurci pojali a hlavně to jak se nebáli šít do vlastních řad - čili do špatných vlastností nás lidí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oproti svému novějšímu bratříčkovi není původní Den, kdy se zastavila Země, tak jednoznačný a jednoduchý film. O to je ale lepší. Když jsem viděl, jak Klaatu vystupuje v tom směšném skafandru z létajícího talíře, už jsem tomu přestal věřit. Ve výsledku to ale není tak zastaralé, jak se na první pohled zdá. Myšlenky zde obsažené mají svojí sílu a Klaaru chodící po městě s malým klukem působí opravdu zajímavě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn (hlavne hudba je bombová), no má to pramálo akcie, emzák vyzerá ako človek, ale ten záver je too much aj na 50s. (SPOILER) Mimozemšťan príde na Zem presvedčiť ľudí, aby prestali medzi sebou bojovať a začali žiť v ich šťastnom intergalaktickom fašistickom režime, kde poriadok udržujú roboty, ktoré dokážu zničiť celú planétu? Stalinovi sa film určite páčil. (/SPOILER) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Rozpočet: 1,200,000 dolarů. (Saku)
  • Scenárista Edmund H. North byl bývalý vojenský úředník a scénář k filmu Den, kdy se zastavila Země napsal jako odpověď na šířící se hrozbu jaderných zbraní ve studené válce. (Trainspotter)
  • K dispozici byly dva druhy obleků pro Gorta: jeden se šněroval po délce zad pro záběry Gorta zepředu a druhý měl šněrování zepředu pro záběry z boku. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno