Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb s Denzelem Washingtonem v posteli. Solidní hereckou výzvu (thriller sehrát z postele) tenhle černošský filmový oblíbenec ustál se ctí, Angelina mu slušně sekundovala, dobře u toho vypadala a hlavně sbírala zkušenosti, a ostřílený Phillip Vysoká hra patriotů Noyce vybral pochmurné newyorské lokace, takže tahle detektivní rutina nakonec dosáhne víc než průměrných čísel. Mnohé kritické ohlasy tím pádem úplně nechápu, zlo a dobro spolu sice nebojuje face to face a o žádném postupném utahování smyčky to není, ale úplně bych to neodsuzoval. Ačkoliv se nedočkáme vyloženě akčních momentů, svou dynamiku i dramatičnost to ve výsledku má. Ale teď si dejme mistrovských Sedm smrtelných hříchů. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nijak zvláštní detektivní příběh, ketrý má v sobě pár dobrých momentů. Na železniční trati je nalezeno tělo muže. Rozběhne se pátrání v čele s ochrnutým Denzelem Washingtonem a obyčejnou pochůskářkou Angelinou Jolie, která je ale velmi bystrá a má pochopení pro detaily, které jsou velmi důležitou součástí vyšetřování. Je to tak trochu na způsob Se7en, ale mnohem a mnohem slabší. Chybělo mi tam takové to šírší rozvedení jednotlivých pasáží. Tvůrci ale místo toho udělali Z Denzela chlápka, který vše vyřeší během pár minut a pak pošle zásahovku na určité místo. Ne že by to bylo úplně špatně, prece jenom to mělo spád, ale právě v takových to jednotlivostech vyzařoval zmíněný Se7en, a kde teď tento film najdeme? Nicméně to za skouknutí rozhodně stojí a místami jsou scény, při kterých jsem byl napjatý. Navíc herci byli příjemní a hlavně Angilina byla dost odvážná. Takový lepší 3 hvězdičky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Megaúspech MLČANIA JAHNIAT spustil v Hollywoode vlnu serial killer. Zrazu chcelo mať každé štúdio dvojicu nesúrodých hrdinov (najlepšie detektívov, ale nie je povinnosť) idúcich po sériovom vrahovi. Bohužiaľ, kvalita postupne klesala. Najskôr prišli špičkové napodobeniny (SEDEM, ZBERATEĽ BOZKOV). Potom vypĺznutejšie, ale stále teoreticky pomerne kvalitné kópie (VRAŽDY PODĽA PREDLOHY). A dokončili to mizerné kusy (SLEDUJE ŤA VRAH s Reevesom). Prepad kvality bol taký radikálny, že ak aj producenti dali zelenú projektu so sériovým vrahom, príbeh nebol postavený ani tak na pátraní po zabijakovi, ale skôr sa tento šialenec stával zvrhlým ústredným hrdinom (PARFUM: PRÍBEH VRAHA, HANNIBAL). ZBERATEĽ KOSTÍ nie je úplne zlý, ale nie je ani prehnane dobrý. Vďaka zlovestnej atmosfére, ukazujúcej obľúbený New York z jeho riadne odvrátenej strany, sa mu sčasti darí držať divákovu pozornosť. Atmosféra je skutočne prekrásne temná, miestami možnože už až extrémne temná, ale páčilo sa mi to. Žiaľ, scenár je mizerný. Ak je niečo otrasnejšie, ako nudné vraždy a trápny vrah, potom už iba záverečné odhalenie jeho identity a motivácie (+ posledné sekundy, ktoré museli vypadnúť z iného filmu a nikto si to v strižni nevšimol). A ruku na srdce, netradičné duo ochrnutý Denzel Washington/Angelina Jolie je natoľko nesúrodé, až to vadí. Divákom sa to ale celkom páčilo; snímku s rozumným rozpočtom 73 miliónov obdarovali solídnou celosvetovou tržbou 151. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Kdybych se stal hercem a ne vymývačem kladenských veřejných záchodků (to byl vtip, na Kladně chodíme do křoví), určitě by pro mě byla Denzelova postava rolí snů. Proválet se celou dobu pod duchnou a předstírat nemohoucnost, klidně zahraju jak z partesu ve všech dílech Mladých a neklidných jediného starého a klidného, jen by mě museli v každém pětistém díle otočit na pravý bok. Proto je veliká škoda, že Denzel působil v tomhle filmu zádumčivě, protože vzhledem ke snaze o přesvědčivý výron nemohl sáhnout Andělíně na pysky, ale já mu nevěřil ani jediný zlomený obratel. Naopak potěšilo, že se občas zastavil Al Bunda, i když Denzel nové lodičky nijak nutně nepotřeboval. Jinak je to celkem vkusná a vynalézavá krimoška, kde snad jen toho sadistického psychopata měl hrát někdo úplně jiný, démoničtější, vyšinutější, aby vrah nepůsobil tak komicky. Například Leslie Nielsen. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) SBĚRATEL KOSTÍ je pro mě lepším filmovým počinem, než jsem si myslel. Ne, že bych předvídal nějakou slabotu, přesto byly jisté aspekty filmu prvotřídní. Myslím tím konkrétní scény a hutná atmosféra, která si udržela tempo od začátku až do konce. Nesouhlasím s některými názory, že zde atmosféra a celková svižnost snímku byla až v druhé polovině. Úvod máme zajímavý a zaměřující se na nepříjemnou nehodu hlavní postavy Lincolna. Poté se dějství přesune na první vyšetřování systematického a záhadného, sériového únosce a vraha, kde poznáme roli obyčejné pochůzkářky Amelie. Takže úvod k tomuto výtečnému filmu byl víc než slušný. Hlavní herecké duo těchto mnou zmíněných postav, které sehráli Denzel Washington a Angelina Jolie bylo úžasné. Denzelova postava byla krásně napsaná – jeho profesionalitu v hledání stop jsem mu sežral i s navijákem. Jolie jako nezkušená, ale nadějná policistka, v kterou Denzel věřil, byla rovněž dobrá a hlavně přirozená – na nic si nehrála. Dokonce má tento filmový skvost i nějakou tu hloubku k zamyšlení. Chemie mezi ústřední dvojicí byla opravdu velká. Jsem spokojen i s ostatními vedlejšími rolemi – snad se všemi. Dobře je na tom i filmový soundtrack, který se samozřejmě dá nejlépe poslouchat ve filmu než samostatně, ale i tak super. Vytknout se tomu dá opravdu minimum. Možná některé trochu přehnané scény, kdy Denzel přijde opravdu na vše, ale i to má své logické opodstatnění. Spíš mi přišel trochu nedopracovaný závěr, který rozhodně má hlavu a patu a k tomu všemu je i poměrně dost napínavý. Jen bych ho více rozvedl a vylepšil. Bylo to takové moc urychlené. Ale zase jak říkám, bylo to napínavé a docela i drsné, kdy jsem se o Denzela fakt bál. Tempo to má neuvěřitelně velké. Rád bych klidně přidal aspoň 20 minut navíc a k tomu vypilovanější závěr a hned by to byla větší bomba a dal bych 5/5*. Ale i tak jsem nad míru spokojen. Dle CSFD apod je to o dost lepší než jsem očekával. Film, který se dá vidět víckrát. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama