Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Naprosto jsem značné nadšení pro tenhle (pouze v prvním nápadu originální) seriál nepochopil. Žádné skvěle napsané a v policejním prostředí uvěřitelné dialogy a po 4. díle už naprosto nic nového. Pro mě jen hodně naleštěná a na něco více si hrající slušná americká kriminálka, kterou si ale nikdo nemůže dovolit nasadit v hlavním vysílacím čase. Ano, ale zmiňované "oslavy lidského rozumu" si také považuju. 50% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v žánru kriminálek. 1) Původně jsem se domníval, že červená knihovna je označení žánru. Wiki mě poučila, že vedle pokleslé literatury pro ženy existovala za první republiky i modrá knihovna (kovbojky a detektivky) pro muže. Seriál mě přesvědčil, že i vyšetřování FBI lze vést výše popsaným stylem._____ 2) Jakmile ovšem pomine prvotní okouzlení, popsané bulvární postupy se jasně projeví._____ 3) Důležití jsou samozřejmě i představitelé: 43letý Rob Morrow (agent Don Eppes) a 27letý David Krumholtz (Donův bratr, matematický génius Charlie), jenž vypadá v tomto seriálu fakt sexy. Věk uveden k datu vzniku první řady. ()

Reklama

Gixian 

všechny recenze uživatele

Hruza, děs. Krom vlastní dementnosti nosné myšlenky o tom, že jakýkoliv případ se dá vyřešit nějakým výpočtem, fušují do různých vědeckých oborů, o kterých ví úplné "víte co". Pokud jste něco vystudovali, nedejbože přímo nějaký matematický obor, budete z toho co na obrazovce uvidíte už po pár minutách mlátit hlavou o zeď. Herecké obsazení také není nijak závratné, samotný "geniální matematik" je celkem sympaťák, a chovat se autistický zvládá, ostatní hlavní hrdinové jsou ale unylí, a dělá jim velký problém chovat se nějak realisticky. Jednu hvězdičku dávám především za dobrou výpravu, je na první pohled vidět, že do seriálu jsou investované obstojné peníze, takže po vizuální stránce je dívatelný. ()

carly 

všechny recenze uživatele

čo ma k tomuto seriálu pritiahlo a čomu musím neustále aplaudovať je herecké obsadenie a výkony. a s tým súvisiace charaktery. nie je tu jediná postava, ktorá by bola zle obsadená, alebo nezaujímavá. matematiku moc nemusím a napriek tomu, že vyšetrovania sú zväčša zaujímavé, čo ma na tom najviac láka sú vzťahy. nie sú v centre pozornosti, ale sú tam neustále prítomné, aspoň v pozadí - rodina, priatelia, lásky. a vyvíjajú sa, menia a dávajú zmysel. mnohé vzťahové drámy by si z nich mohli brať príklad ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý koncept "matematika ve službách kriminalistiky" mě nejen vzhledem k tomu, co studuju lákal. Bohužel výsledek moc nevybočuje z průměru, po několika dílech se mi stále nepovedlo si oblíbit jedinou postavu, zápletky jsou většinou hodně vykonstruované a u většiny rozuzlení mi tak nějak chybělo nějaké zadostiučinění, potěšení nebo cokoliv jiného. Schéma "matematika něco napadne - zkusí se s tím pracovat - matematikovi dojde, že udělal chybu - vymyslí nový postup - zločinec je dopaden nebo případ uzavřen" je pořád stejné a přívlastkem "napínavý" bych se zatím odvážila označit jeden jediný díl, což je u krimi thrilleru docela zásadní problém. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)
  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)

Reklama

Reklama