Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

D@ve 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že vůbec nevím, proč mě tento seriál baví. V matimatických vzorcích, které počítá hlavní hrdina - genius se vůbec nevyznám a ostatní děj mi nijak vyjmečný nepříjde, ale když se to celé spojí dohromady, tak to utvoří něco velmi zajímavého. Je to příjmné odreagování od dnes už stereotypu jako CSI. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

No, takže asi takhle: matematika je něco, co naprosto nesnášim, nerozumim tomu a zároveň mě to děsí. Nechápu jak sem mohla udělat zkoušku za 2 a omlouvám se všem svým učitelům matiky od Mgr. Kellerové přes Mrg. Mrkuse až po RNDr. Šimsovou za to, co sem předváděla u tabule. Děs!! Ale k seriálu. Jediný co mi vadí, že z toho dělaj, že matika se dá použít u všeho... no prostě nedá a nerozmlouvejte mi to. :) Jinak je to v poho a David Krumholtz je fakt "sympouš" - miluju jeho vlasy :). A já si jdu vypočítat, co budu mít ve středu k obědu :) 75 % ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Vražedná čísla a Doktor House patří k sobě. Jsou to totiž nové odnože Sherlocka Holmese. I zde se vyskytuje jedinec jako obyčejná postava s neobyčejným intelektem bez nadpřirozených sil. Seriál jistě není špatný a dozvíte se v něm i nějaké zajímavosti z matematiky stejně jako v BBT, proto taky nechci dávat odpad!, ale já jsem už jen mírně otrávená, že vzali Doktora House a udělalu z něj kriminalistu a předtím z všetečky Holmese udělali doktora. Není to špatný, ale už je to ohraný. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Naprosto jsem značné nadšení pro tenhle (pouze v prvním nápadu originální) seriál nepochopil. Žádné skvěle napsané a v policejním prostředí uvěřitelné dialogy a po 4. díle už naprosto nic nového. Pro mě jen hodně naleštěná a na něco více si hrající slušná americká kriminálka, kterou si ale nikdo nemůže dovolit nasadit v hlavním vysílacím čase. Ano, ale zmiňované "oslavy lidského rozumu" si také považuju. 50% ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 06:52 tatínek učí Charlieho, jak správně odpálit míček, ale v tomto okamžiku je vidět, že i po jeho odpalu míček zůstal na místě, ačkoli se v následujícím záběru oba jakoby dívají, kam letí. (Proste..Jana)
  • Jméno postavy Amity Ramanujan (Navi Rawat) odkazuje ke Srinivase Ramanujan, matematičce z Indie, která pracovala a publikovala v prvních dvaceti letech 20. století, a také často spolupracovala s G. H. Hardym na teorii čísel. (Greg)
  • V čase 9:05 Charlie (David Krumholtz) utrhne kus čárového kódu, protože vysvětluje, že pak je pro skener nečitelný. Nálepka s čárovým kódem je skoro celá pryč, ale při dalším záběru je zbytek nálepky viditelně větší. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama