Reklama

Reklama

Skrytá identita

  • USA The Departed (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oba pocházejí z chudinských bostonských čtvrtí, oba vystudovali policejní školu, každý však má jiný původ a jinou motivaci. Zatímco Colin Sullivan vyrostl pod ochranou psychopatického gangstera Franka Costella a k policii se dal proto, aby měl přístup k informacím a mohl ho včas varovat, Billy Costigan pochází z rodiny, kde byl každý nějak zapleten do podsvětí, a k policii nastoupil, aby se z tohoto prostředí vymanil. Dostane nabídku, aby jako tajný agent infiltroval zločineckou síť a pronikl až ke Costellovi. Když přijme, je po fingovaném prohřešku vyhozen od policie. Poté co si odsedí trest, upoutá na sebe gangsterovu pozornost. Podaří se mu projít všemi nástrahami a dostat se do jeho blízkosti. Problém je, že Costello zjistí, že má ve své blízkosti policejního informátora, a pověří Sullivana, aby ho našel. Costigan vypátrá, že gangster má u policie informátora a je odhodlán ho odhalit. Oba stoupají v kariérním žebříčku, snaží se odhalit jeden druhého a současně chránit své utajení. Navíc je ve hře ještě někdo, kdo hraje na obě strany. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 598)

imf 

všechny recenze uživatele

Nudné, zbytečné a především neskutečně hloupé. Snaha nacpat pět hodin děje do poloviční stopáže, ve které to navíc odsýpá mnohem pomaleji, maskovaná neustálým fuckováním, které snímek shazuje na úroveň debutantského pokusu nedostudovaného rappera. A co vám do hlavy nenatluče fuckující Nicholson a zoufale přehrávající Damon, to zvládne šílený irský soundtrack. Poslední půlhodinka je dokonalou parodii na původní předlohu, ale ani pro ty kdo ho neviděli, není Departed žádným ternem. Udělejte sami sobě službu a buď si půjčte Volavku nebo se podívejte na nějakou policajtskou klasiku (takoví Prohnilí jsou oproti Departed hotovým veledílem a ještě docela zábavným). Fuck it, Marty. Fuck it. :) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem se filmu vyhýbal, že mu musím bez přemýšlení napálit plnéj kotel, protože tohle je parádní jízda plná mých oblíbených hereckých hvězd a co si budeme povídat, já snad lepší cásting ve filmu ještě neviděl, celé je to podkreslené slušnými dialogy, parádním storybuildingem a excelentním krvavým vyvrcholením. Ke konci jsem už vrněl slušně slastí a nevěřícně koukal, jak nás scénarista tahá za nos. Lituji svého odkládání, líp bych 151 minut nestrávil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Peniaze som nepotreboval, odkedy som ako tretiak chcel desiatu a nemal som na ňu peniaze. Ani ženy už nepotrebujem. Ale páčia sa mi.“ Brutálny americký remake decentnej ázijskej kriminálky VOLAVKA (ktorá sa časom rozrástla do trilógie). Scorsese a jeho scenáristi idú na plný plyn od úvodných sekúnd, čo im vydrží celých 151 minút, dole klobúk. Od začiatku dupe na plyn a vy si vravíte, že také závratné tempo mu predsa nemôže vydržať dve a pol hodiny. Ale môže. Báječne zamotaný príbeh má logiku, postavy konajú logicky, dialógy odsýpajú a vo chvíli, kedy podáva doslova oscarový výkon aj večné herecké drevo menom Wahlberg, treba uznať, že tu sa niečo podarilo. Snáď len nešťastný Anthony Anderson vyskočil z iného filmu, ale to nič nemení na maximálnom hodnotení, pretože toto je ostré a ponúka to krásny priestor pre väčšinu hercov, ozdobou je Satan Jack Nicholson, na zrelé kolená dokazujúci, že na to stále má. Polus Bratislava 2006 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Volavku som videl pred pár dňami, takže sa porovnávaniu určite nevyhnem. The Departed je remake, ktorý trpí všetkými neduhmi amerických remakeov Ázie. Namiesto dôrazu na hlavné postavy a primárnu dejovú líniu sa rozmázne do zbytočných vedľajších línií, v ktorých zobrazuje a rozvíja postavy pre príbeh úplne nepodstatné. Neviem, či to má byť snaha o to, aby film pôsobil zložitejšie alebo jednoducho len snaha odlíšiť sa čo najviac od originálu. Pretože Departed zlyháva v porovnaní s Volavkou temer vo všetkom. Dejovo nedrží tak pokope, napriek výbornému herectvu sú postavy dovedené do extrémnych polôh a pôsobia nechutne pozérsky (Nicholson, Wahlberg, Damon), jedinú postavu, ktorú som filmu veril , lebo pôsobila „smrteľnícky“ predviedol DiCaprio. Ten dovetok posledného výstrelu, ktorý v pôvodine nebol, pôsobí ako deus ex machina, ale zámorské publikum asi potrebuje aby „zlo“ bolo potrestané. Film však u mňa zachraňuje výborná réžia, kamera a perfektný soundtrack. Ale ani Bang Bang a Comfortably numb ma nepresvedčia, že Scorsese nestúpil poriadne vedľa. 7/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Monahan .. Původní film resp. celou trilogii hongkongských kriminálek Volavka znám .. mínus pro Departed!? _ Začnu tím co se mi nelíbilo na jejich americké verzi. Největší problém jsem měl v první polovině filmu s kostrbatým rozjezdem a někdy až nepříjemně chaotickým střihem scén a prostřihy v různých liniích příběhu. Očekával jsem spíše táhlejší pasáže, tohle mi zrovna nesedlo, naštěstí v druhé polovině se tato stránka ustálila do přijatelné polohy. Další problém vidím v samotném scénáři. Už námět původní Volavky nebyl z kategorie originálních, avšak příběh stál zejména na režii a hercích. Amerikanizace zápletky mi přišla místy notně nevěrohodná až úsměvná (čipy pro rakety, čínští překupníci, FBI..). Martin Scorsese (jak asi každý ví) byl nejsilnější právě v tématech gangů a mafiánů, jenže tento projekt není autorsky jeho, zejména po té scénáristické stránce, kdy se nemohl opřít nejen o reálnou minulost děje, ale i o své nabité zkušenosti a na tomto postu mi citelně chyběl. Zato na režijním postu se předvedl ve starém dobrém světle. A tím přecházím ke kladům snímku. Jeho režijní cit pro zajímavé scény a napětí spolu s mistrem kamery Michaelem Ballhausem tvoří spoustu skvělých momentů. Howard Shore se v Martyho týmu také slušně zabydluje a hudebně velmi pomáhá dotvářet atmosféru. Kapitola sama pro sebe jsou herci. Leonardo DiCaprio je excelentní, věřil jsem mu každé gesto, emoce a jen dokazuje, že Scorsese vsadil při obsazení postu svého nového dvorního herce na správnou kartu! Vedle něj je Damon špatný herec! Vadil mi také Jack Nicholson i jeho postava - měla zbytečně mnoho prostoru a grandióznější na tomto postu by byl spíše veterán šílených mafiánů Joe Pesci. The Departed je prostě remake s tím, že to sebou nese jistá rizika pro filmové fajnšmekry, kteří si původní snímek sehnaly mnohem dříve, než padl do rukou americké produkci. Kdo totiž neviděl Volavky, bude v závěru filmu blaženě vydýchávat neotřelé (na Hollywood až nečekané) finále příběhu a nejspíše bude díky tomuto vyústění schopen jít na mety nejvyšší. Mě se tam, také kvůli v úvodu popsaným důvodům, dostat nepodařilo. _ 85%. ()

Galerie (206)

Zajímavosti (65)

  • Ve scéně, kdy Colin Sullivan (Matt Damon) stojí před policejní budovou a chystá se na pohovor u zvláštní vyšetřovací jednotky, je možné najít jistou záběrovou podobnost s filmy o Jamesi Bondovi. Tím myšleno úzký kruhový záběr, který se postupně rozšiřuje. Tento druh záběru je použit téměř u všech úvodu Jamese Bonda a je jakousi „ochrannou známkou“ této série. (LucasAbelle)

Související novinky

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Mark Wahlberg je „desperado“

Mark Wahlberg je „desperado“

19.12.2012

Ale nebude mít kytarové pouzdro s bouchačkami. Spíš kufry plné kokainu. Ve filmu studia Paramount American Desperado si totiž zahraje Jona Robertse, známého drogového dealera ze sedmdesátých let.… (více)

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

28.08.2011

Jeden na druhém a tentokrát i na hazardu. A připojí se i William Monahan (foto), scenárista oscarové Skryté identity. Žádný div, že opět půjde o remake – tentokrát filmu The Gambler z roku 1974. Jeho… (více)

Reklama

Reklama