Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Ruut 

všechny recenze uživatele

První část příjemně překvapila i přes velké halló a s ním spojené přílišné očekávání, dobrý casting. Zatím 80% ----------- Druhý díl podstatně mín zajímavější než první, proto zatím snižuju na 60% .. .a uvidíme. -------- Po šesti dílech: seriál má hodně hluchých míst, nicméně i několik zajímavých momentů a celkov by tohle zahraniční produkci celkem s přehledem prošlo. DOkoukám až do konce - to u většiny cz seriálů napsat nemůžu ... -------Po 16 dílu: kvalita různě kolísala. Konec dobrý - tak všechno dobrý? no celkem jo. Ale na opáčko fakt nevidím. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Jako Velmi křehké vztahy z policejních análů, ale zase ne tak příšerný. Dávám zatím za dvě, ale jestli tu někdo napíše jako tuhle na Super.cz, že Hana Vagnerová je jedna z nejkrásnějších českých hereček, tak mu nacpu tři vázaný ročníky Maximu do stejné části těla, odkud si Hlína a Stoupa vylovili scénář, a ten odpad!, co sem vystřihnu, mu pak rozmažu po celých zádech. ()

Reklama

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal poslední díl seriálu a konečně tak mohu ohodnotit počin, který světlo světa spatřil již dávno, světla televize však teprve tento podzim. Je mi jasné, že komentář či hodnocení nebudou mít v případě tohoto seriálu valný smysl, protože ti, kdo ho chtěli vidět, ho viděli po TV masáži již letos, a ti kdo jsou jeho odpůrcem z jakéhokoliv důvodu, se na něj stejně nepodívají. A tak tedy jen krátce a stručně. Seriál se mi líbil, dílů sice mohlo být méně a mohli být katší, seriál mohl být méně jasný a čitelný, herci mohli lépe hrát a.... a to už je příliš kdyby a co by. Přes to všechno se mi dílko líbilo a rád jsem se na něj jednou podíval. Sice už to s 99,9 % pravděpodobností nikdy nezopakuji, ale to je u seriálů tohoto typu celkem častý jev. A protože po celou dobu sledování jsem i přes menší i větší výstřelky seriálu špatným směrem koketoval s 4hvězdičkovým hodnocením, musím mu ho taky nakonec udělit. Jestli právem či neprávem, je nakonec jedno... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že se Janek Kroupa jako "investigativní" reportér rozhodl, že každou kauza je třeba hledat a dobrat se jejího jádra pudla, ale mám z něj trochu dojem, že tak nějak si Janek skutečně přál, aby to tu vypadalo. Tak prosim vás, když už takhle, tak s jinejma policajtama, s těmahle ne. Hana Vágnerová je to nejhorší herecké střevo, které zkazilo nejeden záběr. Její přehrávání, rachetickej obličej a uječenost se dají vydržet asi tak cca 2 díly. Pak už marně přemýšlíte, proč to takhle zkazili jednou příšerou (ne, opravdu jí nemůže pomoci, že má celkem hezkej ksicht). Za to překvapil Zedníček, od kterého už bych asi větší výkon než ty dosavadní nečekala, stejně jako spíše herec divadelní a z Ulice Jášków. Ti tady slečně trochu zvedají hodnocení. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen dost těžko se lze divit, že právě nesmírně špatná Expozitura platí za tak divácky masově oblíbený seriál, když si naše komerční televizní stanice vlastně už léta své věrné diváky vychovávají, lobotomizují a vlastně i těsně před večerním startem každé epizody už ladí a vhodně připravují právě v duchu té negativní paranoidní klímovské atmosféry, která zároveň ve společnosti panuje a leží na ní jako zmoklá smradlavá deka.. Věřte si, čemu chcete, přátelé, pokud vám vyhovuje ten život ve strachu a beznaději plný negativismu, v němž podle tuzemských médií žijeme.. Co mě ovšem nesmírně zaráží, to je jednoduše pomatený škrábal Klíma, který zjevně už sám podlehl těm komerčním a bulvárním vlivům i coby publicista, když jako scenárista spolu s Jankem Kroupou, s nímž si nemá co vytýkat, nestál nikdy ani za ten nejtišší prd.. Pánové na tohle náročné řemeslo zkrátka nemají, což si ovšem z mně celkem nejasného důvodu nikdo Klímovi netroufá upřímně ani naznačit, a tak se na Nově dál plácají po zádech, s jakým úžasným krimiseriálem, údajně nejlepším porevolučním, že to přišli.. Že ovšem toto označení má zhruba stejně nulovou hodnotu jako kupříkladu nejlepší český krotitel blech, už nikdo příliš neřeší.. Expozitura v jednotlivostech určitě neleží na samém dně tuzemské televizní produkce, některé herecké výkony by si totiž jeden mohl i opravdu užít, když především Robert Jašków s Janem Dolanským snad ani nemohli zklamat, narozdíl od obrovského castingového přešlapu v osobě nevěrohodné a veskrze hrozné Hany Vagnerové, jako typicky novácky velikášský celek ovšem náročnějšího diváka nesmírně bolí a nejen svým poselstvím obrovsky irituje.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Rada pro prozhlasové a televizní vysílání udělila TV Nova CET 21 za násilné scény pokutu 300 000 Kč. (morgos)
  • Na scénáři nespolupracovali žádní skuteční policisté, natáčení se ale účastnili, aby například natáčené policejní zásahy odpovídaly realitě. (navabaca)
  • Seriál byl natočen během 260 natáčecích dnů. (navabaca)

Reklama

Reklama