Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 912)

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Achjo, jak málo lidem dnes stačí k plýtvání slovy jako "geniální" nebo "mistrovský". Stačí dát dohromady pár "cool" superhrdinů, rádoby drsňáckých "cool" hlášek a je zaděláno. Je to dost podobný pocit tomu, když zapnu rádio a slyším mega úspěšné odrhováky s chytlavou melodií, ale úplně bezvýznamným textem. Tady prostě není příběh a nejspíš i kdyby všichni zúčastnění Avengers seděli dvě hodiny na prdeli, tak by se to líbilo, protože fanoušci KONEČNĚ vidí své favority pohromadě. Já se šíleně nudila a to tak, jako už dlouho ne. Ještě bych zmínila postavy, které byly dělané jako podle nějaké šablony. (Arogantní sobecký parchant, ostřílená chytračka s debilními hláškami jako "Láska je dětinskost"..). No jo, lidi jsou ovce a vždycky budou. (Pro ty kdo nepochopili nadsázku, jeho smůla :)) ) Víceméně souhlas s jefljdasfljs :D Nejpřecenovanější sračka všech dob. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že u mne nedošlo k filmovému ani jinému orgasmu ve chvíli, když jsem se doslechl, že ten zelený, ten s víkem od popelnice, ten v kovovém obalu, ten s lučíkem a ten s velkým kladivem budou zachraňovat lidstvo. Spíše jsem měl obavu, aby při prvoplánové touze vydělat několik majlantů nevznikl úplný blábol. Nakonec jsem dostal solidní dávku akce, hrdinství i hlášek, ale celkově jsem se v přehrdinovaném prostoru necítil nijak mimořádně skvěle. Tím samozřejmě nepopírám, že kdyby měl monitor, na kterém záchrana Země probíhala, tak o třicet metrů větší úhlopříčku, tak bych patrně se čtvrtou hvězdou neváhal. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na to, ze se jedna o prvni Whedonovo celovecerak, kdyz pominu vicemene zavery jeho serialu, tak se fakt vytah. Ne, rozhodne to neni dokonaly, ale ano, je to totalni naklad. Hned od zacatku se film rozjede, i kdyz zase se musi uznat, ze vic nez polovinu filmu vyplnujou souboje mezi Avengers, takze nez jako nejaka osudova bitva o Zemi to je spis spickovani mezi nekolika super silnejma magorama. Ale zase to vynahradi radne epic posledni tretina, kdy nastesti Loki neni jedinej zaporak a tohle byl fakt skvelej napad, misto aby particka superhrdinu bojovala s jednim supersmejdem, radsi to jsou oni versus armada, coz je dobre, protoze je furt co rubat a co si budem povidat, Loki je jen urvanej umastenej chudak. Musim taky rozhodne pochvalit hudbu a hlavne naprosto dokonaly triky, herci jsou perfektni, Ruffalo je zatim nejlepsi Hulk. A je videt, ze je Whedon hlavne fanousek, takze neni nouze o spoustu vtipnejch narazek a hlasek. Celkove sice moh bejt film klidne kratsi, akce vic, pribeh krapet komplikovanejsi, ale na to srat, je to proste nehorazna zabava. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Až ve chvíli, kdy se spustily závěrečné titulky, mi došlo, že se právě mnoha lidem splnilo moře snů. Divákům, kteří od konce prvního Iron Mana tušili, že tenhle superhrdinský sraz bude epický do posledního patra Stark Tower. Jossovi, který se tak dlouho usmíval pod svůj (do posledního chlupu geekovský) plnovous, až nám donesl esenci sama sebe. A v neposlední řadě všem whedonfilům, kteří se tvůrce mnoho let zastávali jako nepřekonatelného vypravěče. A on pak v jednom z nejsledovanějších filmů posledních let dokázal, že měli do puntíku pravdu. Avengers v sobě mají Starkovu drzost, Capovu odvahu, Thorovu neotesanost i Hulkovu titánskou sílu. A všechno míchají do koktejlu, který se napoprvé snad ani nedá vypít celý. Pochytat všechny hlášky, dechberoucí akční scény nebo vypiplané detaily jsem zkrátka nestíhal. Až napodruhé mi došlo, že si Whedon se svou marveláckou hračkou důkladně pohrál a pak ji půjčil i nám, obyčejným smrtelníkům. To, že přitom vytvořil dokonale divácký komiks, který si vyšlechtil minutu po minutě jako zrcadlo žánru, je věc druhá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenáročné popcornové omalovánky s jasnými konturami, které se začnou vybarvovat až s nástupem pastelově zelené. Avengers jsou kvalitně odvedené řemeslo, které ovšem zle dojíždí především na rutinní akci (první "škorpící" polovina je výrazně lepší té druhé) a nulovou „citovou angažovanost“ diváka i postav. Celé to na svých bedrech odtáhne trio Stark - Thor - Banner a zbylé postavy jsou buďto nutné zlo (kpt. USA) či pouze do počtu. Navíc znatelně chybí pořádný záporák; Loki sice výtečný, ale je to takový zábavný poskok a nikoli arcilotr. Co se marvelovských týmovek týká, tak zfilmované verze X-menů (zatím?) hrají přeci jen vyšší ligu. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (305)

  • Když se členové Avengers baví o Lokim (Tom Hiddleston), tak Captain America (Chris Evans) řekne, že chápe zmínku o létajících opicích, pronesenou Nickem Furym (Samuel L. Jackson). Jedná se o odkaz na „Čaroděje ze země Oz“, přičemž Steve si mohl samozřejmě přečíst literární dílo Lymana Franka Bauma, ale také zhlédnout stejnojmenný kultovní americký muzikál, který měl premiéru v dubnu roku 1939. Tedy více než čtyři roky předtím, než Steve Rogers nastoupil do výcvikového tábora ve filmu Captain America: První Avenger (2011). (Kubaaa97)
  • Vrtulník, kterým na začátku filmu přiletí agentka Hill (Cobie Smulders) s Nickem Furym (Samuel L. Jackson), je lehký víceúčelový AgustaWestland AW109. Další helikoptéry tohoto typu si můžeme všimnout na palubě Helicarrieru. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama