Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 2

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (305)

  • V roce 2022 nabízel kalifornský aukční dům Julien's Auctions ve své aukci filmových rekvizit štít, který má ve filmu Captain America (Chris Evans), za neuvěřitelných 200 000 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • V roce 2023 se rukavice postavy Iron Mana (Robert Downey Jr.) vydražila za 29 250 amerických dolarů, čímž třikrát překonala počáteční odhad. (Jimmy15)
  • Díky filmu vzrost zájem o jídlo zvané Shawarma. Bylo zaznamenáno, že v Los Angeles a v New Yorku vzrost zájem o toto jídlo a některé libanonské restaurace hlásily rekordní tržby. (Jimmy15)
  • V montáži různých interview na konci filmu si můžeme všimnout Jamieho McShanea, který si již v Marvel Cinematic Universe zahrál jinou postavu, a to agenta Jacksona ve filmu Thor (2011). (Kubaaa97)
  • Senátor Boynton (James Eckhouse), který po bitvě v New Yorku volá po regulaci jedinců s nadlidskými schopnostmi, v komiksech autorizoval projekt Firepower s cílem zničit Iron Mana. (Kubaaa97)
  • V jednom z televizních přenosů po závěrečné bitvě si můžeme všimnout tiskového tajemníka Bílého domu. Ztvárnil jej Jay Carney, který v té době byl skutečně tiskovým tajemníkem prezidenta Baracka Obamy. (Kubaaa97)
  • Po závěrečné bitvě si můžeme všimnout na obrazovce počítače Nicka Furyho (Samuel L. Jackson) dokumentu „S.H.I.E.L.D. File A113“. Jde o odkaz na učebnu na Kalifornském uměleckém institutu, kde studovalo mimo jiné i mnoho významných členů studia Pixar. Tento odkaz se poprvé objevil v Toy Story: Příběhu hraček (1995), na jehož scénáři se podílel Joss Whedon, scenárista a režisér tohoto filmu. (Kubaaa97)
  • Během bitvy v New Yorku si můžeme všimnout plakátu k broadwayskému muzikálu „Lví král“ od Disney Theatrical Productions. (Kubaaa97)
  • Jedna z karet agenta Coulsona (Clark Gregg) ze sběratelské sady Captaina Americy (Chris Evans) je odkazem na sešit „Captain America Comics #1“ z prosince 1940, kde dává pěstí Adolfu Hitlerovi. (Kubaaa97)
  • Během rozepře mezi superhrdiny promluví Bruce (Mark Ruffalo) o tom, že se zkusil zastřelit, ale jeho druhé já kulku vyplivlo. Odkazuje se na vystřiženou scénu z filmu Neuvěřitelný Hulk (2008). (Kubaaa97)
  • Jídlo, které Tony (Robert Downey Jr.) uzobává ve scéně z laboratoře, není rekvizita, ale skutečně hercovo jídlo. Downey si jej porůznu schovával mezi kulisy a tak bylo nakonec zakomponováno i do některých scén. (Kubaaa97)
  • Když Tony (Robert Downey Jr.) řekne Bruceovi (Mark Ruffalo), že obdivuje jeho práci ohledně kolizí anti-elektronů, jde o odkaz na jeho práci v Neuvěřitelném Hulkovi (2008). Pozitrony (anti-elektrony) jsou anti-částice elektronu a jsou tedy kladně nabité. Při anihilaci s elektrony vzniká gama záření, právě jehož prostřednictvím získal Bruce svou schopnost měnit se v Hulka. (Kubaaa97)
  • Když se členové Avengers baví o Lokim (Tom Hiddleston), tak Captain America (Chris Evans) řekne, že chápe zmínku o létajících opicích, pronesenou Nickem Furym (Samuel L. Jackson). Jedná se o odkaz na „Čaroděje ze země Oz“, přičemž Steve si mohl samozřejmě přečíst literární dílo Lymana Franka Bauma, ale také zhlédnout stejnojmenný kultovní americký muzikál, který měl premiéru v dubnu roku 1939. Tedy více než čtyři roky předtím, než Steve Rogers nastoupil do výcvikového tábora ve filmu Captain America: První Avenger (2011). (Kubaaa97)
  • Loki (Tom Hiddleston) se označuje za právoplatného krále Asgardu, na což film mile odkazuje prostřednictvím toho, když jej agent Sitwell (Maximiliano Hernández) ve Stuttgartu lokalizuje na adrese 28 Königstraße. (Kubaaa97)
  • Na palubě Helicarrieru si můžeme všimnout lehkého bojového letounu Dassault/Dornier Alpha Jet A, který byl původně určený pro německou Luftwaffe, dále bitevního letounu Boeing AV-8B Harrier II a víceúčelového bojového letounu Lockheed Martin F-35 Lightning II. (Kubaaa97)
  • Steve (Chris Evans) nosí boty značky Converse. Odkazuje to na fakt, že tuto značku dobře zná, protože vyráběla boty pro americké vojáky během druhé světové války. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama