Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (121)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díl s Gottem (Škoda lásky): fakt dobrej. Rozesmál hned v několika situacích. K dokonalosti tam sice něco chybělo, ale to bude jeden z filmů, u kterých nebudu mít problém, když znova poběží v televizi, abych na ně koukl. Co se týče dalších "dílů", ty jsem ještě neviděl. Májová romance doktora Mráze: Taky příjemné, trošku kýčovité Manželka: Zde bylo celkem napínavé sledovat, co z toho bude dál, ale když už vše bylo u konce, vylezl z toho neoriginální příběh, který měl bláznovský konec ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Bude se to hodnotit asi podobně složitě jako třeba Nevinné hry, jednotlivé díly můžou být kvalitativně naprosto odlišné. Viděl jsem díl s Karlem Gottem a vlezlou fanynkou a co mě zde dá se říct až šokovalo, byl výkon Gotta, který byl snad jedinou snesitelnou postavou v tomto vyumělkovaným příběhu. 30% ()

Reklama

G04T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobrý projekt, který pobaví i rozesmutní. Jak už to u českých seriálů bývá, některé díly jsou lepší, některé horší. Nejlepší práci tady odvádí Pachl, zejména v druhé sérii se mu ty epizody opravdu povedly. Moje celkové hodnocení - na odreagování úžasné, na pobavení dobré, pro náročného diváka moc jednoduché. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda lásky Škoda slov... Šabachův vtip rozved(k)li Hřebejk s Jarchovským do hodinového tápání. To, co Klein s Pecháčkem zvládli v pár minutových scénách ("Kájo, vydrž."), se pod Hřebejkovým vedením neskutečně vleče (scény z candrbálu, opakované obléhání vily a nelogické partnerství Gotta a Šípa - nejdřív jsem si myslel, že Šíp hraje moderátora, později vypadal na ochranku?:-). Poloviční stopáž by bohatě stačila. Pár vtipů pobavilo ("Darinko, zpívej.", rebarborový koláč, svetr Karel:-). Jednoznačkou vítězkou je Gottova manželka, která asi scénář prokoukla a raději nehrála... 33% Májová romance podle povídky Petra Hudského zaujme maximálně slovními hříčkami ("Šutr z Nevady." - "Nevadí."), vtip zavání trapností (houbaři v lese: "Já našel lišku" - "Já psa.") 12% za tuctovost. Manželka Pokud autor alibisticky rozmazává snové představy, tak u mě nemá šanci. A nepomůže tomu ani TUBLATANKA... 10%.Úspěšný lov Otázka zní: v této nudné vieweghovině autor chtěl udělat hlupáky z novinářů, nebo z úspěšných spisovatelů? Nepomůže tomu ani Nezval... 20% Miss Mokré tričko Formanová vykrádá Formana ... 10% Maruška "Co to, proboha, bylo?" Další Vieweghovu nudu částečně polidšťuje Eva Josefíková. ... 15% Vzpomínky Natahovaný příběh, který zaujme vtipem i dobrými herci. 50% Diamantová svatba Zdlouhavě odvyprávěný příběh drží nad vodou Jan Skopeček. 20% Družička: Příběh se naprosto odlišuje od ostatních, což ani tak nepřekvapí, když námět napsal autor, který žil v jiné době. Mám motivaci přečíst si povídku Jaroslava Havlíčka. 50% Petr Hudský má Přirozený talent psát povídky o ničem. Tvůrci navíc matou opětovným zařazením Langmajera, který předchozí 2 role ztvárnil ve Vieweghových povídkách. 15% Pravda Neoriginální příběh o otcovství. 10%. S jedním uchem na veselo Psanou podobu povídky a audioverzi v podání Zdeňka Svěráka znám. Televizní podání nestojí ani za bulharský leva. 10% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

22/22 Když už jsem se dostala tak daleko, že mám za sebou celou první sérii, tak už si dokoukám, ale žasnu. Místy naprosto nesnesitelné, sterilní a nevhodné na trávení volného času u televize. Jindy to má na malém prosto celkem zajímavý nápad, někdy i dobrý herecký výkon jednotlivce. Ale co je extrémně zajímavé, je práce s předlohami. Kde jinde potkáte vedle sebe Jaroslava Havlíčka, Eduarda Petišku vedle Martiny Formanové nebo Petra Šabacha? Neuvěřitelné, co se v té ČT děje. ()

Galerie (209)

Zajímavosti (16)

  • Povídka "Pravda" byla nafilmována v Sobotce a Praze. V jednom ze záběrů je pak vidět Divadlo Járy Cimrmana. Dále se filmovalo v Černošicích, Suchdole, Střížkově, u viaduktu v obci Novina a v Jizerských horách v Bedřichově na Presidentské chatě poblíž rozhledny Královka. (M.B)
  • V autobusácké špeluňce, kam byla fanynka Karla Gotta pozvaná, hraje kapela Zatrestband – swingový orchestr z Třeště. Urostlého řidiče autobusu si zahrál a zazpíval jejich kapelník Petr Píša. (Brtniik)
  • Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami. V skutočnosti ale bola fanatická fanúšička Karla Gotta nemka Hannelore Uhl, ktorá na maestra striehla ozaj všade. Vidieť ju môžete aj vo filme, hoci sa tam objaví len na pár sekúnd. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama