Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

50% uživatelů vidělo 10 minut - to jim k hodnocení stačí! Zbylých 40% dává automaticky odpad, jakmile se to objeví z produkce Nova (o tom žádná), takže viděli kulový a jsou mistry světa (blahopřeju). Zbylých 10% kouká na seriál pravidelně a dá přiměřené hodnocení ke kvalitě tohoto díla. Můj názor na poslední počin z Novy je, že se zatím bavím. Nebýt pana Postráneckého a sígrů ze včelína po boku s Cardou a zákeřným hospodským Vašutem, nebylo by asi o co stát. Jediným mínusem zatím vidím Uršulu a ten její ječák, ten bych vyrazil pryč! Shrnuto, podtrženo - "zatím" 70% *** Dokoukal sem celý seriál (před novým rokem 2014) a musím uznat, že po dlouhé době sem se pěkně pobavil - "zatím" 75% *** Po novém roce sem opět usedl k televizi a "svému" seriálu a musím po třech měsících uznat porážku. Seriál se ubírá přesně tam, kam spousta natahování staré kaše. Myslel jsem, že vydržím aspoň do svatby Panenky s Josefkou, ale toho se nedožiju. Takže končím v polovině dubna (45.díl) a ať si to Nova posere beze mě. Konečné hodnocení 45%. ()

martins odpad!

všechny recenze uživatele

Ne to už fakt ne, další seriál o doktorech, ikdyž v ne tak hlavní roli. Martin Stránský alias dr.Kovář převelen na vesnici, kde asistuje důchodci Panenkovi(návrat Václava Postráneckého do seriálu po x-letech) a řeší spolu zapeklité případy. Bohužel se k tomu propůjčili i další herci(Marek Vašut, Uršula Kluková, Nela Boudová nebo Lenka Termerová, které nestačily Rodinná pouta) a tak tu máme další seriálový skvost fuj!! ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za pány Stránského, Vašuta a Postráneckého. Jinak by se to nedalo ani vteřinu. Seriál vycucaný z prstu na zacpání nováckých seriálových prázdnin, který uchvátil tak, (čím, ptám se já?), že jede dál. To zjevně vypovídá o tom, kdo tady sleduje podobné seriály. Je mi z toho smutno. Aha! A já jedním okem místo rádia koukám taky. A kde se pak berou statistiky a sledovanost!!! ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Musím změnit své hodnocení k lepšímu. Seriál sice zdaleka není dokonalý, ale kolem 75. epizody se autoři ostře pustili do šmejdů, kteří stále terorizují naše seniory. Rovněž se snaží ukázat vztah většiny populace k cizincům. Zakomponování tohoto prvku bylo jistě přínosné. Xenofobie z obyvatel Počátek přímo tryská. Rovněž Iva Janžurová a částečně i Josef Dvořák seriálu prospěli. Takže za snahu o aktuálnost a oprávněnou kritiku naší pseudokapitalistické společnosti dávám 60%. NE, NE, NE! Těch nelogičností je tam tolik, že musím hodnocení zase snížit. Škoda, seriál se dal natočit mnohem lépe. Od přelomu března/dubna 2015 dochází k dalšímu propastnému poklesu úrovně seriálu. Scénaristé se již očividně vyčerpali. Přidávají nové trapné zápletky. Janžurová zažívá další charakterní veletoč. Napřed se ze staré nesnesitelné staré pany stala půvabná a přívětivá babička, aby se znovu změnila v arogantní, uječenou a protivnou starou můru. S nově obsazenou hereckou "hvězdou" Pogodovou nám snad chtějí vnutit novu "Helenu"? No to snad ne. Vízner je v roli cirkusáka taky hodně trapný. Že by všechno zachránila lama a našroubovaný problém s pěstounskou péčí? 1 hvězda je v této nové situaci až moc. ()

rusty09 odpad!

všechny recenze uživatele

Zkurvený pokračování zasraný ordinace. Celkem sem se těšil, že ordinace skončila a dají tam konečně normální seriál, bohužel přišlo pokračování. Nový herci, novej příběh, nová hudba, stejná píčovina jako to předchozí. Doufám, že těch dílů bude zase 2500 jako v ulici, abych se mohl dalších 10 let v úterý a čtvrtek nudit u televize. Nevim, proč každej českej seriál, se musí zabívat 20 lidma, každej má v každym díle 5 minut, každej tenhle úsek stojí za hovno, kdyby radši udělaly příběhy o 5-7 lidech, kterej bude propracovanej a bude to aspoň o něčem a né o tom, jak péct domácí chleba. Pochybuju, že se tenhle seriál bude zlepšovat, takže rovnou dávám odpad. Totální průser je Písařík, hrajícího totálního kreténa, kterýmu přidali zuby, díky kterejm vypadá jak kůň. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • V jednom z dílů leží Panenka na posteli v kómatu. Při záběru je ovšem vidět, jak škvírkou v oku pokukuje a pohybuje rty. (Thomas211)
  • V 9. dílu "Je to tvoje věc" ve scéně, kdy Ota Kovář (Martin Stránský) opilý upustí stránku s vytišteným mailem, je na něm - kromě žádosti, aby zvedl telefon a mluvil - možno číst: "Uhodneš o koho jde," a dále místo samotnýho mailu následuje text Julia Zeyera ze "Tří legend o krucifixu", konkrétne "Inultus", legendy pražské. (hermiona)

Reklama

Reklama