Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tři díly ... můžu hodnotit? Protože na další nevím jestli budu schopna koukat ... Tomuto seriálu dávám dvě hvězdičky, protože se mi zdá, že není zase až tak špatný ... je z venkovského prostředí, celkem příjemné dialogy, ALE ... ale vesměs děj o ničem, zase se řeší vztahy, zamilovanost mladé sestřičky do lékaře v letech, rádoby vtipné momenty ... Jako já chápu, že náš život je jen o vzájemných vztazích jak přátelských, mileneckých tak třeba pracovních ... ale vidět to ve stoprvním seriálu, který má jen jiný název, jinak je stejný jako všechny ... to ne ... to vážně nedám...... doplním komentář: Tak jsem se zadívala na ještě asi dva díly a musím ohodnotit jednou hvězdičkou navíc excelentní herecký projev Marka Vašuta!! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že hodnotím pouze na základě shlédnutí pilotu, čímž nekončím, protože mě opravdu moc zajímá jakým směrem na "teploměru kvality" se seriál pohne s dalšími díly, potažmo zda nezamrzne v další novácký mega(s)hit.. Jiří Chlumský "překvapivě" nepřišel vůbec s ničím novým, natož s něčím odlišným všech těch Ulicí, Ordinací a Gymplů, přičemž tak jako doktor Ota Kovář Martina Stránského opustil Ordinaci v růžové zahradě a utekl na venkov, tak i divák sleduje pouze jakési prázdninové levnější, nejlépe když nám bude sláma čouhat z holínek, vydání tohoto seriálu, obyčejnou pro TV Nova tolik typickou programovou vatu.. Jasná naivní a trapná inspirace mj. v Menzelově Vesničce tak dopomohla k vytvoření typických šablonovitých postav českého venkova, navíc samozřejmě v tom nejhorším možném scénáristickém provedení.. Ne Marek Vašut, který vlastně jako by hrál sám sebe, ale Martin Písařík mě naprosto přesvědčil nejen o tom, že se mezi herce může počítat opravdu jen omylem, budiž mu ke cti, že ta jeho postava vesnického blázna Jarouška aspiruje na nejhůře napsanou roli posledních let !! Postránecký očividně kvalitu svých rolí nerozlišuje, však ani jemu se složenky samy nezaplatí, leč zde už opravdu hazarduje se svojí hereckou ctí !! Burani, (ex)feťáci, alkoholička Laurinová či entomoložka Petrů Haliny Pawlovské.. Má smysl pokračovat dál ?? Nicméně ještě malou šanci Doktorům dám..;) II Nakonec o dva měsíce později jsem se rozhodl své hodnocení ponechat. Doktoři z počátků postupně upustili od naprosté trapnosti, kdy se seriál prakticky nedal sledovat a hrozně mě rozčiloval, pouze však díky faktu, že sklouzl až do neuvěřitelné nezajímavosti !! ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů a to mi stačí. TV NOVA nedá pokoj. Všechno začalo debilní Ulicí, pokračuje ve své době ještě celkem sledovatelné Ordinace v růžové zahradě a poté tohle. První tři díly celkem ušly. Potom už doslova odpad! Nebýt celkem dobrého výkonu Václava Postráneckého a Martina Písaříka dám odpad! Na nově jsou jediné dobré seriály Comeback a Okresní přebor. Tohle jim nesahá ani po kotníky. Jedna hvězda s odřenýma ušima:-(. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte večer lepší zábavu a ze seriálů typu Ordinace nedostáváte hned kopřivku či průjem, není co řešit a zaplácněte si večer klidně tímto kouskem. Dostanete drama i (rádoby) vtipné scény. Pár kvalitních herců, co se snaží dát seriálu sledovatelnou úroveň, následně střídají komické figurky, jejichž představitelé buď hrát neumějí nebo už scénáristka jim napsala tak pitomé postavy a dialogy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Koukám pravidelně. Je to taková velmi jednoduchá oddechovka, která by klidně mohla samostatně fungovat i bez Růžovky, která už vaří pouze z vody. Spojovací prvek v podobě Oty Kováře byl zbytečný. Je tu pár kvalitních herců, kteří se snaží tento seriál utáhnout na svých bedrech. Písaříkův obecní blázen už mi přijde trapný, ze začátku to bylo docela vtipné. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Ema (Iva Janžurová) vystěhuje sama celý pokoj včetně skříně a postele. Ovšem stará, nemocná paní by to nikdy nemohla zvládnout. (Thomas211)
  • V jednom z dílů leží Panenka na posteli v kómatu. Při záběru je ovšem vidět, jak škvírkou v oku pokukuje a pohybuje rty. (Thomas211)

Reklama

Reklama