Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy má jediné přání - dostat se do fotbalového mužstva univerzity Notre Dame. Jeho chudá rodina si ho tam ale nemůže dovolit poslat a kvůli mizernému prospěchu ho na školu nepřijmou. Díky tvrdé práci se však Rudymu nakonec jeho sen splní. Rudy (Sean Astin), který vyrostl v katolické dělnické rodině v illinoiském městečku Joliet na počátku šedesátých let, má jediné přání - dostat se do fotbalového mužstva univerzity Notre Dame. Jenže jeho nevysoká postava, nedostatek atletických schopností a mizerné známky zaviní, že otec (Ned Beatty), učitelé, trenéři a dokonce i jeho přátelé mladíka zrazují od snů o fotbalové kariéře. Rudyho touha je ale silnější než zdravý rozum a chlapec si i navzdory otcovým radám dál stojí za svým. Vydává se autobusem do města South Bend, kde mu v boji se zdánlivě nepřekonatelnými překážkami pomáhají přátelský kněz (Robert Prosky) a nevrlý, ale dobrosrdečný správce (Charles S. Dutton). Film Bourák, který byl inspirován skutečnými událostmi, přesahuje hranice sportovního žánru a vypráví velmi inspirativní příběh o síle odhodlání a houževnatosti. (Cinemax)

(více)

Recenze (81)

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Sport měl během let ve filmech mnoho skutečných i fiktivních hrdinů, dovolím si však říct, že příběh ani jednoho z nich se nerovnal tomu, co podstoupil Rudy Ruettiger. Proč zrovna on? Protože paradoxně nikdy nic nevyhrál a ani nebyl zázračným outsiderem, co na jeden večer dokázal poručit větru, dešti. Rudy byl předně neuvěřitelný dříč, který se svou výdrží snažil vykompenzovat nedostatek umu a stát se alespoň na okamžik součástí svého milovaného týmu. Štěstí i smůla mu ale zároveň přály asi tak, jako každému z nás, když za každým dílčím úspěchem čekala další překážka. A toto vše ukazuje snímek nanejvýš věrně, inspirativně a zásluhou orchestru Jerryho Goldsmitha i pořádně velkolepě. Důkaz, že být buldok se občas vyplácí. Díky, Rudy! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

"RUDY! RUDY! RUDY! RUDY!" Skandoval jsem na konci s celým stadionem. Každý máme své sny, ale jen stěží o ně někdo usiluje tak, jako Rudy, který si chce zahrát za klub amerického fotbalu v Notre Dame, ale ze všech stran slyší, že to není možné. Skvělý děj, který mě naprosto vtáhl a prožíval jsem ho od začátku do konce. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Sportovní film, který okouzlí a vrcholí úpně něčím jiným než ostatní sportovní filmy a v něm je právě to osobité a nezaměnitelné kouzlo. Film, ve kterém hrdina Rudy není zrovna nejlepším fotbalistou, neuhraje ve hře ani bod, ale je usilovnější než všichni ostatní. A tak mu v posledním zápase asi na dvacet vteřin je dovoleno hrát za „ nejlepší tým “ za Notre Dam. A to je pro něj životní vrchol, kvůli kterému tak dřel. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film ukazuje, že sny sa naozaj môžu stať skutočnosťou. Ak do toho dáte svoju myseľ (a telo) a ak máte dostatočne veľké srdce, aj vy dokážete čokoľvek! Film má všetky tie správne momenty, skvelý príbeh inšpirovaný skutočným príbehom, dobrú réžiu, fantastický hudobný soundtrack, skvelé futbalové scény a emotívny úder. 8/10 ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Mít tak jeho vůli. Umět vytrvat a bez zaváhání si jít za snem který mám. Snem o kterém on ani na chvilku nepochyboval, že nebude naplněný. Věděl, že je fyzicky mimo, že nesplňuje nominační kritéria a přesto se nechal s buldočí vytrvalostí, trenink co trénink, otloukak v béčkovém týmu. Dělal to vytrvale dál, protože věděl, že tím pověstným tunelem prostě jednou půjde. Takový příběh Rockyho v americkém univerzitním fotbale. Tohle pro mne byl po dlouhé době zase top sportovní film. Film založený na skutečných událostech, film který vás prostě musí chytit za srdce. Opět lituji absence hodnocení 1-10, zde by to bylo hodně znát. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Pravý Daniel E. "Rudy" Ruettiger promoval na univerzitě Notre Dame v roce 1976. Pět Rudyho mladších bratrů šlo na vysokou školu, kde všichni obdrželi diplom. (boul)
  • Ve skutečnosti Rudy (Sean Astin) nemá bratra Franka. Postava Franka (Scott Benjaminson) představuje všechny, kteří Rudymu říkali, že to nedokáže. (Herr_Flick)
  • Natáčení se zúčastnil i skutečný Rudy. Spatřit ho můžeme jako fanouška v hledišti v závěru filmu. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama