Dětská hra 2

Trailer

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

freddy

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, i toto pokračování jsem viděl během svého dětství (tuším když mi bylo 8 let), ovšem tehdy to bylo nedobrovolně, takže asi nepřekvapí, že mě ještě dlouho po zhlédnutí filmu panenka Chucky budila ze snu a že jsem během některých scén schovával hlavu pod peřinu (dodnes si pamatuji, jak jsem zoufale nechtěl vidět vraždu Andyho učitelky). Dnes už se svému strachu z tohoto filmu jen směji, ale jako dítě jsem to bral smrtelně vážně (je neuvěřitelné, co dokáže takový horor udělat s dětskou psychikou). A zatímco tehdy jsem se zařekl, že už se na žádný film s Chuckym nikdy nepodívám a svého strachu z této panenky jsem se zbavoval řadu let, tak nyní, když jsem dospěl, jsem se u toho naopak docela dobře bavil. Některé hlášky byly fakt parádní, jako například tahle, kterou pronese panenka Chucky k Andymu: "Ale Andy, děláš, jako bys nikdy neviděl žádnou mrtvolu." Pokud jste dočetli můj komentář až sem, tak je vám asi jasné, že už jen z nostalgie nemohu hodnotit nízko, i když podle mých běžných měřítek by asi toto pokračování jen s velkými problémy dosáhlo sotva na tři hvězdy, ale mé vzpomínky, které se k tomuto filmu vážou, ta nostalgie mi zkrátka nedovolí hodnotit nízko. Takže celkově se jedná o povedené pokračování a o solidní horor, kdy panenka Chucky opět zabije pár nevinných lidí, které se jí připletou do cesty a nakonec skončí tak, jak asi skončit měla. K tomu je tu pár solidních hlášek a sympatická nevlastní sestra malého Andyho, na kterou se dobře dívalo. Celkově tedy dávám lepší čtyři hvězdy, v procentech je to 90%. ()

Joker Punx

všechny recenze uživatele

Tenhle díl už jsme měli nahraný z TV Nova. Tohle snad jako třetí díl nikdy u nás nevydali na videokazetách, ale jistej si nejsem, ale asi to tak bude, když tohle nevydali pak ani na DVD. Jenom na Blu-ray - Dvojku i trojku. Tenhle díl Chuckyho je úplně pro mě nejlepší ze všech z celý série :) O dost lepší než jednička, tohle mě bavilo pořád a ještě víc než první díl. Víc vražd, víc krve a mnohem lepší atmosféra než u jedničky. Scéna kdy Chucky zabije tu učitelku je skvělá, to byla hrozná píča :D Ale co tady tvůrci udělali za chybu a je hned na začátku filmu, je že ohořelej Chucky z prvního dílu měl pravý oko v pořádku a levý spálený a tady jak ho opravujou, levý oko má celý a pravý vůbec nemá. Tady pro změnu dabuje Chuckyho Martin Sobotka a fakt se k němu hodí, dabuje ho slušně. No a závěrečný scény z továrny jsou výborný, supr konec. Nejlepší díl Chuckyho. ()

sniper18

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hororová komédia, ktorá je vyrovnaným pokračovaním kultovej jednotky. Má dobrý príbeh o Andym, ktorý sa zo stretnutia s Chuckym ešte nevyrovnal a tak príde do pestúnskej rodiny, kým sa mu vylieči matka, ale Chuckyho medzičasom opravili a Andyho si vyhľadá, pretože stále potrebuje jeho telo. No jemu opäť nikto nechce veriť, aj keď sa v okolí hromadia mŕtvoly. Spracovanie sa mi páči, dej síce len prakticky opakuje koncept predchádzajúceho dielu a dokonca ešte v jednoduchšom prevedení, ale filmu to v ničom neuberá, stále je to nadmieru zábavné a dynamické pokračovanie bez jediného slabého miesta. Hororových scén je tu pomerne dosť a sú na tom dobre. Zabitých tu pribudlo a pôsobia o trochu drsnejšie ako v jednotke, čo je len plus, navyše samotný Chucky má v nich ešte viac priestoru, takže všetko je tak ako má. A celkom dobre zvládnuté je aj dlhé finále v hračkárskej továrni. O atmosféru a napätie tu už vôbec nejde, ale kvôli ešte výraznejšiemu priblíženiu ku komédii to je samozrejmosť. Herecké obsadenie je na tom dobre, opäť Alex Vincent v hlavnej úlohe, dobre zvolená pestúnska rodina a aj zvyšné postavy, tu nie je problém. Chucky je tu ešte lepší ako minule a to po všetkých stránkach, má výborné hlášky, skvelé rozpohybovanie a stáva sa prakticky až hlavnou postavou, celý čas je na neho radosť pozerať. Réžia a technická stránka sú rovnako výborné. Táto dvojka mi nepríde o nič horšia, ako jednotka, síce dejovo je trochu slabšia, ale vynahradzuje to väčšia zábavosť a viac priestoru pre Chuckyho, takže z mojej strany veľká spokojnosť. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 76%. ()

dots24

všechny recenze uživatele

Ani neviem čo ma napadlo pustiť si tento film po toľkých rokoch keď som vedel že ma nikdy nezaujal. Detská hra 2 je u mňa na rovnakej úrovni ako prvý diel, čiže strata času. Horor čo nie je hororom lebo nevie vystrašiť a viac v ňom vidím komédiu. A pritom ani zasmiať sa na ňom nedá ale nič bližšie žánrovo nájsť neviem. Ajtak v rámci možností chápem prečo Chucky vyvolával ošiaľ v dobe vzniku a keď ste maloletý určite vie spôsobiť nespavosť. No objektívne ide o veľmi slabý film, ktorý okrem toho že recykluje sám seba, príbehovo neponúka nič zaujímavé a scenár je obohratá pesnička čo mieša slasher s lacným trilerom. Na odpad to ešte nie je no ďalšia časť už si iné hodnotenie nezaslúži ()

darkrobyk

všechny recenze uživatele

Chucky je fajn a rád se k němu vracím. Tenhle díl se povedl, má napětí (to vědomí, že každá lumpárna a vražda budou hozeny na Andyho, je děsivé) a závěrečný boj o život v továrně na hračky nemá chybu. Autoři udělali i pár filmových odkazů na příklad na ne tak často citovanou scénu z Psycha (otočení matky je děsivě očekávané) či na Evil Dead - jen místo pily má Chucky nůž. Slušná kamera, výborná hudba a mrtvol požehnaně... ()

• Film sa nakrúcal v Chicagu. (Darkage)
  • Pôvodne mal film začínať scénou zo súdneho konania, kde riešia udalosti z predošlej časti série, pričom Catherine Hicks sa mala znova objaviť v úlohe Karen Barclay, no pred začiatkom natáčania sa od toho upustilo. Niektoré prvky tejto scény sa ale neskôr objavili v snímke Curse Of Chucky (2013). (FromHell)