Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce už  to Chucky výborně rozjíždí směrem k zábavnému a černočernému slasheru. A je to jízda jak má být, bodycount slušný, vraždy různorodé a byť scénář občas v něčem klopýtne, tak vše vynahrazuje právě Chuckyho úžasná osobnost. Závěrečná bitva v továrně mne pak vede až téměř k absolutnímu hodnocení, kdo ví, v plánu je celá série, tak možná ještě přehodnotím. Prozatím zanechávám čtyři malé krvavé otisky ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Opäť sa ukázalo, že sa pokračovanie u väčšiny filmov nevyrovná prvému dielu. Prišlo mi to až veľmi nudné a zdĺhavé. Je to síce kultová hororová séria, ktorú pozná každý, ale musím povedať, že som čakal viac napätia, ktoré tu síce je a je tu aj pár scén dosť strašidelných, najlepšia časť je v škole, ale táto podoba hororu veľmi nedesí. Chucky je určite jeden z najlepších vrahov, podobný tu chýbal, jeho čierny humor som si trochu zamiloval. Vraždy sú podarené a hlas Chuckyho v originále tiež. Bohužiaľ mi celý dojem pokazilo finále, ktoré bolo až veľmi prekombinované. Malo to potenciál, ale nevyužili ho. Príbeh je pomalý, ťahavý a v skutku nudný. Hororu nedopomáha ani hudba, ktorá tiež nedesí. Proste veľmi nepodarené pokračovanie ako tak dobrej jednotky. ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Druhé časti sa vždy snažia byť efektnejšie, akčnejšie, krvavejšie, epickejšie, s viac hviezdami, atď. Často sa stáva, že nato škaredo doplatia (Freddy's Revenge), ale nájdu sa aj perličky, ktoré prekonávajú svoj predobraz (pôvodný, nie Zombieov Halloween II.). Detská hra 2 síce jedničku neprekonala, pretože tá mala atmosféru temného a odporného mesta, mystických síl voodoo a hlavne jedno veľké tajomstvo, no solídne jej kontruje. Chucky si už vraždí nie tak poskromne, ale občas sa aj zabáva, originálne hluší (igelit) a dokonca sem-tam hodí nejakú pekne cynickú hlášku. Andy je zas konfrontovaný s novým prostredím pestúnskeho domu, ako aj novou školou, v ktorej to nezačne najšťastnejšie. Mne sa "dvojka" páči, je presne taká, aké chcú "dvojky" byť. Na nič sa nehrá a robí to pre zábavu. A tak sa mi to ľúbi. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Strašák mého dětství. Chucky byl démon mojí mysli, děsivější než vetřelec, děsivější než Freddy Krueger, a stejně jako oni se stal určitou hororovou ikonou, byť opravdu kvalitní film pro své řádění nikdy neměl. Hlavní postavou byl navíc malý kluk, do kterého jsem se jako dítě dobře vžil. Bohužel, čas všechno smyje, triky zestárnou, příběh zrovna tak... zestárnul tedy samozřejmě můj pohled, film byl obyčejnou vyvražďovačkou už tenkrát, jediná zajímavost byla panenka jako vrah. :) Pořád jde ale o solidní zábavu, s několika málo atmosférickými momenty, Chuckym, dobře zvládnutými scénami vražd a úsměvně destruktivním finále. ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Pusť ma Andy. Sľubujem že nikoho iného nezabijem.“ Dvojky nebývajú zrovna najpodarenejšie no práve v CHILDS PLAY 2 začína to kúzlo Chuckyho a jeho vynaliezavá kadencia čiernohumorných hlášok i keď s tou hororovou atmosférou je to už poslabšie. Dej parádne ubieha vďaka výbornému scenáru a ideálne zvolenej herečke Christine Elise (z kade mi je len známa?), nikto sa nechová vyložene idiotsky, práve naopak, a záver na výrobnej linke kde je Chucky zabitý nespočetnekrát (a kde strážnik dostane nové oči) je priam kúzelný. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se také v Kalifornii, a to od 6. listopadu 1989 do 1. února 1990. (Varan)
  • Důvodem, proč je na obalu k filmu, kde Chucky drží rozevřené nůžky kašpárkovy na pérku kolem krku, nápis "Sorry Jack, Chucky's back", je skutečnost, že se tento kašpárek jmenuje v Americe "Jack in the box". (Lajty)
  • Jediný film série, v ktorom Chucky nepoužije skutočnú strelnú zbraň. (FromHell)

Reklama

Reklama