Reklama

Reklama

Zapomeňte na Čelisti, zapomeňte na uhlazená hollywoodská schémata. Přichází desetimetrový Bílý žralok, který se rozhodl „trochu“ znepříjemnit život obyvatelům poklidného přímořského městečka Port Harbor. Poté, co starosta dává od krvavého problému ruce pryč, berou záchranu místních lidí do rukou dva neohrožení bojovníci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

pend 

všechny recenze uživatele

Film, který v Americe zakázali promítat kvůli přílišné podobnosti s Čelistmi. Není se čemu divit. Film kopíruje jedničku téměř doslova dějem včetně výběru podobných herců. Co se nepovedlo, je model žraloka - obrovská hlava, která se pohybuje pouze kolmo vzhůru a zásadně mimo potenciální oběti, modýlek, který je spíše komický ve scéně s vrtulníkem a při zavalení jeskyně a nakonec záběry z přírodopisného filmu. Film naštěstí celkem ubíhá a docela se při něm pobavíte. Ve srovnání s Bestií z hlubin je to ovšem parádní dílo... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak raz žralok ochutná ľudské mäso...“ Kultové trháky sa vždy dočkajú podobne ladených napodobenín, takže keď mali v roku 1975 premiéru ČEĽUSTE, odpovedali nielen Američania záplavou ekologických zvieracích hororov (napr. PIRANE, KOSATKA ZABIJAK, ALIGÁTOR...), ale aj Taliani. Tí na začiatku 80. rokov nakrútili horor POSLEDNÝ ŽRALOK o 10-metrovom netvorovi, ktorý vraždí surfistov. Nechýba vysoko postavený zákonodarca, ktorý ani kvôli sto žralokom nemieni zrušiť onedlho sa konajúce vodné preteky a ani dievčatá sediace na samom kraji člna. Samozrejmosťou sú potom „spielbergovské“ vodné zábery k útoku sa chystajúceho monštrá a sem-tam nejaká tá končatina (oddelená od zvyšku tela). Inak prekvapivo solídne, atmosférické a sem-tam dokonca naháňajúce hrôzu. Ale nie príliš, aby nedajbože nevznikol dobrý film :-) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bože, co sem to provedl. Po shlédnutí všech dílů Čelistí sem stále nenarazil na film, který jsem viděl když jsem byl malý a ve kterém se odehrával boj žraloka s helikoptérou. Po čase vychází v novinových stáncích film Poslední žralok. Přečtení několika recenzí na internetu mě utvrdilo, že tohle musí být ten film co mi stále unikal. Neváhám, koupím, příjdu domů a zasunu dvd do mechaniky. Abych to zkrátil. Při sledování snímku se směju jasné lobotomické demenci všech aktérů, kteří ve filmu mají pouze jedinou motivaci nechat se sežrat nafouknutým gumovým žralokem. Plus snímku jsou pouze ty sem tam uhryzané končetiny. Jinak nechápu proč všichni jezdí lovit toho žraloka na kus masa, ale nějak už jim chybí nástroje na jeho likvidaci. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi nekvalitní podívaná,spíše by se dalo říct děs.Snímek,který disponuje otřesnými herci,otřesnými triky(pardon,ty nemohli být otřesný,neboť zde nebyly žádné použity) a prostě otřesným vším.Záběry na žraloka byly použity z nějakých úplně jiných zřejmě dokumentárních filmů a dějově to jsou okopírovaný Čelisti,ale jinak se k této klasice nepřiblížil tento brak nijak.Opravdu mizerný film,kterých v Itálii v této době vznikalo opravdu hodně a já z nich všech mám pocit,že se snad jen předháněli svou špatností. ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

To vám takhle jednou při siestičce partička makarónů narazila na měch zakyslého Lambrusca a za jeho pachuť se rozhodla potrestat lidstvo dalším remakem slavného eposu o gumovém nenažranci. Ze strašidelného domu nedaleké pouti lohnula parybí maketu se zaseklou hubou, maličko ji přifoukla (když už, tak už) a před kameru nahnala partičku retardovaných vysavačů sociálních dávek s tím, že jim produkce zaplatí víkend na pláži. Kečup sice skončil na špagetách, ale ty figuríny ze smeťáku jsou super a zvukové efekty prostě žůžo. Jak by taky ne, když se točily před základní školou (jÉÉÉ), doma u telky (ztráta končetin zní přesně jako chroustání čipsů) a v autobuse (hrky frky ztrouchnivělého žraloka). Spielberg je mrtev, ať žije Špilberk! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Vzhledem k vysokým tržbám bylo v plánu natočit i pokračování, jelikož se ovšem mechanický žralok při natáčení tohoto filmu porouchal, tak tvůrci filmování dvojky nakonec neuskutečnili. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl v Japonsku uveden na video pod názvem Jaws Returns, přičemž font písma byl totožný s tím, jaké se objevilo v sérii Jaws. (fiLLthe3DD)
  • V roku 2019 vydali soundtrack k filmu na CD a vinyle po prvýkrát po 38 rokoch. CD verzia obsahuje skladby, ktoré neboli vo filme nikdy použité. Vydanie bolo obmedzené na 500 kópií na CD, 400 na štandardnom vinyle a 100 na farebnom vinyle. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama