Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 12

Recenze (148)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přímý prequel klasického hororu přichází s nečekaně relevantním příběhem dostatečně kvalitně zpracovaným, taktéž stylem se snaží poctivě, tíživě zneklidňovat (než výjimečně lacině lekat). Co je to ovšem platné, když pomalá zdlouhavost nestrhne (až nudí), základní zvrat jsem předvídal a přes otevření nových vrátek k "bočnímu pokračování" se Damien narodit prostě musí, že? ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já na tyhle Satansko/Démonický porna moc nejsem, je tedy pravda, že sem tam se objeví kousek, který stojí za to, jako třeba Deliver Us from Evil, ale jinak tenhle žánr moc nevyhládávám. Tenhle film, mně celkem zlákal, jelikož to mělo být fakt velké a on je to přtim film, který nuceně vyplňuje mezeru mezi prvním Satanem. V první polovině ani neni příběh, nová jeptiška přijede do kláštera, následně ji kontaktuje kněz varuje ji před zlem, ona si o něm myslí že je šílený, pak se začnou okolo ní dít divné věci a je z toho jakože vyděšená. V druhé polovině, to pak nějak nabere směr a začne se ve filmu objevovat něco jako příběh, ale neni to žádné terno a ani ten plot twist nefunguje, jelikož film to prokecne hned na začátku, že tam bude plot twist. Jo co se týče mordů, oplodnění démonem a porod, to je celkem fajn, ale je takový ten standart. Co je však největší mínus, je atmosféra, film nemá žádnou a že bych se během filmu bál, ať o postavy a nebo že bych byl nějak napjatý, tak to fakt nééé, tohle je spíš taková pohádka, lehce krvavá pohádka. ()

Reklama

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám už asi tak po šesté pokoušel přijít Satan. A má se to s ním zhruba stejně jako s Exorcistou. Parádní, originální, mrazivé a atmosférické první díly, a pak už jen bolest, zmar, utrpení a odvary z čertových fuseklí. Což je sice pro ďábelské filmy asi kýžená markanta, avšak otrávený divák, nečekaje na posmrtný život v teple či peklo na Zemi, by si raději sám vrazil do prdele ten rozžhavený pohrabáč, aby se u těchto audiovizuálních martýrií alespoň trochu zabavil a méně trpěl. Tudíž tu nyní máme krajně nesympatickou pičinku Nelu Beztygrovou, která plagiátorsky, netísnivě, unyle až otravně pátrá po předPeckovském klášteře, koho že to ten Lucifer tentokrát zase naprcal, až se nepřeqapivě dopátrá od počátku zřejmého a nejméně 666krát viděného přitroublého klišé. Čert už ty parazitické a nenápadité ždímárny, kurva, vem! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ toto bude asi jedno z najväčších sklamaní v roku 2024, tak nejako sa mi nepodarilo presvedčiť ani kinoparťáka ani nikoho iného na návštevu kina a treba povedať že som za to celkom vďačný. Aj keď je pravdou že najmä značka Omen vystrelila moje očakávania do výšin a preto konečný výsledok bol sklamaním a myslím si že toto by nezachránilo ani veľké plátno. Škoda, čakal som určite viac. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)
  • Ruce kardinála Lawrence (Bill Nighy) se zdají být částečně ochrnuté (prsteníček a malíček). To není součástí postavy, herec Bill Nighy trpěl Dupuytrenovou kontrakturou. Jedná se o dědičné onemocnění, které způsobuje, že prsteníček a malíček každé ruky jsou trvale ohnuté dovnitř směrem k dlani. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno