Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Pre mna je The beginning celkom dobre fungujucim napojom namiesanym z kompletnej palety hororovych prvkov. Myslim tym ľakačky, tmu, brutalitky, tajomno a zlo. Nie je to sice ziadna omracujuca zalezitost, ale ako pohodovka urcite neurazi. Urcite sa vsak od tohto filmu neda cakat ten isty feeling ako od povodneho Exorcistu a to moze byt pre niektorych "skalnych" urcite sklamanie. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Ale tak toto bola na počudovanie celkom dobré. Z dvojky a trojky si nepamätám už nič, ale z tohoto filmu si určite pár scén zapamätám. Napríklad pôrod náčelníkovej ženy, alebo exorcizmus chlapca domorodcami. Takéto námety sa mi aj celkom páčia, démoni, satanizmus, aj keď každý vie, že je to klasický americký film a koniec bude happy endový. Film obsahuje veľké množstvo digitálnych efektov, nie je to vrchol, ale prežiť sa dajú. Zápory filmu sú jednoznačne pretiahnutý koniec a slabý koniec (každý snáď čakal niečo viac...)... 70%. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zrození je ve výsledku povedeným hororem o vymítání a tak trochu vylepšuje pověst špatného druhého a třetího dílu. Mimo to, tento počin se dá konečně označit i jako horor. Stellan Skarsgard je v roli otce Merrina charismatický, krve nebylo použito pomálu a napětí se také dočkáme. Za mě slušný výkon, i když Renny Harlin má na svědomí i lepší kousky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Vymítač ďábla: Zrození“ je pro mě prostě jen něco, co navazuje na skvělý film a ne až tak výbornou sérii, a buduje si vlastní mýtus, který pravda není úplně špatný a funguje. Bohužel propojování s druhou světovou válkou mi v tomhle případě přišlo hodně samoúčelné a děj by se bez toho v podstatě obešel. Jen ta Stellanova postava tím alespoň dostává další rozměr a otec Merrin tak zůstává tím nejzajímavějším. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Parazitování na odkazu geniálního Friedkinova hororu pokračuje prequelem. Vzhledem k pohnutým okolnostem jeho vzniku těžko říct, komu by se měl omlátit o hlavu. Stellan Skarsgård se celkem snaží a ani režisér si nevede nejhůř. Na druhé straně máme ale neuvěřitelně pitomý scénář a trapné triky (obzvlášť digitální hyeny byly vyloženě k smíchu). Bát se není čeho a je to dlouhé... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Projekt byl poprvé ohlášen roku 1997. (imro)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama