Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Mozna proto ze mam depku a ze mi neni 9 let me to prilis nenadchlo. Ackoliv tu bylo vsechno co mam v pohadce rad, moudri starci, kyklopove, princezna, zazracna zbran a dobro se zlem bojujic od pocatku veku proti sobe. Mozna mi to nic nerika, ze je tomu uz pres 25 let stary a ja se nedokazu vratit do minulosti. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě pohádka o tom jak princ vysvobodí princeznu od zlého draka, jen s tím rozdílem, že děj se neodehrává za devatero horami, ale na planetě Krull a draka představuje vesmírné monstrum, plenící cizí světy. Děj je trošku naivní, lehce připomíná počítačovou adventuru, ale je nápaditý a jakž takž pohromadě drží. Triky a výprava jsou na dobu vzniku na úrovni. Hudba je kapitolou sama o sobě a patří mezi nejvelkolepější a nejbarevnější filmové soundtracky, to bez diskuze. Vzhledem k jednoduchosti děje a technickému provedení filmu působí ale snad až příliš přeexponovaně. Nebýt této nevyváženosti, tak díky ní u mě film dostal 4****. Na Conana to prostě nemá. Také jsem se divil, kolik známých hereckých tváří (především v loupežnické bandě) jsem ve filmu potkal. Trošku lituju, že jsem ho neviděl tak okolo 10-12. let. ()

Reklama

Ivoshek

všechny recenze uživatele

Ani se mi to nějak nechce hodnotit hvězdičkama. Jako malej jsem to viděl v NDR v kině a byl jsem uchvacený. Přišlo mi to tehdy perfektní, napínavé, trochu strašidelné. Když jsem to teď viděl dvakrát v telce, byl moje pocity spíš rozpačité a radši jsem to nedokoukal, abych si nekazil tu pěknou dětskou vzpomínku. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Srdcovka z mládí boj s časem krutě prohrála. Kde jsou takové Star wars kouzelné, tam planeta Krull vypadá spíš odpudivě. Respektive interiéry a efekty hlavně v druhé polovině filmu. V první naopak na plátně čarují exteriéry, které jsou opravdu nádherné. I kostýmy jsou na dost vysoké úrovni. Hlavně jsem ale měl za to, že byl film plný emocí a hrdinství. Po skoro čtyřiceti letech už jsem z takový pocit bohužel neměl. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

6 let po Star Wars vychází film Krull s tak špatnými efekty, že by se za to styděli na na začátku století. Navíc ten příběh je hodně mimo, pořád se chodí z bodu A do bodu B s občasnou odbočkou. Chování postav nedává smysl, a vůbec většina postav je v tom filmu naprosto k ničemu. Například onen kouzelník neudělal za celý film vůbec nic, tím myslím vůbec nic. Pořád se tváří jak není užitečný ale jenom zaclání a všichni ho zachraňují, lezl mi na nervy celou dobu. Ta hvězdice je taky WTF největšího kalibru. Tohle prostě neberu a nechápu proč to má takové hodnocení. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama