Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k datu vzniku filmu budu v hodnocení shovívavá. Tehdy ještě nebylo tolik podobných, citově vyděračských filmů. Kniha Ericha Segala je dojemná a dobrá, jako většina jeho knih. Ale dnes mě to už nějak nezasáhlo. Hlavně mi ve filmu vadila arogantní Jennifer se svým oprsklým slovníkem. Na velkou lásku z její strany to tedy nevypadalo. Příběh je poměrně banální, i když vím, že v době vzniku nebyl. Takže za mě průměr. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší romantické drama, jaké jsem kdy viděl. Dokonce u mě tento film trumfl i snímek Podzim v New Yorku, který jsem dosud měl za nejlepší romantické drama. Film Love Story mne velmi příjemně překvapil. Tohle je čistá a nezkalená romantika v pravém slova smyslu. On student Harvardu, ona studentka Radcliffu. On bohatý přidrzlý frajírek, ona řízná svéhlavá holka. Dva různé charaktery, a přesto láska na celý život. Láska, která však nemá dlouhého trvání a která, ač statečně vzdoruje nepřízni osudu, nakonec stejně prohraje. Celý film je prostě úžasný. Ani chvilku jsem se nenudil, celý příběh jsem velmi emotivně prožíval a užíval jsem si po celou dobu skvostné filmové podívané. Úchvatné a snadno uvěřitelné herecké výkony, po dějové stránce naprosto dokonalý film, perfektně zvolené scenérie, prostě takhle si představuji dokonalý film. A ještě jednu věc musím zmínit. A to je hudba. Když si projdete všechny mé komentáře, tak v žádném z nich nezmiňuji hudbu. Což svědčí buď o tom, že ji beru jako samozřejmost, nebo o tom, že mne nedokáže dostatečně nadchnout. Tenhle film je však něco jiného. Tak excelentní hudbu jsem v žádném filmu dosud neslyšel. Prostě se mi vryla do srdce a už se nepustila. Takovou úžasnou hudbou se může pochlubit jen málokterý film, pokud vůbec nějaký. Ta hudba má v sobě velkou výpovědní hodnotu a perfektně doplňuje děj, má v sobě jak romantické, tak stísňující a mrazivé motivy, a orchestrální provedení je prostě perfektní. Takže za hudbu tleskám a musím říct, že tady je Oscar za hudbu opravdu na místě! Jen škoda, že tento Oscar zůstal osamocen a další tyto pozlacené sošky si film nepřipsal, protože by si to jistě zasloužil. Tenhle film je prostě geniální a nemohu jinak než dát pět hvězdiček. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jak všední název film dostal, tak i absolutně obyčejné zápletky a děje se zuby nehty drží. A je pro mě překvapivé, že funguje. To je zapříčiněno hlavně přesnými herci, jež se drží skvěle napsaných charakterů, kterým je nemožno nefandit a nepřát lásku. Vždyť korejskou romantickou klasiku A Moment to Remember můžeme považovat za remake melodramatu Love Story z roku 1970. 80 % ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

toto nie je žiadny béčkový, presladený, patetický romatnický film, toto je láska...krásne citlivo a prirodzene natočené a taktiež veľmi smutné...už na začiatku sa dozviete k čomu dospejeme na konci a aj tak sa s tým nebudete chcieť zmieriť a dúfať že sa to nejako zmení...slzy boli...zožral som tento film aj s navijákom...a výborná hudba len vylepšila celkový dojem ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Druhé filmové stretnutie s Ryanom O'Neal (po Papierovom mesiaci), a opäť trefa do čierneho. Teda nie absolútne, ale tento už klasický romantický príbeh so skvelými hereckými výkonmi, parádnou réžiou a krásnou hudbou ma strhol do víru klavírnych melódií a snovej love story s tragickým záverom. Film pojednáva o problémoch, ktoré sú aj dnes aktuálne - mladícka rebélia, vzťah medzi deťmi a rodičmi, potreba samostatnosti a vysnený ideálny život, ktorý nikdy nie je taký, ako si predstavujeme. K plnému počtu chýbalo málo. 85% P.S.: Štek Tommy Lee Jonesa je na nezaplatenie, spoľahlivo na pár minút rozochvel moju bránicu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Stejnojmenná kniha vyšla ještě před uvedením filmu do kin. Není však jeho předlohou. Studio si jí objednalo u autora scénáře Ericha Segala, aby se snímek dostal do všeobecného povědomí ještě před kinopremiérou na Valentýna. To se povedlo na výbornou. Z knihy se totiž stal okamžitý bestseller. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama