Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem fandou slasher hororů, tak jsem čekal, že se budu bavit více. Temná legenda sice není špatná a obsazení je také zajímavé, ale v mnoha místech jsem se doslova nudil. Přesto není tento horor zatracení hodný a rozhodně stojí za to ho shlédnout. Obzvlášť už jen proto, aby člověk viděl jak vypadali současné hvězdy ve svých začátcích :-) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim no. Ono je to tak hrozně nudný, tak strašně předvídatelný a tím pádem otravný, že je i snad škoda na to psát komentář. Shlídla jsem to prakticky jen ze dvou důvodů, tím prvním byl Michael Rosenbaum a tím druhým nuda a potřeba hororu. A přitom to začalo víc než slibně. Příjemně s nadsázkou natočená scéna s autem, vtipně příšernej zpěv řidičky, hustej déšť, divná benzínka, ejhle kdo to zničehonic jukl do okna - koktavej psychopat Dourif a "Somebody is on the back seaaaaaaaaaat!" Po týhle scéně to ale bylo horší a horší, až už jsem odpadla úplně a totálně ztratila zájem o dění, protože zavládla fakt obrovská nuda. Jen musím přiznat, že pár těch otravnejch teenagerů (a že se jich sešlo: Tara Reid, Rebecca Gayheart, Joshua Jackson, Alicia Witt, Jared Leto...) umřelo "hezky", pak tu máme miniroli Englunda, vcelku podařenej nápad kterak se někdo rozhodl převýst urban legends do reality a hudbu skládal sam Young... Tak o to víc mě zaráží, že to byla taková kravina... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna legenda o profesorovi, který se před lety zuřivě utrhnul ze řetězu, a jedna studentka, která má za to, že řádění neskončilo. A několik hvězdiček nižší svítivosti, které měly před lety slušně našlápnuto – samozřejmě Jared Leto je někde jinde. Režisér Jamie Blanks je rutinér, který nám ovšem přinesl solidní thriller Storm Warning, jinak tady ale jen tupě kopíruje a dojí hororovou vlnu, kterou v polovině devadesátých let odstartoval Wes Craven. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zestárlo to (připojení internetu přes vytáčení pevné linky!!), ale nějakým zajímavým řízením osudu to pořád funguje- jako ten nejtypičtější teen-age slasher. Ale ten scénář... OMG, něco tak debilního jsem už dlouho neviděl, naštěstí je to ještě pořád na hraně mezi skutečnou stupiditou a zábavností. Dost tomu samozřejmě pomáhá obsazení- Robert "Freddy" Englund, Joshua "Dawsonův kámoš" Jackson, Tara "ta z Prciček" Reid, nebo Jared Leto. Hlavní hrdinka taky sympaťačka. Jen teda vraha odhalíte dřív, než stihnou zaschnout kapky krve první oběti. Ale o to tu snad ani nejde... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Temná legenda je jen vyvražďovačka, která se snaží kopírovat Vřískot a podobné filmy. Jenže když už se z hororu stane jen obyčejná vyvražďovačka jako v tomto případě, tak by tam měl být aspoň pořádný, neobyčejný, hustý, charizmatický a hlavně stylový zabiják. Tady ho bohužel postrádám. A závěrečné rozuzlení mě taky nějak extra nenadchlo. 2 hvězdy. PS: Cameo Roberta “Freddyho“ Englunda potěšilo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno