Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečná scéna byla natočena ve skutečné opuštěné autodílně. Tu tvůrci snímku nalezli v kanadském Torontu a Jason Patric ji označil jako jedno z nejhorších míst, na kterém kdy natáčel. (oje)
  • Tom Cruise byl filmem tak ohromen, že přijal roli výkonného producenta a rozhodl se zajistit snímku větší rozšíření, než bylo původně v plánu. Přesvědčil také režiséra Carnahana ke spolupráci na připravovaném filmu Mission: Impossible III (2006). Nedlouho po začátku produkce ale Carnahan kvůli neshodám s Cruisem odstoupil. (oje)
  • Protože se jednalo o nízkorozpočtový snímek, byla scéna, kde Nick Tellis (Jason Patric) běží ulicí s fotografií, natočena bez dalších herců. Lidé, kterých se Patric na fotografii ptal, tak byli jen náhodní kolemjdoucí a nevěděli, o čem je řeč. (oje)
  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)
  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)
  • Ray Liotta přibral pro svou roli 11 kg, k čemuž mu pomohly zejména potraviny bohaté na sacharidy. Před každým dnem natáčení také jedl čínská jídla se sojou, která zadržuje v těle vodu, čímž docílil "nafouklého" vzhledu. K tomu všemu nosil pod oblečením návlek, jenž dělal jeho tělo ještě tlustší, a protetickou kůží připevněnou pod očima, díky čemuž působil jeho vzhled starší a unavenější. (oje)
  • Slovo "fuck" a jeho odvozené tvary zazní ve filmu 298krát. (oje)
  • Snímek byl natočen během 28 dní. (oje)

Reklama

Reklama