Reklama

Reklama

Dynastie Nováků

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1982, 10 h 48 min (Minutáž: 47–51 min)

Režie:

Ivo Novák

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Josef Kemr, Jaromír Hanzlík, Hana Maciuchová, Kateřina Macháčková, Taťjana Medvecká, Oldřich Kaiser, Jarmila Krulišová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Po třináct dílů se budeme setkávat s rodinou, která prožívá své problémy i radosti. Každý člen této železničářské rodiny žije svůj život se svými nejbližšími. Život, v němž všichni dohromady vytvářejí rodinný kolektiv, a to nejen tím, že rádi a s chutí muzicírují. Rodu Nováků vévodí patriarcha Maxmilián, bývalý strojvedoucí. Jeho syn Jan vede brigádu socialistické práce na elektrifikaci. Janova dcera Lida funguje jako výpravčí a syn Martin právě dokončil železniční průmyslovku. Jen starší syn Pepa se odrodil. Je mistrem v autoservisu. Otec Jan převzal u příležitosti svých padesátin vyznamenání, může spokojeně rekapitulovat svůj dosavadní život. Jenže ta spokojenost dostala v noci trhlinu, která mu pokazila nejkrásnější den jeho života. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Další výprava do socreálu začátku osmdesátých let, ve které se nám opět vyskytuje notoricky se opakující herecká skavdra tehdejší doby. Nutno ale podotknout, že je to obsazení na úrovni. Jako všechny obdobné seriály nám i tento slouží coby dokument tehdejší každodennosti - nepotismus, všimné, melouchy, zahrádkaření, nedostatek určitých komodit atd. Určitě je ale stravitelnější a neškodnější než angažovanější dílka. 3,5 * ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Nevím...tento seriál jsem viděla až dost pozdě, nechytla jsem ho jako malá za totality, až v pozdější Primácké repríze a nemůžu se ubránit, i přesto mne zaujal - netypické rodinné prostředí kdy všichni bydleli takřka pospolu, úžasný dědeček Kemr a jeho nádherný model železnice, tatínkova posedlost zahrádkou...jistě,existují lepší seriály z produkce ČsTv.. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Viděno spíše útržkovitě, sem tam nějaký díl. Vinu za tyto mezery však nedávám sobě, nýbrž tvůrcům. Seriál poslouží celkem spolehlivě jako pohodová kulisa i jako skanzen vzpomínek na reálie z dětství. Celkově je mi však celý rod Nováků nějak ukradený, proto nemám potřebu stát se voyerem jejich seriálových osudů. ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

Me to bavilo, je to naprosta totalitni nerealna pohadka, protoze jinak bych nechapala, proc ten rezim skoncil, kdyz behem par dni udelate ridicak, prodate barak, koupite auto a vseho mate plno na vyber. Dokonce jet na dovolenou je to nejlehci na svete :D. Navic kazde zlo (cti vse, co je proti rezimu) je hned potrestano a tak to ma byt! Kazdopadne deda Max byl nejlepsi. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší na celém seriálu je pro mně nesmírně protivná a kýčovitá titulní skladba, kterou snad nemohli myslet vážně! Druhá věc je naprosto nevyhovující barva obrazu, díky které divákovy oči dostávají pořádně zabrat. Samotný děj a postavy také nestojí za nic. Jsou to vlastně jakási starší Rodinná pouta. Herecké obsazení kvalitní, scénář však nedostačující. Jeden z nejhorších českých seriálů, který dnešní mladou generaci těžko osloví. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (42)

  • V epizodě zazní slova „mašinfíra“ a „ajznboňák“. „Mašinfíra“ pochází z německého „Maschin(en)führer“ (operátor stroje, strojvůdce), což je složenina z „Maschine“ (stroj) a „Führer“ (vůdce, vedoucí, provozovatel). „Ajznboňák“ pochází z německého „der Eisenbahner“ (železničář). (sator)
  • Ukradený magnetofon byl japonský 4-pásmový radiomagnetofon JVC 9407LS. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama