Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Fr 

všechny recenze uživatele

Místo činu bylo ,,nahráno“, vrah nám chce něco říct... PŘÍBĚH:**** bez dlouhých caviků se jde na věc. Skládačkový krimi thriller (jako puzzle) – to všichni známe, to už každý viděl. Tento je však podařený. Zejména právě příběh, výborný zvuk a D.Washington mají zásluhu na tom, že nemusíte přemýšlet, jestli A. Jolie získává vaše sympatie postavou, rolí nebo dokonce herectvím./ HUMOR: 0 – co by mělo být na úchylným vrahovi k smíchu./ AKCE: 0 – není to akční film, ale závěrečný (neobvyklý) souboj je velmi zajímavý./ NAPĚTÍ:**** už jen analýzy ochrnutého D.W.(který ač nehybný, předčí mnoho hýbajících se) v sobě mají zajímavý náboj. Dále ohledávání míst činu a skládání mozaiky má dle mého výbornou atmosféru. Tím je tedy jasné, že napětí si drží celý film. A se závěrem se stupňuje. Pokud tedy chcete. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný thriller. Člověk to skoukne a řekne si fajn, no a? Typická kostra příběhu o seriálovém vrahovi, nadprůměrná Angelina Jolie a podprůměrný Denzel Washington. I když on toho zase tolik zahrát nemohl, když se nemohl hýbat... ;o) Zvláštní nádech filmu dává Ed O'Neill v roli policisty, ve kterém - a nemůžu si pomoct - jsem celou dobu stále viděl předsedu spolku Nomadam, Ala Bundu... ;o) Ve vážné roli mi prostě neseděl. A to i přesto, že nehrál špatně. [květen 2005] ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ma to dobrých hercov (Denzel Washington, Angelina Jolie),nápady a ostatné veci čo taký krimi/thriller potrebuje ale ta atmosféra filmu bola pre mňa dosť slabá.Až ku koncu filmu to bolo sakra napínavé.Celý film som len na to kukal a tu atmosféru som tam vôbec necítil.Až na ten koniec.Ale stále je to dobrý film. 80% - 4* ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Výborná, velmi civilní Angelina Jolie jako obyčejná policistka, skvělý Denzel Washington, který ve své roli může hrát pouze hlavou a levým ukazováčkem, plíživé napětí pomalu se proměňující v hrůzu, co bude dál, kdo další?.. Při závěrečném souboji zapomenete dýchat - naštěstí ale netrvá dlouho, takže vás snad nebudou muset oživovat... Výtečná je i hudba, která slouží, neexhibuje, ale občas přesto přitáhne pozornost; na začátku závěrečných titulků pak nádherný duet Petera Gabriela s Kate Bush "Don´t give up". Ten film jsem viděla už třikrát a můj názor na něj se nemění. Těším a děsím se na někdy přístě.. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa chystala niekoľko rokov. Konečne som sa k nemu dopracovala a som dosť sklamaná. Prípad sám o sebe bol zaujímavý a ja ako vždy ocením v takýchto filmoch i morbídnosť. Avšak to tento film nezachránilo. Aj keď si stále nahováram, že mám skvelú dedukciu, tak v skutočnosti ju nemám. Po tomto filme to však asi prehodnotím, a možno si to vložím i do životopisu. Vôbec nebolo ťažké prísť na to, kto ako podozrivý vyzerať má, a kto ním nakoniec skutočne je. Film vás tak obral o ten super pocit prekvapenia v momente odhalenia vraha. Verím, že kniha to zvládla oveľa lepšie, aj keď som ju nečítala. Na môj vkus až príliš veľa detailných záberov na tváre hercov, niekedy mal človek(teda ja) pocit, že uvidím i chĺpky v nose a kamera sa bude približovať až kým jednému z hercov nenarazí na čelo. Upotený Denzel takisto nič moc, ale ako filmová jednohubka to zas nebola taká tragédia. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama