Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vřískot od mistra hrůzy Wese Cravena byl kritikou pasován na nejlepší hororový thriller 90. let. Obyvatelé malebného městečka (mezi nimi Drew Barrymore, Courteney Cox a Neve Campbell) se postupně stávají obětmi lstivého psychopata s pokřivenou láskou k hororovým filmům. Když maskovaný vrah pokračuje v napodobování filmových masakrů v opravdovém životě, začne byt jasné, že rozluštit tuto záhadu znamená být zavražděn. Vřískot je stále velmi populární u širokého publika zvláště pro svůj jedinečný styl a morbidní humor. Rozesměje vás, dokud nezačnete... vřískat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (725)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála výborných devadesátkových hororů, Cravenův návrat a uvedení nového kultovního charakteru, Ghostface. Navíc na slasherové poměry revoluční a ultra chytrá záležitost, kterou po všech těch letech kazí jen jediné - že už mi do toho až moc leze SCARY MOVIE:) ...x ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že se jedná o úplnou novotu, která zanesla svěží vzduch do pěkně zapáchajícího žánru. Zároveň však dle mého názoru úplně potlačila klasické atributy vyvražďovacího hororu a nabídla "jenom" černý humor a rozbití většiny klišé, což bohužel vede ke ztrátě jakékoli "vyššího smyslu". Jediným věčným plus asi navždy zůstane hnusný hlas Rogera L. Jacksona. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po telefonu můžete objednat stůl v restauraci, nadat tchýni, mít bezpečný sex za dlouhé peníze a nebo taky verbální předehru před vlastním rozkucháním.. První důkaz talentu scénáristy Kevina Williamsona, jenž tuze rád nechává študentíky s cedulkou na palci u nohy vychladnout v márnicích, s láskou opečovala nyní už legenda hororového žánru Wes Craven a pochopitelně si přihřála polívčičku i zábavnými odkazy na své předchozí snímky (zabití televizí ala 'Shocker', či školní uklízeč Fred v červeno-černém pruhovaném svetříku). Vřískotu se musí nechat, že zdařile katapultoval žánr teenage vyvražďovaček do komerčních sfér, několikanásobně navýšil prodeje masky Ghostface, vzbudil zájem o obrazy Edvarda Muncha a v neposlední řadě nachystal živnou půdu pro budoucí tvůrce parodií. Ostatně, ten bubák s nožíkem se občas choval, jako by už byl na place u bratří Wayansů.. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Snad prvni hohor, ktery jsem videl, protoze tohle nevyhledavam. To jsem jeste chodil do pujcovny a prodavali ho za 40,- tak jsem to vzal a jeste ten den si to hodil do sveho "starovekeho" videoprehravace. Film se prehupuje mezi dobrym a kvalitnim hororem a stupidnim filmem ktery jakoby parodoval sam sebe lepe, nez scary movie jednicka. 5/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film nám už trošku zestárnul a tak se projevují nedokonalosti, které by se v dnešní době už neměly objevovat. Úprky od jisté smrti jsou rozhodně lepší než z hororů z 80.let, ale když se podíváte na novodobé horory, tak je rozdíl poznat. Stále to není úplně ono. Na druhou stranu Vřískot obdivuju. Na svou dobu přinesl zase něco nového a stal se kultem, hlavně použitím masky, kterou také mám doma. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (148)

  • Jedná se o jediný díl série, v němž se v důležité roli neobjeví žádný černoch. (Žralok)
  • V prvej polovici filmu môžeme jasne a zreteľne vidieť, ako sa "zázračne" mení zo scény na scénu vzhľad masky vraha. Je to zapríčinené tým, že niektoré scény sa nakrúcali priskoro, maska (jej vzhľad) ešte nebola úplne vyladená, a neskôr, keď na štáb dorazila jej finálna podoba (jej vzhľad), nakrúcanie už pokračovalo s ňou. (tXtX)

Související novinky

Šestý Vřískot oficiálně potvrzen

Šestý Vřískot oficiálně potvrzen

03.02.2022

Následující zpráva by asi jen málokoho překvapila. Novému Vřískotu se v kinech velmi daří - snímek s rozpočtem 24 milionů dolarů má momentálně díky světovým tržbám na kontě už 107 milionů a částka… (více)

Paramount odkládá své hity

Paramount odkládá své hity

02.09.2021

Tak jsme zase zpátky. Zkraje léta se ještě zdálo, že by se třeba koronavirová situace z loňského roku nemusela úplně opakovat, nyní to ale vypadá, že dřívější katastrofické předpovědi, že se filmový… (více)

V novém Vřískotu se vrátí starý šerif

V novém Vřískotu se vrátí starý šerif

20.05.2020

Herec David Arquette se vrátí coby šerif Dewey Riley v chystaném filmovém rebootu kultovní hororové série Vřískot. Série se dočká podobné péče jako pár let starý Halloween, jinými slovy se budou… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Reklama

Reklama