Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andy odjíždí na kovbojský tábor a chce si s sebou vzít Woodyho. Nedopatřením mu odtrhne ruku a Woody musí zůstat doma. A tehdy začíná další dobrodružství, které s Woodym prožijí i ostatní Andyho hračky. Woodyho totiž ukradne sběratel hraček Al McWhiggin, který ho chce prodat do muzea hraček. Něco takového ale ostatní Andyho hračky nechtějí dopustit a pronásledují ho až na letiště. Na cestě zažijí spousty dobrodružných a vzrušujících okamžiků při překonávání překážek. Podaří se jim zachránit Woodyho včas? (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

mortak 

všechny recenze uživatele

Ač je scénář ve svém jádru neobjevný a konzervativní, neboť v něm jde po x-té zase o hledání rodiny, základu to Spojených Států, Pixar pochopil to zákládní, co dělá film filmem - pohyb. Pohyb "herců" na plátně, pohyb v příběhu neboli tempo, správné načasování či pohyb v emocích postav. Pixar si neusnadňuje animaci mluvícími hlavami, které by vždy pár minut pohybovaly ústy a sdělovaly nám poselství, ale žene příběh dopředu a ještě do každé scény přidává desítky detailů, vtípků a odkazů. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Případů, kdy je pokračování lepší než film, kterým všechno začalo, je v historii jen málo. Toy Story 2: Příběh hraček jedním z toho mála určitě je. Propracovanější příběh a noví hrdinové znamenají rozšíření světa hraček za hranice dětských pokojů a jejich těsné blízkosti. O 100% lepší animace je patrná na první pohled. Zkrátka pokračování, jež se stalo předzvěstí toho příjemného faktu, že ve studiu Pixar následující léta „nedokážou“ natočit špatný film. Čím dýl, tím líp. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentár obsahuje spoiler! Veľké sklamanie. Tá prekombinovanosť situácii, ktorú na jednotke a trojke tak milujem, je tu žiaľbohu znásobená tromi. Napr.:Buzz a spol. musia zachrániť Woodyho z kufra, ktorý bude letieť do Japonska. Vôjdu do miestnosti, kde sa to kuframi len tak hemží a navyše je tam ešte jeden rovnaký kufor, ako ten, v ktorom je Woody. Partia sa rozdelí a každá polovica nasleduje jeden z kufrov. Prvý je chytený, no je v ňom len starodávny foťák s bleskom. Buzz neskôr nájde správny kufor, no od milého Zlatokopa dostane jednu menšiu facku. Woody sa snaží ujsť, no Zlatokop mu natrhne ruku. Vtedy prídu ostatní s foťákom a s bleskom a zmiatnu Zlatokopa, ktorému dajú príučku. Lenže medzitým kufor, v ktorom bol Woody, a v ktorom je stále Jenny (jeho nová kamarátka) pokračuje v ceste. Nasledujú ho, no ten prejde do lietadla. Buzz s Woodym a Jenniným koňom nasledujú lietadlo, Woody doň naskočí, ale Buzz s koňom za lietadlom nestíhajú, takže sú stratení na letisku. Woody nájde Jenny a keď vychádzajú z lietadla, dvere sa tesne pred nimi zatvoria. Nájdu si únikový východ a vychádzajú po tenkej tyči, ktorá spája kolesá s lietadlom. Woody sa šmykne sa Jenny ho drží. Vtedy príde Buzz na koňovi a komplikovaným spôsobom sa Woodymu aj Jenny podarí dostať sa na koňa. A to je len jedna z týchto komplikovaných situácii, ktoré navyše občas vyruší nuda a predvídateľnosť deja. Najväčšie sklamanie do Pixaru... ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Dvojka je akčnější a podle mě ještě lepší než jednička! Bezchybná práce s citacemi a odkazy pro dospělé publikum (T-Rex ve zpětném zrcátku, "Jsem tvůj otec, Buzzi!") a parádní akce, jak to umí jenom Pixaři. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Hračky ani ve druhém díle skvělého příběhu neztrácí nic na svém kouzlu a genialitě. Tenhle animák je podle mě legendární :) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarené pokračovanie, talentovaný tvorcovia, lepšia animácia, príbeh pobavil, ba aj viac ako v jednotke. Postavy nestratili na šťave, pribudli nové. Film je pre najmenších, menších, ale aj starších. Neurazí, ba naopak môže len prekvapiť. Fajn hudba aj hlášky s humorom. Je to milé, je to chytré a v kľude na viac pozretí. Myslím, že mám väčšiu radosť ako z jednotky, ale na plný počet to asi ešte stále nie je. 84% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příběhově malinko slabší než jednička, animačně výrazně lepší. Od tvůrců to byla sázka na jistotu, která se vyplatila jak vzhledem ke kritikám, tak k rozpočtu. Děti potěší docela akční příběh a staré dobré známé postavičky, dospělého zaujme parodie na Star Wars. Rozhodně potěší i po těch 18ti letech, což už samo je vizitkou, jak dobrý ve své době film byl. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Snad ještě dokonalejší než dokonalá jednička. Srdcovka z dětství. Miluju Toy Story. Tentokrát se hračky utkají proti mastnému tlustému sběrateli, co ukradne Woodyho. O něco dobrodružnější než jednička. Přibyly nové postavy, humoru je pořád dost a Woody s Buzzem jsou nerozluční kamarádi. Dinosaurus mě zničil svými hláškami. PIXAR opět ukázal že ve své tvorbě animáků nemá konkurenci. ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší film od Pixaru jaký jsem zatím viděl. To ale neznamená, že by stále nešlo o nadprůměrný animák. Ale prostě jsem se v některých pasážích vyloženě nudil nebo mi přišly dětinské či trapné, např. většina scén s Woodym a kovbojkou a její bandou. Ale zase je tu pár dobrých parodií na scénky z jiných filmů (Jurský park, Star Wars...). Takže nakonec lepší 3*. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Existenciální krize v podání hadrového kovboje? Rozdvojená osobnost / oidipovský komplex plastového kosmonauta? Panenky Barbie jako dekadentní subkultura? Tož to je úplně jiné kafe než napoprvé. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9/10). Druhý díl jde ve stopách toho prvního.. Má duši, drive a zaručeně pobaví malé i dospělé.. Pixar je prostě jinde. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce rozhodně posun kvality ještě víc nahoru. Jinak je vše při starém a je to jedině dobře. Nové hračky jsou super, nové lidské postavy také, a opět je to neskutečně zábavné. Velká paráda, úžasná podívaná. A na závěr nepovedené záběry, které jsou obzvlášť fantastické! Parádní jízda. 88%. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Vezieme sa na rovnakej vlne ako v prvej časti a opäť sa to podarilo. Príbeh je viac vrstevnatý, vtipný a hlavne bez nejakých hluhých miest. Vzťahy medzi postavami sú možno ešte lepšie a potešili aj odkazy na iné filmy. Stále nejde o 5* animák ale určite jeden z tých čo pobavia aj po rokoch a rozosmejú deti aj dospelých. ()

Reklama

Reklama