Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný časy sú výletom do špinavých losangeleských ulíc, kráľovstva drog, štetiek a ľudskej hávede, ktorá si má dávno hovieť pod drnom. Režisér Ayer tu vystaval portrét nadutej kôpky svalstva, ktorá sa patologicky prepadá do psychotickej pózy, nad ktorou postavy strácajú kontrolu. Náročnej hlavnej úlohy sa bravúrne zhostil Christian Bale, ktorý vtedy ešte len začínal prerážať z ranku ambicióznych partov v nezávislých produkciách do hlavného prúdu. Zdatne mu sekunduje Freddy Rodriguez. Opäť bravúrny solo výkon Christiana Balea, naozaj nie je skoro lepšieho herca. Veríte mu od začiatku do konca - reči, grimasy, utrpenie, jednoducho tohto psychopata skvelo prežil a stal sa prvýkrát aj výkonným producentom filmu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro nás kluky ze Žižkova, který dostanou na držku poprvé v 11 letech od nepřátelské party a ve 12 letech dostanou poprvé na držku od fízlů filmové časy asi nikdy nebudou tak drsný jako ty realný. Nicméně díky skvělému hereckému výkonu Christiana Baleho jsem se při filmu neusmíval a naopak několikrát jsem si vzpomněl na jednoho mého kámoše od paragánů. Což znamená, že film by u těch, kterých se týká nepropadl a to je jeho nejlepší vizitka. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď porovnávam hodnotenia 'Harsh Times' a 'Training Day', tak druhý menovaný je u mňa jednoznačným víťazom. Obrazovo, hudobne ale aj scenáristicky je síce mierne cítiť prítomnosť identických tvorcov, no škoda, že len mierne. Hlavne po dejovej stránke film až tak nenadchne, dramatické rozuzlenie a hlavne psychológia postáv sa tu komusi vytrhla z pera. Pár drsných scén a záver síce stojí za to, no tie hluché miesta to nevykryje. Nebyť prítomnosti Balea, tak sa film topí s „drsných sračkách“. 70%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsný časy mají obrovské plus v hlavní postavě, která má takový potenciál, že je člověku až líto, že nevznikl řekněme osmidílný seriál, který by příběh hlavního hrdiny a jeho zvrácenou motivaci dál rozvedl a naplnil možnosti žánru. On je totiž problém v tom, že divák je navnaděný zajímavými postavami a cítí, že se rozehrává velké kriminální drama, aby posléze zjistil, že místo napínavé kriminálky sleduje psychologické drama s rozpačitým nedotaženým koncem. Důležitější než pointa a děj je v tomhle případě cesta hlavního hrdiny k sebezničení. Ozbrojené složky od policie přes armádu a různé soukromé bezpečnostní služby vám budou tvrdit, jak dokonalý je jejich způsob rekrutování nových členů, a že selhání jsou výjimečná, tady ale vidíte naprosto uvěřitelný vzestup unikátního psychopata a jeho úspěšné proniknutí do policejních služeb. Jim Davis je naprosto reálný záporák, kterému jeho motivaci a činy věříte, zvlášť když ho hraje profesionální Christian Bale. Celkový dojem: 75 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mně tedy Training Day sednul lépe, to ale neznamená, že Harsh Times za moc nesojí, ba naopak mu chybělo k maximálnímu hodnocení maličko. Christian Bale se poslední dobou snad nemůže objevit ve špatném filmu, když si s ním pouštím film tak vím, že se budu po celou dobu bavit. David Ayer byl však menším krokem do neznáma. Debutující scénárista Training Day však ukázal, že v něm dřímá režisérský talent a já si s radostí pustím jeho budoucí díla. Pro celý snímek je škoda, že jej nepustili distributoři do kin, jde totiž o jeden z nejlepších filmů, vypovídajících o životě na okraji ghetta a jako taková sonda do jinde ne příliš přesvědčivě zobrazené společnosti by neměla chybět v žádné filmotéce filmového konzumenta. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Scéna, kde se setkají Jim, Mike (Freddy Rodriguez) a Darrell (Terry Crews) nakonec přerostla do třicetiminutové improvizace všech tří herců, kterou Christian Bale dodnes považuje za nejzábavnější okamžik jeho kariéry. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama