Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (802)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jde to, ale dře to, Žaneto :-) Od revoluce byl do našich luků a háju vpouštěn Hollywood po tunách, takže průměrný český divák je zhýčkán a nevěří ničemu, co je na východ dál, než Slovensko. Proto je nám tak ta asijská tvorba tak neznámá. Já ji pomalinku přicházím na chuť, dje vidět ten obrovský rozdil v mentalitě lidí, v odlišných kultůráách, které vyznáváme. Nae meori sogui jiugae by americká produkce nikdy nezvládla, s takovou lehkostí a jemností bez postraních sraček a omáček. Nefalšovaná romance od začátku do konce! Woo-sung Jung i Ye-jin Son hráli výborně, byli sladění a oba dva na asijaty vypadali dobře. To není náznak rasismu, ale její tvář byla taková neobvyklá, hezky protáhlá a úplně na začátku vypada nejlíp. A Moment to Remember je sice nefalšovanou romancí, ale já se přes tři hvězdičky nedostanu. Přiznávám se, že je chyba ve mne, film je to totiž perfektní. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Krásný, přesto srdce rvoucí příběh o lásce dvou mladých lidí, kterým osud nepřeje jejich vzájemnou lásku. Film u kterého jsem probrečel celou poslední hodinu, ... emočně náročný, přesto krásný. Výkony obou herců byly na tolik přesvědčivé, že mi hned přirostli k srdci a hudba jen podbarvovala, již tak silný zážitek. I přes celkovou délku filmu, která je neskutečných 144min, je film i přes smutný příběh neuvěřitelně jemný a netlačí na pilu, takže divák může naplno prožívat emoce spolu s herci. Od režie, až po hudbu nevím co bych vytknul. Silný zážitek s překrásným koncem, ale po druhé bych to asi, už emočně nezvládnul. 95 % ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři a to z tohoto důvodu: První třetina filmu je v podstatě dokonalá. Seznámení díky vypité plechovce coly, zneškodnění zloděje kabelek, exnutý panák pálenky, odpalování míčku v lodičkách, zkouška na licenci pro architekty - tyto scény jsou opravdu překrásné, překypují romantikou a mileneckým napětím a vytváří bohaté podhoubí pro budoucí flashbacky v poslední třetině filmu. Jenomže pak přichází asi to nejhorší, co se jen může romantickému filmu stát - svatba. Hlavní hrdinové jsou najednou svoji, veškeré to romantické napětí a dusno jsou tatam a scénář jakoby se najednou začal bezcílně plácat na místě. Příběh se nikam moc neposunuje, manželské problémy nikoho moc nezaujmou a nastupuje zbytečná nuda. Poslední třetina filmu sice přináší opět silný motiv a taky potřebné emoce, ale pronuděnou střední část vám dostatečně vynahradit nedokáže. Škoda, k plnému hodnocení to mělo opravdu blízko. (P.S. Po postupné demytizaci korejských romantických filmů prostřednictvím nakoukávání i těch slabších kousků tomuhle musím napálit 5*). ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejdojemnější korejský film? Ne, tohle je nejkrásnější a nejdojemnější film vůbec. A moment to remember dokonale vystihuje každičkou radost i bolest, co se skrývá za slovem "láska". Hlavní dvojice je jako pro sebe stvořená. Celé je to natočeno tak pěkně skromně, opravdově a neuměle. Nevěřím tomu, že existuje někdo, kdo u toho nádherného díla zůstane chladný. Pro mě dokonalé ve všech směrech... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

S lehkým srdcem a čistým svědomím můžu dát 5*, protože se hora pohnula. Nejkrásnější scéna je, když spolu ti dva sedí u toho stolečku, on jí naleje skleničku a povídá: "Jestli to vypiješ celý, tak spolu budeme chodit." A když to do sebe opravdu "kopne", dá jí takový krásný polibek! Romantický, dojemný příběh, který mě opravdu nutil ronit slzičky, a já mu to vůbec nezazlívám. Možná je jen dobře, že tam nebyl konec, protože takhle jim člověk může vysnít chvilku společného štěstí, štěstí, kde vzpomínky mají označení jsoucno. Jsem ráda, že jsem monitoru mohla darovat nenucený - snad šťastný - úsměv. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Jung Woo-sung sa kvôli svojej role priučil tesárstvu a stavebníctvu. Malú drevenú stoličku, ktorá sa objavuje v Cheol-suovom dome, vyrobil on sám. (Arsenal83)
  • V kórejských pokladniach zaznamenal film veľký úspech, keď si ho pozrelo v kinách 2,56 milióna divákov, čo bola dovtedy najvyššia návštevnosť v žánri melodráma. Už o rok ho ale prekonal Neoneun nae unmyeong (2005) s 3,05 miliónmi divákov v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama