Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Několik prvních dílu velice povedených a napínavých, postupně se serial stává nezáživným a velmi stereotypním, jehož kvalitu jěště navíc snižují neustálé ex/manželské hádky o děti ?!? konec je silně odflaknutý, ale i tak jako celek není serial špatný, právě konec si o to mín užil diky otřesnému dabingu... Pokud se dá seriál srovnávat s jiným tak je to určitě Threshold, který na mě po pár prvních dílech působí mnohém lépe. ()

drederik 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal asi 4* za výborný a napínavý seriál, ale oproti ostatním podobným má pro mě jedno velké plus. Tím plusem je, že konec přišel hned po první serii. Je to sice škoda, protože konec byl hodně otevřený a pokračování se přímo nabízelo. Nadruhou stranu pro mě hvězda navíc, díky tomu, že nedošlo k natahování děje na dalších 5 serií.Stačí když si vzpomenu na Prison Break. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 13 dílů, takže si dovolím už i hodnocení.... Seriálová tvorba v USA nabírá uroveň o které si leckterý celovečerní film může nechat jenom zdát. A i když "Invaze" kvalit takových "Lost" nedosahuje, jedná se o výborně natočenou záležitost, kterou můžu všem příznivcům "tajemna" doporučit.... ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Po dvanácti dílech mám už nutkání provést jakési "mezi hodnocení" a zatím musím uznat , že se jedná o velmi kvalitní spíše komornější sci-fi podívanou , která ovšem chvílemi až moc zabrouzdává do roviny rodinných vztahů a tím působí mírně rušivě vůči té hlavní sci-fi rovině. Tak jsem se dostal ke zdárnému konci seriálu a nutno říci , že mi zbytek dílů chutnal podobně jako ty předešlé , ale ten poslední i s otevřeným koncem se mi trošku zadrhnul v krku a tudíž musím jít s hodnocením mírně dolů. Celkově se ovšem jedná o velmi povedený sci-fi seriál o lupičích těl z vesmíru , který mohu s klidným svědomím doporučit. ;-) Seriál: 79% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Po klasicky rozbehovom a "len" dobrom uvode, ktory sice trval asi 6 dielov, nam tvorcovia naservirovali perfektny mysteriozny serial, ktory ponuka nielen atraktivny dej, ale aj niekolko vychytavkokrasnych zaberov a viacmenej kvalitnych, nicim nevadiacich a sympatickych hercov a zaver, ktory patri medzi tie serialovo najlepsie. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)
  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)
  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)

Reklama

Reklama