Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (573)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela šaškárna teda. A tím vtipnější, čím víc se snaží tvářit vážně / drsně / osudově. Když si ty strašně zahrané postavy ve srandovních oblečcích začnou dávat do tlamy, tak to sledovat jde - tři hvězdy tedy chápu jako přilepšení v situaci, kdy moc velkých filmů stále ještě nevychází. Nicméně na nějakou vymazlenou choreografii soubojů zapomeňte, přišlo mi to dost obyčejné. Kdyby se toho ujal třeba Gareth Evans, bylo by to jinde. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Původní Mortal Kombat, je mé dětství (díky dědo) a vždy jsem si přál, ať vznikne pokračování či Reboot. Trvalo to sice více jak 20 let, ale jsem s novým Mortalem naprosto spokojený, vlastně až na jednu věc, kvůli které nedám tu 5*. Celou dobu jsem čekal na ten legendární soundtrack !! Čekal jsem, že začně hrát, když Cole najde svoji Arkánu, nebo když se objevil na scéně Scorpion. Bohužel, je ten soundtrack až v závěrečných titulkách. Každopádně, jedná se o brutální (díky bohu za R Rating) akční pecku (Gore a Fatality bez debat 5*- top scéna - klobouk alá cirkulárka), kterou jsem si maximálně užil a já doufám, že další pokračování uvidím už v kině. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Prostinký děj, rychlý střih, dunivá hudba a choreograficky solidní souboje. Zhruba tak si pamatuju kousek od Paula W. S. Andersona z roku 1995. Samozřejmě mohl a měl být ostřejší a brutálnější. Tahle verze je. Čvachtavě krvavá. A je to příjemná změna. Na druhou stranu se bere strašlivě vážně. A i v těch „koulích“ se měli tvůrci ještě víc utrhnout. Přitom přesně takové oddechovky bych si v tomhle dietním období přál. Fanoušci fenoménu si nicméně můžou postupně odškrtávat jednotlivé ikonické charaktery. Postavy ale úplně zajímavé nejsou, sem tam na diváka vyskočí nějaký solidní souboj nebo svěží nápad, kaskadéři se snaží, ovšem zbytek nestojí za řeč. Svůj účel tak nějak plní. Být to delší, šel bych s hodnocením dolů. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FATALITY!" -------- Legendárna herná séria Mortal Kombat začínala v 90. rokoch na arkádových videoherných automatoch a za svoju existenciu bez debaty dosiahla kultový status, rôznymi serióznymi publikáciami a hernými žurnalistami uznaný titul jednej z najlepších videohier všetkých čias (platí pre prvé dva diely), no najmä všeobecné rozpoznanie, ergo poznajú ju aj ľudia, čo o videohrách viac-menej nič nevedia (ekvivalent japonského inštalatéra Maria). Fanklub značky s určitosťou dosahuje a presahuje miliónové hranice členov a práve im patrí tento film, práve pre nich je nebom (čo zrejme aj je, súdiac podľa aktuálnych 86%) a práve pre nich je povinnosť zhliadnuť ho. Ja však patrím do iného fanklubu – Jessica McNamee a jej geniálne oči – a tam sa začala aj skončila moja povinnosť voči tomuto filmu a aj dôvod, prečo som ho vôbec pozeral. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na původní MK mám asi jako většina nostalgický vzpomínky. Nebudeme si nic nalhávat. MK z roku 1995 nebyl zrovna ukázkou dobré filmařiny ale bavilo to. To co nabízí novej MK tak z toho se mi popravdě chtělo blejt. Víc by se k filmu hodil název Mortal Komat. Asi to nebudu dál rozmazávat protože víceméně souhlasím s komentářem uživatele Corpsegrinder. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • Amulet, který se pokusil ukrást Kano (Josh Lawson), patří jednomu ze Starších bohů Shinnokovi. Zahlédnout můžeme taky modrý vějíř, ikonickou zbraň princezny Kitany, dvojčete Mileeny (Sisi Stringer). (NiWi)
  • V příbytku, kde přebývá Sonya Blade (Jessica McNamee), můžeme na stěně zahlédnout odkazy na indánského válečníka Nightwolfa a aztéckého bojovníka Kotal Kahna. (NiWi)
  • Kevin Tancharoen dostal ponuku režírovať snímku po tom, čo natočil a odprezentoval svojpomocne financovaný krátkometrážny film Mortal Kombat: Rebirth (2010). (m.a.t.o.)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama