Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh věčného studenta Flynna Carsena, který je držitelem více než 20 vysokoškolských titulů. Bohužel pro něj jej z fakulty předčasně vystrnadí a jemu nezbude, než si najít práci a začít normální život. Po neúspěšném hledání se pro něj naskytne životní příležitost na postu knihovníka. Když je úspěšně přijat, zjistí, co vše tahle práce ve skutečnosti obnáší.. Televizní Indiana Jones s nižším rozpočtem. Hlavní hrdina je poněkud chytřejší, ale zato méně hbitý, a tak mu po boku vždy zachraňuje pozadí krásná dáma. Nic světoborného. Děj slabý, efekty směšné herecké obsazení vesměs neznámé. Pobavení na chvilky, kdy na jiném kanále v televizi nic neběží a vy jste si na dovolenou zapomněli přibalit notebook. Čistý průměr. 50% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zábavka, ktorá sa hrá na Indyho a vôbec sa za to nehanbí. Napriek tomu, že televíznosť cítiť z výpravy aj scenára, triky sú slušné. Je to vtipné, dobrodružné a uletené - ja som sa bavil. Lepšie ako seriál RELIC HUNTER, no kinovým "vykrádačkám" (SAHARA, LOVCI POKLADOV) sa nevyrovná. Čím menej čakáte, tým viac dostanete... ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tupá a podbízivá vykrádačka Indiany Jonese, disneyovky Kačeři z Kačerova, Willyho Foga a jiných klasik. Klasicky blbí záporáci, trapnej hlavní záporák, idiotské herecké výkony a kungfu mniši. Od odpadu to zachraňuje snad jen...já ani nevim. Nepřipadá mi že by ten film vám nic nedal. Uvědomíte si, že na filmy podobného typu nemá cenu koukat. Pár scénáristicky zajámavých dialogů ušlo, ale byly asi tak přirozené jako mír na Zemi. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle bejkárnu už jsem dlouho neviděl. Stupidní a neoriginální maximální možnou měrou (čekal jsem, že to asi nebude moc inteligentní, ale tohle už je na hranici absolutní demence), okatě parazitující na jednom slavném archeologovi a Kill Bill Vol. 1 (viz závěr). Kdybych nebyl na ty "indianajonesovské" filmy tak vysazený, asi bych musel dát ještě mnohem míň... 40 % ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nekonečná blbost. Parodie, -nebo snad pokus o napodobení? - Indiany Jonese se hrubě nepovedla. Kravina nejhrubšího zrna, odpad jsem nedal jen proto, že nechci,a by můj oblíbený herec Kyle Mac Lachlan hrál ve filmu, který je hodnocen stejně jako filmy Zdeňka Trošky nebo Luďka Soboty. Ale přesto se ptám: Agente Coopře, PROČ??? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)

Reklama

Reklama