Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Indiana Jonese - ale s nadhledem - a dobrodružné filmy, pak vás tahle chytrá televizní věcička může jen potěšit. Věčný student je vyhozen ze školy, musí začít pracovat, ale jeho nové místo ho zavleče do džunglí, mayského chrámu, Himálají - problém je, že tenhle chlápek, co má spasit svět, je skoro totální ňouma, jen s vyčtenými znalostmi. A tak mu zachraňuje zadek mladá atraktivní bijkyně. Spousta hlášek, odkazů, mrknutí okem na znalé... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David N. Titcher .. Byl jsem na tento film dost zvědavý. Indiana Jones a jeho mýtická dobrodružství mám velmi rád. Jenže po chvíli jsem byl překvapen zjištěním, že tohle opravdu v žádné části nelze brát vážně. A ke konci, to už je opravdová parodie, zejména Kill Bill je zřejmě řejžův oblíbený film. Televizní zpracování zahrnuje fádní výpravu, průměrné triky a spoustu nejrůznějších chybek, za všechny do oči bijící rozepnutou bundu na rozevláté košili při horské cestě někde v (studiových) Himalájích. Mezi tím vším samozřejmě čeká nějaká ta akce, spousta náboženských artefaktů, typických tajuplných destinací, vtípků a hlášek. Celkově slušná jednohubka, lehká a osvěžující. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Děsný! Umělý sníh, kameny, mosty, miniatury letadel .. asi byl tenhle film ochuzen o hodně peněz. Všechna ta umělotina pak kazí divákovi celkový dojem z filmu. Kdyby vizuální efekty byly více propracované a většina nápadů dotažená více do detailu, jednalo by se o nového kvalitního Indiana Jonese. V tomto filmu se každý krok a další scéna daly očekávat .. vše bylo vyřešeno téměr ihned díky megachytrému studentovi, což filmu také zrovna nepřispívá do kladného hodnocení. Ke konci už jen ubohá bitka mezi důchodcem a hadí sektou. Film který zaujme asi jen nejmladší skupinu diváků. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Low cost nového tisícročia a niečo čo dáva výrazu "moderný brak" nový význam. Ak sa vám podarí úplne vypnúť mozog, môžete sa celkom slušne baviť. Ak ostane aspoň jeho časť zapnutá, tak budete mať takmer plné zuby stupídneho príbehu, neuveriteľne slabých trikov a prehrávajúcich hercov. Jednoducho- za tie peniaze to mohlo byť horšie, Noah Wyle v úlohe knihovníka je celkom fajn a Sonya Walger je celkom sexi kosť. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná legrácka, která se ani na okamžik nebere vážně a s nadsázkou od první minuty hrne z obrazovky jeden vtípek za druhým a ještě je prokládá vydařenými hláškami („Najdi si svýho moulu.“). Pobaví drzostí s níž přes malý rozpočet předstírá velkou podívanou a ještě přitom škodolibě paroduje své velké žánrové bratříčky od Indiana Jonese po bondovky. Každá z postav je srozumitelnou karikaturou, každá scéna, každý vtípek, každá hláška má své kouzlo, jehož chuť se často probouzí postupně, někdy dokonce se zpožděním, a občas se blíží až montypythonskému humoru. Přitom však humor a nadsázka z obrazovky nehulákají a neupozorňují na sebe, spíš jen tak nenápadně pomrkávají a dělají jakože nic, dokonce i ten scénář je takový na oko hloupoučký. Možná by neškodilo, kdyby ta pohodová zabava dostala zdání většího švihu a razance, i když na druhou stranu, co může být rychlejšího než Flynn, který na koleně během několika hodin rozluští mrtvý jazyk, na němž si vylámaly celé týmy vědců a během patnácti vteřin vyřeší největší hádanku světa, na níž lidstvo hledá odpověď už tisíce let. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)
  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)
  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)

Reklama

Reklama