Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (507)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Upozornění! Během natáčení tohoto filmu nezemřela ani nebyla zraněna žádná užovka! Hadi v letadle by se klidně mohli jmenovat Letiště 2006. Film začíná totiž naprosto stejně jako série známých katastrofických filmů z leteckého prostředí. Bohužel to ale není tak nechtěně naivní jako Airporty ze sedmdesátek, ani vtipně blbé jako filmy od Asylum. Tohle je prostě opravdu špatný film a marná snaha, starej dobrej Samuel Lee to svojí účastí nezachránil. On se po pravdě o to ani moc nesnažil. Celý let se opět odehrává na palubě Boeingu 747 Jumbo Jet a i to jakoby připomínalo stará Letiště.  Neznalý divák bude žasnout nad obrovitostí stroje, protože hrdinové prolézají po letounu paluby, prochází labyrintem chodeb, nákladové prostory a celé letadlo tak spíše připomíná vesmírnýmou loď velikosti Červeného trpaslíka nebo Enterprise... :-) . Hadi jsou na svoji dobu animováni docela slušně, byť místy to trochu drhlo. Po tomhle filmu by si člověk měl dát sérum v podobě nějakého dvojitého panáka, protože těch 101 minut je celkem velké utrpení. Závěr filmu jako vždy patří pobíhajím hasičům, policejním sirénám a chyběl už jen jak já s oblibou říkám - prezident USA u potrhané, stále však vlající vlajky s hvězdami a pruhy. * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak pitomej film jako je tento a přiznám se, že mě to i docela překvapilo. Samotný film byl v zárodku už řádku let zpět, pak upadl v zapomnění, ale celkem početná řádka fanoušků se s tim nedokázali smířit a tak dopomohli k tvorbě scénáře svými nápady. Hadi se objeví všude a koušou uplně do všeho a když už jim nestačí horní a dolní končetiny tak si vystačí i s prdelí nebo okem. Semtam se někomu zarazí při hromadném úprku podpatek do ucha, ale co, vždyť to nevadí, hlavně když je divák šokován a pobaven zároveň. Jedna hvězdička za Samuela L. Jacksona jinak béčko jak vyšité ač se nezdá. Američané by z toho neměli dělat kult dokavaď neviděli výsledek respektive jen ať si z toho klidně kult dělají, ale proboha ne aby to ještě tahali k nám. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Skvelé! Sfetované hady.“ Jedno lietadlo, jedna noc, desiatky hadov, holohlavý naštvatý Afromaeričan, prasácky pilot s jednou rukou a magor na telefóne. Slovo ´cool´ bolo zosmiešnené do takej miery, až sa musel vrátiť jeho vynálezca Samuel L. Jackson, aby všetkým ukázal, čo je to. Existuje veľa filmov, ktoré sa nehanbia za svoju béčkovosť, ale málo z nich sa k tomu takto hrdo hlási už názvom. Neviem, mňa to bavilo, ale tak zas stokrát do roka to vidieť určite nepotrebujem. Jacksona scenár oslovil už názvom, kedy sa mu do rúk dostal scenár s pracovným pomenovaním hady v lietadle. Okamžite dostal veľkú chuť v niečom tak "zlom" si zahrať, preto ho zarazilo stretnutie s producentmi, ktorí mu tvrdili, že si nie sú istí názvom. Zatlačil na pílu argumentujúc, že všetko ostatné je blbosť, je to o hadoch v lietadle, to hovorí za všetko, musí sa to tak volať a tak sa to tak napokon volalo. Už pred premiérou sa snímke podarilo vyvolať veky záujem medzi potenciálnymi platiacimi zákazníkmi, Jackson trailery skrz svoju drsnú charizmu predával na plné gule a čo nevládal, to do úspešného konca dorazil práve onen špecifický nápad o hadoch v lietadle. Štúdio bolo dokonca nadšené do takej miery, že režisérovi umožnilo niekoľko dní dotáčok navyše. Preto prekvapí, že snímka napokon zas až taký fenomén nepredstavila, pri rozpočte 33 miliónov ich celosvetovo zarobila ledva 62. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

I když nejde o nijak zázračné dílo a Hadi v letadle jsou řádná blbost (já vím, já vím, ono je to blbost naschvál), stále jde o nejlepší hadí film od první Anakondy (no co, byla to alespoň zábava). Hadi jsou všude, do všeho koušou a dokonce i nejedovatí dohánějí všechny pasažéry k šílenství či strašné, bolestivé smrti. Jsou sice nechutně digitální (první místo vyhrává anakonda, pojídající pasažéra), chovají se naprosto nemožně a navíc jsou pestrobarevní (neboť jsou z celého světa), ale tak nějak to do celkového konceptu zapadá. Když přičtu ještě jednohláškového Sama Jacksona a pěkné letušky, vychází mi další béčko, které to dotáhlo alespoň na průměrné hodnocení. Nebráním se dalším projekcím.. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak haďáci dostali jasný rozkaz: "útočit efektne" (oko, jazyk, bradavka, genitálie) a celý film môžeme vlastne zhrnúť, ako seriál najnechutnejších možných mordov (a že je ich požehnane). Proklamovaná bečkovosť sa konala, neproklamovaná blbosť tiež, ale až ku koncu nabrala tie správne obrátky a predbehla reklamný slogan o niekoľko dĺžok. Potenciál baviť film má, ale ono sa tam v podstate nič nedeje. Po útoku nastáva chaos a film nakoniec sotva pristáva na 50%-tách. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Falešný název snímku napsaný na klapkách byl „Anaconda 3“. (imro)
  • Ve scéně, kdy se jdou dva mladí pasažéři milovat na WC, má dívka růžový svetr. Když jsou ale uvnitř toalety, má svetr zelený. (Mr.Hudson)
  • Tvůrci použili ve filmu 450 hadů, mezi nimi také 7-metrového barmského pytóna. (imro)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama