Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (507)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film postavenej na drsne vyhlizejicim Samuelovi, jeho jedny hlasce a letadlu plnym hadu prekvapive funguje vcelku dobre. Behem 20 minut je dana zapletka, dej se presune do letadla a zacnou lizt hadi, coz je fajn, jde o becko, tak proc to protahovat. Ale scen v letadle je zbytecne moc, takze jakmile je zaber nekam jinam, je to prijemny osvezeni, klidne by moh bejt film kratsi. Ale jinak prakticky nemam vytku. Ze zacatku jsou smrti hezky napadity a tvurci nekolikrat prekvapi, kam vsude toho hada narvaly a kam se muze zakousnout. Problem je, ze se nekonaj naky krvavy jatka, lidi jsou po kousnuti jen otekly, takze narvat sem jiny zvirata mohlo mozna film vic ozivit. Co se tyce hadu, vetsina nastesti nevypada jak gumovy hadice. Skoda ty krapet zdlouhavy prostredni casti, jakmile Samuel hodi hlasku, tak se film pekne rozjede a zacne hrat drsna hudba. Taky meli tvurci pridat vic hororovy atmosfery nebo vtipu a hlasek, ale napinavej a cool je film vcelku slusne. Takle by meli vypadat becka o vsemoznejch premnozenejch a zmutovanejch zviratech, v tomhle zanru je tenhle film fakt king, takze si 4* zaslouzi. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po skvelom mobile prichádza režisér opäť s dobrým (napínavým) akčným filmom. Musím povedať, že je to slušne vymyslené (zavretý v lietadle s hadmi), ale stále sa jedná len o akčnú jednohúbku, na ktorú sa dokážem pozrieť viac krát, ale nikdy ničím neprekvapí. Chcelo by to trošku viac napätia a kvalitnejší scenár a bolo by to moc fajn. Takto je to len fajn. Efekty sú trochu umele ale to moc nevadí.Ma to akcie, hady, hláškujúcich hercov ... ať žije zlata Playstation :-) 65% - 3* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednou se to stát muselo a tvůrci filmu museli dát možnost internetovým fandům ovlivnit film, který se bude točit. Bohužel některé nápady fanoušků jsou tak šílené, že možná občas pobaví, ale častěji jsou nevkusné. Hadi jsou tak nechutně počítačové, že to filmu jen škodí a tento úmyslný záměr, který způsobuje Béčkovost filmu mě vůbec nenadchnul a raději bych občas zahlédl nějakého toho skutečného hada. Snímek je pospojovaný z bizarních smrtí lidí způsobené uštknutím hada(hadů) do různých oblastí jejich těla. Samuel L. Jackson si asi uvědomil, že jeho kariéra vadne a tak se chtěl potěšit pár fandů co na něj asi díky roli v tomto filmu nezapomenou. Pro mě jde o stupidní film, který byl až příliš ovlivněn lidmi, kteří očekávají, že realita bude jako v počítačových hrách. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Hadi v lietadle"... samotný názov by mohol byť dostatočne výstižným komentárom pre tento animal horror. Pretože o nič iné tu vlastne ani nejde. Bežný let spoločnosti South Pacific Airlines z havjaského Honolulu do Los Angeles sa stáva pre pasažierov i jeho posádku nočnou múrou potom čo na nich zaútočí horda feromónmi rozdráždených hadov. Pozor! "Hadi v lietadle"! ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mohol Samuel v rozhovoroch o svojom cool filme machrovať koľko chcel, jeho vznik vzhľadom na tuposť toho, čo vidíme na plátne (ja našťastie iba v televízii), ale neobhájil. Film sa stal kultovým ešte pred tým, ako vznikol, takže fakt, že bublina po jeho uvedení do kín rýchlo splasla, je dôkazom jeho skutočných kvalít. Nemám na mysli umeleckosť alebo hĺbku príbehu, ale jednoducho iba jeho béčkovú zábavnosť, čo bolo to minimum, ktoré sme od filmu očakávali. Ja som ju tu nezachytil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Nejslavnější hláška z filmu byla v televizní verzi cenzurována do poměrně bizarní podoby: „Enough is enough! I've had it with these monkey fighting snakes on this Monday-to-Friday plane! Everybody strap in. We're about to open some freaking windows.“ (L_O_U_S)
  • Samuel L. Jackson (Neville Flynn) má obecně ke zvířatům pozitivní přístup, hady nevyjímaje. Jediná stvoření, která prý nemusí, jsou "šneci! Nechápu, jak to někdo může žrát. Když nějakýho vidím doma na zahradě, má problém." (NIRO)
  • Samuel L. Jackson (Neville Flynn) měl o roli ve filmu zájem aniž by četl scénář: "Bylo to tak, že jsem si doma v novinách přečetl, že Ronny Yu má točit film, který se bude jmenovat Hadi v letadle. Řekl jsem si: co to sakra...? Nějaká metafora? A hned jsem Ronnymu poslal e-mail - my se známe, už jsme spolu dřív točili. Odpověděl mi, že je to fakt o letadle, ve kterém řádí spousta jedovatých hadů. Hnedka jsem se zeptal, jestli v tom můžu hrát, a za chvíli se všechno dohodlo. Nakonec to sice místo Ronnyho točil David Ellis, ale já už zůstal. Docela mě ale v jednu chvíli prudilo, když studio změnilo název na Pacific Air Fight 121. Říkal jsem jim: Tak moment! Co je tohle za kravinu? A oni na to že nechtějí prozrazovat moc děje. Já: Děláte chybu, měli byste chtít. Vždyť jste vydělali spoustu peněz na filmech, které se jmenovaly Freddy vs. Jason a Vetřelec vs. Predátor! U těchhle filmů je dobře, když divák přesně ví, na co půjde." (NIRO)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama