Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký film takto dojal, naposledy snad Umírající zvíře. Už po pěti minutách jsem věděl, že koukám na něco výjimečného. Celou dobu jsem si užíval ústřední dvojici. Bylo krásné sledovat, jak se oba zamilují a chovají se dětinsky. Nehledají na vztahu, ani na tom druhém, chyby, protože vědí, že nemají dlouhou budoucnost, řeší jen to co je teď a tady. Hltal jsem každou scénu, těch opravdu silných je tu hned několik. Moc krásný, milý a dojemný film. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Tváří v tvář smrti člověk dělá věci, které by za normálních okolností nedělal nebo spíše je neumí nebo není schopen dělat. Například, a to především, žije naplno a užívá si ze všech sil poslední měsíce, dny, hodiny i minuty. Nevím proč, ale miluju takové příběhy jako je Klepání na nebeskou bránu nebo právě zmíněný Griffin a Phoenixová. Těm kdo prvně jmenovaný neviděli, vřele doporučuji. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Na konci se zpívá nobody´s crying a myslím, že opravdu nikdo neplakal. Nečekala jsem od filmu nic extra a nic extra jsem nedostala. Bylo to komorní, milé, úžasně optimistické, pokud se to tak dá říct, herci byli fajn, Amandu Peet mám ráda. Hrozně mě rozčilovaly ty nekonečně dlouhé části, kde jen hrála jakási (asi dojemná,asi dokreslující děj) píseň a kamera cosi zabírala (jak někdo někam jde, kouká z okna a tak). Jednou fajn, ale tohle se opakovalo asi 5x. Zajímalo by mě, jak vypadal originál s P. Falkem. Předpokládám, že mnohem lépe. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

krásný film o lásce, kdy obě dvojice ví, že umřou,ale přesto se do sebe náhodně zamilují a prožívají lásku, a nemyslína umírání, ale prořívají každou vteřinu, minutu, hodně smutný film, nemůžu k tomu nic vytknout, jen je škoda, že takováto láska může být opravdu jen ve filmu, v realitěje jen nenávist, zloba, ale nikdy se žádný vztah nepodobá téhle krásné lásce, což je škoda ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Ak umierat tak rozhodne podla predlohy Griffina a Phoenixovej - zalaskovane a spolu ;o)…Ocakavane krokodilie slzy sa sice nekonali, aj ked pribehy zaoberajuce sa laskou a umieranim ma vzdy dojmu a prinutia zamysliet. Ved co vzacnejsie moze clovek stratit nez zivot… Nastastie tento snimok v hlavnej ulohe s mojou platonickou laskou Dermotom Mulroneyom a talentovanou Amandou Peet,bol podany tym lahsie pozeratelnym sposobom a podciarknuty prijemnou davkou humoru. Dojimave a pekne, viac netreba... 7/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama