Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Je to hodnocením něco mezi 3 a 4 *. Protože ten vzásadě smutný příběh sice má jistě něco do sebe, ale přece jen konec jsem očekával poněkud jiný. Já nevím, třeba něco ve stylu Thelma a Luisa, že jí propašuje z nemocnice a oba to ukončí v autě nebo ... nebo já nevím, ale tohle bylo takový nijaký. No nakonec kvůlivá Amandě Peet jdu do čtyř, protože na ní se koukalo opravdu moc hezky, i když s trochou kritiky je třeba přiznat, že takhle asi nevypadá člověk v posledních stádiích zákeřné nemoci. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Romantické, komediální drama z USA. Nic víc, nic méně. On má rakovinu....bacha spoiler...ona má taky rakovinu. Potkají se. Jsou si docela jakože sympatish. Tak se spolu rozhodnou rabovat kinosály a ničit vodojemy vodojemy. Pak je diagnóza dostihne, že jo jak jinak, když je to drama a Griffin a Phonenixová se do sebe zamilují. milostná pointa s erekcí je vážně na mě moc. Ale budiž. No je to taky ta romantika, takže kapesníky k ruce. Do toho místy solidní repliky, ale totálně debilní a prvoplánová hudba. Typická televizní předvídatelná tvorba. Pravdou však zůstává, že je podstatně koukatelnější, než romantické srajdy se Sandlerem a Drew. Být to české dám asi o hvězdu víc. 50% se vším všudy. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého a přiznávám se, hned několikrát jsem se u filmu rozbrečel (což se mi normálně nestává). Ani nevím co vychválit, když jsem plný emocí, takže výtečný scénář, chytlavá hudba a úchvatné herecké výkony (od obou), ale přeci jen Amanda Peet se mi vryla do srdce hlouběji. Nečekaný a enormě silný filmový zážitek. 95% EDIT: Napodruhé poněkud slabší, bez sebemenšího náznaku plnohodnotného zážitku, ale nevadí. Hodnocení už měnit nebudu a vkus se zkrátka mění. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsou potřeba dva.. a právě tihle dva se potkali na přednášce o smrti. Z následné nezávazné schůzky už ale vykouklo něco, co jim možná doposud scházelo. Debutující Ed Stone dokázal uhlídat emoce na uzdě v, přiznejme si, "nepravděpodobné" situaci, dramatické momenty střídá s těmi veselými nenásilně a jeho melodrama (i když zápletku známe prakticky okamžitě) nesklouzává ke kýči. Amanda Peet a Dermot Mulroney, kteří prakticky neslezou z plátna, pak dokazují, že i v takovéhle látce příjemná překvapení ještě existují!! ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

V Holywoode maju zrejme nejaku tvorčiu krizu, alebo maju boom remakeov? Za poslednych par rokov je to jeden z veľkeho množstva, horšie však je že ani v tomto pripade neprišli so žiadnym vkladom, ktory by to pôvodne dielo o niečo rozširil a obohatil a ponukol tak odlišny pohľad na rovnaku vec. Vyslovene zle to sice nie je, ale je to ďalši uplne zbytočny film. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama