Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 1

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (389)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slovenský distribučný názov je omnoho výstižnejší, ako ten americký a v tomto prípade našim distribučákom gratulujem za ich vtipnosť. Nič iné ako totálne béčko nás totiž nečaká a názov Vacancy môže predstavovať aj psychologický art. Evokuje to Psycho a Texaský masaker, ale tak ďaleko sa Nimrod dopracovať neplánoval. Škoda, že mu nie je umožnené sa poriadne odviazať, ale tipujem, že v rámci súčasnej pásovej hororovej výroby, ktorú nesledujem, je jeho film ešte solídnou žánrovou zábavou. K tomu patrí aj hromada klišé a až tak to neprekáža. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přecejen o týrání nevinných občanů vznikly originálnější a lepší filmy. Tenhle je tak někde uprostřed. Koukat se na to bezbolestně dá. Samozřejmě že se postavy občas chovají trošku podivně. Některá nezbytná klišé nás také čekají jako například příjezd policisty, který je následně zlikvidován. Kate Beckinsale je pravděpodobně nejhezčí herečka Hollywoodu. 50% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. O filmu jsem nic nevěděl a očekával další z řady nezáživných duchařských hororů. Film mě však vyvedl z omylu a dostalo se mi velice slušného a chvílemi opravdu napínavého thrilleru. Duchové zde nejsou naštěstí žádní a místo nich tu je partička magorů, která ráda masakruje zákazníky svého motelu a ještě si to rádi natáčejí. Tento motel jedné noci navštíví i manželsý pár, který má těsně před rozvodem a samozřejmě oni se nenenechají zabít tak snadno jako předchozí návštěvníci. Zápletka tedy naní nijak originální a film je plný známých klišé jako rozhádaní manželé, které dá bezvýchodná situace opět dohromady nebo fakt, že vrahové se občas úkažou z nenadání na místě na kterém ještě před chvílí nebyly. Ale i tak se jedná o dobře natočený thriller se slušným výkonem spíše komediálního Lukea Wilsona a jako vždy dobře vypadající Kate Beckinsale, který nekazí ani "americký" nevěrohodný konec. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hm tak já z toho zrovna moc odvařený nejsem. Neříkám že bych se u toho zrovna unudil k smrti, ale uzýval to ano. Sice to trvá jen 80.min, ale pro mě to byla celá věčnost. Atmosféra se po celou dobu vleče jako smrad, náznaky napětí se tu objeví jen párkrát za celou dobu. Navíc tolik nelogičností (ať už v chování postav, nebo situace)! Asi nejvíc se mi líbily ty kazety v pokoji a závěrečných pět minut filmu. Samotný nápad nebyl sice zrovna dvakrát originální, ale jistý potenciál bych tu našel. Jen to chtělo trochu sundat nohu z brzdy a připustit plyn. Za mě takovým 45%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Komu by to nebylo jasné z explicitního českého názvu, toho přesvědčí hned úvodní titulky – Motel smrti je B-éčko bez špetky uměleckých ambicí. Drsné konstatování, uznávám, bohužel pravdivé. Kdyby Motel smrti byl jenom dalším stupidním thrillerem určeným pro zaplnění regálů ve videopůjčovnách, snad by mu ani nikdo nevěnoval pozornost, jenže on jím být nemůže již z toho prostého důvodu, že na režisérské stoličce tentokrát neseděl nějaký filmový impotent, nýbrž Nimród Antal. Od nadějného maďarského režiséra, který má na svědomí nejen dle mého názoru skvělé Revizory (aka Historky z budapešťského metra), bych čekal víc než x-tou variaci na „dva a více lidí ohrožuje cosi nebezpečného“. Limitace prostředí na jeden opuštěný motel s četným výskytem zvrhlíků sice slibovala příklon k sadističtější podívané á la Saw a jiným nervydrásajícím úchylárnám, Antal se však (bohudík?/bohužel?) rozhodl nespoléhat na jedinou místnost a rozehrál poměrně dynamickou hru na kočku a na myš, v jejíž průběhu se jednotlivé role několikrát prohodí. Samotnému psycho teroru předchází poměrně dlouhé seznamování s hrdiny, jejichž minulost zároveň skrývá jediné překvapení – v krajním případě lze díky hojnému výskytu jízlivého humoru celý film vnímat jako černohumornou persifláž řešení manželské krize. Přesto je asi pošetilostí hledat v něm něco víc nežli příběh vzbuzující strach, jde spíše o podvědomou snahu nepřipouštět si markantní kvalitativní úpadek svého (již ne tak) oblíbeného režiséra. Motel smrti není úplně bez nápadu. Mnohé scény, nepřekvapivě hlavně ty podzemní, udivují skvělou gradací a jakkoli je posledních deset minut přitažených za vlasy, věci se během nich konečně začínají řešit způsobem adekvátním vážnosti situace, což je fajn, akorát trochu pozdě (možná, kdyby byl Motel krátkometrážní...) . V rámci žánru sice lze mluvit o snímku ucházejícím, navíc na velice rozumnou délku sestříhaném: ty zapadlé regály videopůjčoven mu však nakonec stejně budu svědčit nejlépe. Škoda. 55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Scéna kolem 20. minuty, kdy Amy (Kate Beckinsale) rozsvítí v koupelně a následně zalézá šváb pod koberec, byla použita i ve snímku Hostel III (2011). (Syna.1990)
  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama