Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Ať se mi to líbí, nebo ne, musím Horákovy označit za jeden z těch lepších českých seriálů. Sem tam se u něho zasměju (většinou zásluhou Jakuba Prachaře) a hlavně se u něho aspoň, narozdíl od těch ostatních, dá jíst...a když nějaký díl uteče, vůbec nic se neděje. Mohlo by tam být více vtipu a méně moralistického balastu, ale to bych už chtěl moc. Prostě nic extra, ale "dá sa". ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Lidi co blázníte?... Skvělý seriál, co díl to bezva zápletka, pěkná kamera, postavy k popukání (Eda a v závěsu Patrik)... Když se podívám ke konkurenci ČT co ti "vyrábějí" (všechna ta Rodinná pouta, Ordinace a podobné telenovely nebo spíš nesmysly), chce se mi brečet... Už jen proto tohle vytahuji nahoru pěti hvězdama... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Koukal sem na několik dílů první řady a afektovanost herců a nechutný a trapný děj mě dokonale odradily od další řady. Musím se přiznat, že po prvních dvou dílech jsem tomu ještě dával naději, což už dnes považuju za nebezpečnou chybu. Uznávám, že tenhle seriál si alespoň na nic nehraje a netváří se vážně jako Rodinná pouta, Vztahy, nebo Ordinace, ale myslím, že i komedie by měla mít nějakou úroveň. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Ten seriál začal velmi dobře. Fakt mě bavil i přes pár nelogičností, jako například být kantorem svých vlastních dětí. Bylo tam pro každého něco. Časem bohužel začal sklouzávat k blbé telenovele, která zastínila příběhy ostatních postav. Nedorozumění dospělých byly občas přehnané, ale udržely si jistou úroveň a dalo se to brát s nadsázkou. Rošťárny mladších sourozenců na tom byly podobně. Starší kluci byli občas trochu mimo, ale pořád se na ně dalo koukat, pokud neřešili Evu. Ale díky tomu blbému, trapnému a nepochopitelnému chování Evy šel seriál do kopru (Hana Vagnerová ji zahrála fakt přesvědčivě). Je mi líto, že byl seriál celkem brzo ukončen, ale díky tomu všemu kolem T+E to začínalo stát za houby a nedivím se, že to tak (ne)dopadlo.. ()

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to asi třikrát a třikrát jsem nevydržel víc jak dvě minuty. Takhle stupidní dialogy a dávenívyvolávající "herecké výkony" jsem snad neviděl ani u komerční konkurence. Při pokusu o vyjádření smutku Jakub Prachař vypadá jako retardovaná poloopice která zjistila, že po zmáčknutí červeného tlačítka dostane elektrický šok. Smutné, že tohle se platí z veřejnoprávních peněz. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Při natáčení scény na nádraží v pražských Holešovicích štáb přemluvil strojvedoucího rychlíkové lokomotivy, která stála na přilehlé koleji a zrovna nebyla vytížená, aby jezdil tam a zpátky na pozadí scény (ČSFD)
  • V epizodě se vyskytuje velká chyba, která není nijak objasněna. Když má mít Tomáš (Jakub Chromeček) koncert a je vypískán, Patrik (Jakub Prachař) se nabídne, že bude zpívat on. Ostatní jsou však proti. Patrik jim nicméně vysvětlí, že má i normální písně, které složil už dříve. Problém nastává v momentu, kdy Patrik začne zpívat. Text je totiž v angličtině, naprosto bez chyb a nádhernou výslovností. Z dřívějších epizod je však jasné, že Patrik z angličtiny propadá. Když je například v jedné z dřívějších epizod zkoušen právě z angličtiny, nedokáže složit ani tu nejzákladnější větu. Nemluvě o tom, že má příšernou výslovnost. Tak je nemožné, aby složil takto precizní text a měl najednou bezchybnou výslovnost. Nabízela by se možnost, že text psala jeho máma Soňa (Nela Boudová) jakožto učitelka angličtiny. Avšak jak z jejích slov před koncertem, tak po něm je zřejmé, že vůbec netušila, že její syn skládá písničky, jelikož ji slyšela poprvé v životě. (SuprSkill)

Reklama

Reklama