Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Speciál Neváhej a toč! o padání do vody na tisíc a jeden způsob prokládaný dialogy "rádoby vtipná věta o ničem - vteřina ticha - jiná věta o ničem - vteřina ticha - Kostková piští - atd." a dalšími pády do českých (odpadních) toků. Scenárista musí chovat k vodákům neskutečnou zášť, že ho kdysi nevzali na splavbu. Jeho jediným cílem je totiž udělat z oslovení "vodák" nové sprosté slovo. A daří se mu to, protože taková snůška hlupců, debilů a agresivních uječených hovad se nikde jinde nevyskytuje. Už první epizoda nezvládla pobavit a neutáhla by ani běžnou sitkomovou stopáž. Natož takřka hodinu v kuse. A autor running joku s výrustky by se měl smažit v pekle, protože mě tím peklo přivodil. Neholduji ovšem hodnocení seriálů po jednom díle, tak si ten odpad zatím nechám od cesty. Zatím. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu jsem nečetl, ale předpokládám, že její humor je postaven na glosování situací, které mohou takového vodáka potkat při sjezdu nějakého divokého toku. Tohle může výborně fungovat v knize. Na obrazovce to vypadá tak, že se partička třicátníků chová jako puberťáci, a někdy ani to ne, což vyznívá v konečném důsledku více než trapně. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, tento seriál jsem vždy poslouchal jen na půl ucha a sem tam jsem i něco zahlíd. Ale neřekl bych, že proto dávám nízké hodnocení. Je to spíše proto, že tam, kde situace mají být vtipné, nejsou. Tam kde dojemné, nejsou. Tam kde šokující, nejsou SPOILER!!! (viz. smrt jedné z hl. postav v závěru seriálu). Takže za děvčata jedna, za Vaculíka, který tam byl jediný sympatický, druhá. Víc ani ťuk. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

To co ze začátku vypadalo jako nový svěží seriál z vodáckého prostředí se po pár epizodách změnilo v ustavičnou nudu, nasekanou bez ladu a skladu. Jedna situace je nalepená na další, scenáristé se vůbec neobtěžovali o nějakou konstruktivní linii, všechno vyřeší rádoby vtipný komentář, spojující více či méně dobře zahrané scénky. Obrazně řečeno je to celé polepené jako kanoi epoxidem, ale pořád do toho dost teče. ()

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Ten seriál byl vtipný často tím, jak se herci snažili hrát přirozeně neskutečně křečovitý repliky z ještě křečovitějšího scénáře... Vnímal jsem ale atmosféru - lodě, jezy a šlajsny, tábořiště a zvuky s tím vším spojené. To všechno by se skoro obešlo bez herců, kteří zde fungují dost často spíše na obtíž. Ale hostující Vetchý potěšil :) ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)

Reklama

Reklama