Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou velice zajímavé, především pak ten Natalie Portman, která přehrává jak panenkovou Scarlett, tak mužného Banu. Jinak je ale Králova přízeň překvapivě strohá historická báchorka s neuvěřitelně brutálním střihem, který přeskakuje na historický film nevídaně. Nechybí tradiční trademark v daném žánru - několik poetických záběrů na obilí vlnící se ve větru. Kamera je krásná, výtečná práce se světlem, jinak je ale tento snímek ač na první pohled atraktivním lookem působící vcelku nezajímavou freskou. Chtělo to zkušenějšího režiséra. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Film Králova přízeň mi tak trošičku připomněl Formanovy Goyovy přízraky a to nejen kvůli obsazení Natalie Portman ale hlavně hodně podobným stylem filmového zpracování. Film jako takový není vůbec špatný. Asi to nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Obsazení ve filmu je opravdu na vysoké úrovni a slavnými herci se to tu jen hemží. To co ale film sráží do kolen je hlavně nepříliš povedený scénář, režie a určitá chladnost a ukradenost jednotlivých postav, která je ze snímku přímo cítit. Filmu prostě chybí nějaký šmrc, chuť a jde spiš o průměrně zrežírované dílo s dobrými herci, kteří alespoň částečně film zachraňují. Filmu tedy nakonec dávám 70% ale už teď je mi jasné, že už bych se na něj asi podruhé nepodíval. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tyto historické filmy jsou dobré k tomu, že si jimi člověk zalepuje mezery ve vzdělání a někdy ho donutí se popídit i po dalších historických souvislostech. Tady zajímavé a pro mě nový poznatek to nechutné kupčení s dcerami, to bylo docela silné kafe. Docela mě překvapilo, že mě tu Scarlett Johansson opravdu přesvědčila, že je ta hodná..... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Svedomie mi nedovolí neporovnávať to so serialovým kolegom "The Tudors"... no a ak to v tomto prípade porovnám "Tudors" vedie minimálne o triedu. Kráľová priazeň nie je zlým snímkom ale nefunguje ako ma... intrigy, zlosť, slasť, podlosť, klamstvo tuna necitím v takom množstve ako som mal možnosť vidieť tam... 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chytře napsaný příběh těží hlavně z dvojice hereček v hlavních rolích a s divákem si hraje tím způsobem, že mu je napřed sympatická první, pak druhá, potom obě, chvíli nato ani jedna z nich... A nakonec... No, stojí to za to. V souboji Scarlett X Natalie u mě tentokrát vyhrála druhá jmenovaná (až mě to překvapilo), Eric Bana se na krále hodí, z vedlejších postav jasně vede matka Kristin Scott Thomasová. Chválím kostýmy, kameru a hudbu, nechválím skoro dvouhodinovou stopáž, která mi tak patnáct minut před koncem připadala už zbytečně moc dlouhá. Přesto čtyři hvězdy.__P.S. Za český název by měl zase někdo dostat me(n)tál. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Přesné datum narození Anny Boleynové neznáme. Historici se na základě jejího dochovaného dopisu přiklánějí k datu 1501 nebo 1507. Podle všeho byla tedy mladší než Mary Boleynová. (Gwilwen)
  • Aj keď to vo filme nie je zobrazené, v skutočnom živote napísala Anne Boleynová (Natalie Portman) posledný list Henrichovi VIII (Eric Bana) pred svojou popravou. List mal vzdorovitú povahu. V liste povedala svojmu manželovi, že neuzná nič zlé, čo neurobila a čo ju doviedlo k tejto situácii, vrátane akejkoľvek zlej veci, ktorá sa stala počas ich manželstva. Ďalej uviedla, že si uvedomila, že ich vzťah a manželstvo neboli skutočne postavené na láske a že bola pre neho len pobláznením. (Arsenal83)
  • Veľká časť natáčania sa odohrala v Kente v Anglicku, hoci hrad Hever sa nepoužil, napriek tomu, že bol pôvodnou domácnosťou Thomasa Boleyna (Mark Rylance) a rodiny v rokoch 1505 až 1539. Namiesto reálneho Toweru bol použitý hrad Dover, Penshurst Place zas zastupoval londýnsky Whitehall. Domov Boleynovcov predstavoval Great Chalfield Manor vo Wiltshire. Ďalšie scény sa natočili aj v Derbyshire (Cave Dale, Haddon Hall, Dovedale). Film sa natáčal od septembra do 13. decembra 2006, no z dôvodu nutných opráv bolo od 30. augusta do 22. septembra 2007 dokrútených niekoľko scén. (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama