Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo tyhle obskurní příběhy vymýšlí, ale Jezdci Apokalypsy jsou jen další fádní a trochu nanicovatou replikou geniálního Fincherova Sedm. Ovšem tam, kde David Fincher předvádí brilantní filmový opus a nechává vyniknout své mistrné režii, tam klipový specialista Jonas Åkerlund ukazuje, že není úplně sice špatným režisérem, ale sama režijní složka kvalitu snímku neutáhne - problémem je totiž nepovedený a lacině vyznívající scénář, který celý snímek sráží do podprůměru. Dave Callaham je takový hollywoodsky typicky plytký pisálek a to, že se podílel na scénáři filmové adaptace 3D počítačové střílečky Doom, asi hovoří za vše... Odradit by mělo i jméno producenta Michaela Baye, jeho okázalá snaha naimplantovat do každého svého snímku patetické scény se tu transformovala v nejen závěrečný melodram s rozměry jihoamerických telenovel, podbarvený navíc hudbou Jana A. P. Kaczmareka, což pro mne bylo asi největší zklamání. Abych byl ale objektivní, nebýt béčkově vedené dějové linky, tak Jezdci Apokalypsy nejsou zas takovým propadákem. Jde spíše o průměrný temně detektivní thriller, kterých tu od dob Sedm byly natočeny již desítky... Podobné filmy: Vraždy podle Jidáše, Podezření nula, Podnájemník ()

Webb 

všechny recenze uživatele

O originalitu tady sice vůbec nezakopneme, podobných snímků i seriálů jsou mraky, ale to by nevadilo kdyby se tu nejednalo o slabší scénář se zpracováním, nesympatické postavy a malou záživnost. Takto je to další zbytečný krimi, které s přimouřenýma očima dosáhne maximálně někam do průměru. 40% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jméno producenta velmi nevýrazný snímek. Michael Bay, prosím? Tedy nečekal jsem, že se objeví Bumblebee, ale natočit Vraždy podle Jidáše přes kopírák a ještě k tomu prezentovat takhle průhlednou pointu... to se nedělá! Nejvíce oslovila výborná hudba a solidní Quaidův výkon. Nuda to ale nebyla, to ne... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek naznačoval hodně kvalitní thriller, kterej by se měl nést v podobným duchu jako třeba se7en a Dennis Quaid se v hlavní roli jevil taky dobře, jenže to sem ještě netušil, jaký zvraty a jakou pointu na mě film chystá, ten první zvrat bych ještě přežil, ale ta závěrečná pointa mě fakt přímo zhnusila, to bylo něco tak chabýho, ubohýho a tak strašně lacinýho, že už snad nic horšího vymyslet nešlo, navíc, i když je Ziyi Zhang krásná, tak na tuhle roli se fakt nehodila a celej dojem z filmu ještě víc kazila a znehodnocovala, i když se celkem snažila a vlastně jí nelze ani nic moc vyčítat, jen to prostě nebyla role pro ní, nebo lépe řečeno ta postava vůbec neměla vniknout. Po skvělým začátku to je fakt velký zklámání, že to během 70 minut stačilo sklouznout tak nízko ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Nemastná, neslaná slátanina snažící se sklouznout na současné drsné vlně. Quaid je sice fajn, ale tímto filmem se ( opět ) pouze dokázal posunout blíže k hranici zapomnění, zajímaví herci jako Stormare, nebo Fugit se tam jenom mihnou ( asi vědí proč ). Takže mi z toho vychází ( řemeslně sice dobře natočená, ale ) naprostá zbytečnost, na kterou si za pár let nikdo nevzpomene. Různé technické vychytávky, které vcelku dobře fungovaly v režisérově předchozím dílku SPUN, zde dle mého názoru sedí, jako pěst na oko....upřímně řečeno, je to prostě bezbarvá laciná kravina. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama