Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jméno producenta velmi nevýrazný snímek. Michael Bay, prosím? Tedy nečekal jsem, že se objeví Bumblebee, ale natočit Vraždy podle Jidáše přes kopírák a ještě k tomu prezentovat takhle průhlednou pointu... to se nedělá! Nejvíce oslovila výborná hudba a solidní Quaidův výkon. Nuda to ale nebyla, to ne... ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Mister Jonáš Ǻkerlund (vytrápil som sa aj s krúžkom nad A) je šikulka v lepení videoklipov a tak teraz dobehol s nejakým zlepencom z výjavov z filmov, ktoré mnohí už videli. Ak niekto náhodou nepozná temné thrillery spred desiatich či dvadsiatich rokov, v kľude si môže pozrieť Jazdcov Ǻpokalypsy a má to, ako v Hriňovej hovoria, „all in one“. Pointu filmu absolventi Policajnej akadémia odhalia hneď v úvode prvého polčasu a absolventi Pivnej akadémie na začiatku druhej rundy. Herecké výkony sú štandardné a akýkoľvek lepší výkon by aj tak slabý scenár filmu pochoval. Účinkovanie Stormareho je tak jedinou záhadou. Na tri háčiky maximálne. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zapletka i pres pocatecni nadeje prosta a bohuzel hlavne zbytecne emotivni, stejne jako samotny finale. Navic dost prezvratovano. Napeti je pak budovano predevsim vizualni a hudebni slozkou, nikoli vsak dejem, potazmo scenarem. To, ze se tam tolik mluvi, taky neprospiva. Takova bible emaru. Ale atmosferu ma, to se musi nechat, Akerlund neni lemra. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode už nevedia, čo vymyslieť. Treba čas od času točiť aj cool trilery, takže dajú tam mysterióznu zápletku, dajú tam explicitné násilie, dajú tam rodinné vzťahy, dajú tam kvázi šokujúce zvraty, ale zabudnú to pred varením poriadne previazať a dokoreniť správnym korením. Známi herci tým korením nie sú. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přes atraktivní námět hrozná nuda. Dost scén zavání vykrádáním, například nasnímání míst činu, motiv vražd a zejména návštěva pochybného obchodu s úchyláckými potřebami a následující rozhovor s úchyláckým majitelem. Řekla bych, že kromě Saw se šlo pro inspiraci i k Hellraiseru (háky), většina scén s nimi ho až nápadně připomíná. Navíc Quaid se taky moc nesnažil, nebo jeho snahu pohřbil scénář, rozhodně ale nijak za srdce nevezme ani on ani jeho příběh. Zato Ziyi Zhang - palec nahoru. Ale co ten Peter Stormare? Od herce jako on čekám minimálně nějakou zajímavou vedlejší linii a on tam měl jenom DVĚ scény!? (Celkem je na plátně tak minutu). Od filmu jsem ale nic nečekala, tak jsem ani nebyla moc zklamaná. A uhodnout posledního jezdce je (i pro nedostatek podezřelých) dosti triviální záležitost. Nejlepší částí tak zůstává mrazivý úvod, jízda sněhovou krajinou a podnos s překvapením, zbytek za moc nestojí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama