Reklama

Reklama

Barbaři

  • USA The Barbarians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovný kmen kejklířů vedený královnou Canary (Virginia Bryant) je přepaden krutým králem Kadarem (Lynch), jenž prahne po kouzelném rubínu, symbolu kmene. Královna talisman včas ukryje a Kadar ji za trest uvězní ve svém harému. Spolu s ní jsou odvlečeni její dva chráněnci, dvojčata Kutchek a Gore (Peter a David Paulové). Bratři jsou drženi v pracovním táboře a od dětství jsou nuceni ke gladiátorským zápasům. Díky tomu z nich vyrostou statní a neohrožení válečníci, kteří se vydávají zachránit svou vládkyni. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Ja to teda trochu prepálim, lebo za posledný týždeň som videl skoro všetky talianske sword and sorcery a The Barbarians je vizuálne inde. Ostatne nečudo, veď stál možno desať krát viac ako priemerný apeninský flák. Masky, kulisy (najmä tie modrasté bažiny a jaskyňa) a make-up sú také dobré, že je strašná škoda, aký kolosálny dríst je ten príbeh a najmä jeho prevedenie do rádoby komédie s dvoma hulákajúcimi retardmi v hlavných rolách. Čaro talianskych fantasy je práve v tej natvrdlej serióznosti a ako komediálna sebaparódia to absolútne nefunguje. ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních vln zájmu o fantasy filmy, vzedmutých na počátku 80.let úspěchem Barbara Conana a Excalibru, vyplavila i tyhle dva bratry s obrovskými svaly a malým nebo spíš žádným mozkem. To, co v režii Ruggera Deodata předvedli, je nefalšovaným defilé nepředstírané nablblosti. Jako by se ochotnický spolek kulturistů, kteří o filmovém umění slyšeli jen jednou v životě, a stejně netušili která bije, rozhodl po zhlédnutí Conana, že když může Schwarzenegger, tak oni přece taky. Vypadá to přesně jak to zní, a hůř už nelze. Obskurní freak show. Pouze pro otrlé. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Lacinější a brakovější klon Conana. Dvojnásobné porce svaloviny značí v tomto případě dvojnásobnou porci demence. Ale musím říct, že příjemně koukatelné. Pokaždé, když byli oba bratři na scéně jsem se musel pochechtávat jejich mizernému herectví, šíleným dialogům, umělým drakům nebo naprosto tragickým vlkodlakům (nebo co to bylo za ksindla). A bratři Paulovic, kteří v kožešině vypadaj skoro jako teplí bratři v tangách, zatímající svaly připadně se jinak prsící, téměř při každé možné situaci prostě nemají chybu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Barbar CONAN krát dvě a co se týče demence ještě minimálně na druhou. Asi jedna z vůbec největších fantasy sraček:) Dva bratři-dvojčata vyrostou v barbary, to znamená v neohrožený a úplně vymletý nabušence. Fakt dvojka k popukání. V boji za dobrou věc se utkají třeba s vlkodlačím tragédem, nebo hrozivým dračím zmrdem. V menších rolích potkáte George 'Antropophaga' Eastmana a Michaela 'chicken fuckera' Berrymana - ten je tady přímo kouzelnej. Co víc k tomu filmu říct - prostě úplná demence, ale naštěstí (2x podtrženo) taky dobrá sranda. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tady se tvůrce slovutných (mám je rád) Kanibalů zrovna dvakrát nepředvedl. V inspiračním koši lovil tradiční italské fantasy a dal tomu trochu akčnější ráz. To vše dost pokleslým způsobem a s pekelnou dvojicí léta vězněných barbarů v čele, co jdou doslova a do písmene vybouchat zajatou královnu ze spárů zlotřilých zlodějů rubínu. Ano, je to kapku překonbinované a leckdy zbytečně, samotný vypravěč v úvodu pusu nezavře, pořád má k příběhu co říct. Kdyby to dělal aspoň vtipně, jenže humor a především nadhled zcela chybí a zůstanou oblbující macho pózy a hlášky na úrovni školky. První půlka je tedy značně nudná a nezajímavá, ta druhá to o něco vyvažuje, svoje dělají mimořádně trapné triky, které jsou hodně zábavné. Konec ovšem zase řádně naštve, díky překonbinovanosti děje se uzavírá několik okruhů najednou, což není zábavné ani za mák. Deodato se nepustil do ničeho ostřejšího, překvapivě to odmával velice krotkým způsobem (asi tak dvě scény byly násilnější). Musím uznat, že když to člověk vidí ve VHS kvalitě a duní mu v tom to nefalšované italo disco, tak to jisté kouzlo má. Ne však takové, aby se to dalo označit za dobrý film. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • David Paul a Peter Paul získali nominace na Zlaté maliny pro nejhorší hvězdy. (Geriel)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama