Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

woody 

všechny recenze uživatele

Pochopte že je to odpad!ale scéna kdy se Jason prochází po Manhattanu se může stát jen tam.Však co?Kolem mě projde nějaký maník se zkrvavenu sekerou(nebo co to bylo viděl jsem to dávno)a hokejovou maskou na tváři a když se každým dílem rozkládá taky pěkně smrdí.Co je mi potom?!Vytmívačka o kterou bych si neopřel ani kolo... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obávaný zabiják Jason Vorhees absolvoval podstatné změny: netřímá v rukou mačetu a opustil své domovské Crystal Lake. A na jeho vražedném řádění se to nikterak nepodepsalo. Zabiják je ze dna jezera probuzen elektrickým výbojem a v mžiku se nalodí na loď plující na exkurzi do New Yorku, na níž terorizuje maturitní omladinu i s jejich nesympatickým kantorem. Do NY dorazí přibližně v druhé polovině filmu, aby zde zúčtoval s hrstkou přeživších z lodi. Mrtvých není zrovna malý počet a objevuje se sem tam i nějaký originální vtip (viz hokejový poutač s dominantou brankářské masky po příchodu do velkoměsta). Blížil se konec slavné éry osmdesátých let a chtělo to dravou rozlučku s hororovou ikonou, co se za uplynulá léta svého účinkování na filmové scéně předvedla většinou v excelentní vražedné formě. Podruhé v řadě se pod masku skryl urostlý Kane Hodder, na svá tvůrčí bedra si další krvavý výlet zabijáka vzal tehdy debutující Rob Hedden a urodily se zajímavé změny, co film posunuly z hrozící stagnace. Film nabíral postupně na tempu a dynamice, vraždy probíhaly na nejrůznější způsoby, ne sice vždy v absolutních krvavých kamerových detailech, ale jelikož jich byl byl pestrý výběr, tak si hororový divák jistě přišel na své. Přízrak mrtvolného utonulého Jasona Vorheese v dětském věku, který se tu a tam zjevuje hlavní mladé hrdince, má nakonec i své vysvětlení, a není úplně špatné. Na Manhattanu to Jason mohl více rozjet, ovšem finále je delší, což potěší. Casting je funkční, hlavně z hlediska rychlého uklizení ze scény, známější hereckou položku představuje jen Kelly Hu, co utvořila zlobivou dívčí dvojici se Sharlene Martin, a určitě se jedná o dvě nejlepší herecké akvizice. Nepřehlédnutelný je i nedávno zesnulý veterán Peter Mark Richman v roli pedantického profesora a současně strýce ústřední hrdinky. Oproti nim mně Jensen Daggett v hlavní roli přišla poněkud málo výrazná. I Rob Hedden se v rámci režírování zdržel, jako valná většina jeho režijních předchůdců, jen na jeden díl hororové série. Implantoval změny, které slasher sérii oživily a dobře posloužily. 9/10 ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Pol bodík symbolicky pridávam len za pohľad Jasona na hokejovú masku, tá scéna ma aspoň rozosmiala a prebudila z letargie. Osmička je zatiaľ jednoznačne najslabší diel série, kde Jason využíva "teleport" viac než by sa patrilo, debilný scenár bol evidentne namiesto "dvoch dní" hotový za dve hodiny niekde v krčme, atď.. Zachraňujú to scény na Manhattane,ešte tak scéna černošský boxer vs. Jason na streche...inak je to slabota ako mesačný čaj z druhého nálevu... ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jason jako kapitán lodi Lazarus, který je potažený slizem a nikdy netrpěl mořskou nemocí. Po nevyrovnaném souboji s Tínou mu byly dodaný vyjímečné schopnosti. Jako je třeba přeplavání půlky moře na jeden nádech pod vodou a nebo teleportace, kam jenom potřebuje. Na lodi to mělo i slušnou atmosféru s vraždami, ale v Manhattanu to už bylo příliš hloupé. Dávám 40% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Osmičku Jasona jsem poprvé viděl na videokazetě, na té samé od tátovýho kamaráda. Spolu s předchozím dílem tam byl nahranej tenhle a taky měl německý dabing s českým rychlodabingem. Díl režíroval Rob Hedden a Jasona si tu zahrál zase Kane Hodder. Pohřbenej Jason tu opět ožije v Křišťálovém jezeře a Jason se přisere na loď která odplouvá do New Yorku. Na lodi jsou zase mladý a Jason má zas koho zabíjet. Několik přeživších se dostane z lodi do člunu a připlujou do New Yorku, myslí si že Jasona se zbavili, ale prd. Jason začne zabíjet přeživší na Manhattanu v New Yorku. Skvělá scéna na střeše s negrem, negr do Jasona mlátí jak do boxovacího pytle a Jason je pořád v klídku, negr má dost a Jason mu urazí celou palici a negří hlava letí vzduchem a odkutálí se do kontejneru a ten se zavře :D Tomu říkám bílá síla 😆 Sračka jak v tom filmu je ten punker se skinheadem a poslouchaj nějakej skurvenej hip hop, píčovina úplná. Ale dobrý že jim tu hudbu vypne Jason, scéna kdy jim rozmrdá rádio :D Fakt filmaři o těch subkulturách vědi úplný hovno. Atmosféra na lodi a ve měste vypadá dobře a furt je to napínavý. Zklamalo mě jen trochu jak je Jason udělanej, v sedmičce z něj takovej zombie kostlivec a tady už ne, ale je to jen maličkost, jeho maska pořád vypadá dobře ale ten konec byla blbost. Tyhle novější díly s Jasonem jsou pořád dobrý, tu sérii miluju a nebudu jak ovce tomu dávat míň jen proto že už je to jiný. Mě to baví pořád jako první díly. Já jsem prostě spokojenej divák a nejsem vůbec na filmy náročnej ;) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Osmý díl a zároveň poslední, který distribuovala společnost Paramount Pictures, byl s rozpočtem 5 000 000 amerických dolarů nejdražším dosavadním filmem série. S celosvětovým výdělkem, blížícím se 15 milionům amerických dolarů, se ve své době paradoxně stal i nejméně úspěšným pokračováním. (Stocki)

Reklama

Reklama