Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Divnej díl, je jasné, že tvůrce už asi nebavilo se poosmé vrátit do kempu Crystal Lake a tak to vzali za jinej konec, s vizí zkusit tuhle sérii nakopnout a dostat Jasona někam, kde ještě nebyl. Třeba do města. A když už do města, tak do toho nejživějšího (udělat ho o trochu mrtvějším), New York City calls. Což by sám o sobě nemusel být špatný nápad, kdyby se však ve Vorheesovi nepohnulo svědomí (či co) a on nenechával všechny přítomné newyorčany (s menší výjimkou) bez povšimnutí. Nebo má snad spadeno jen na ty, co jejich noha pošpinila hlínu Krvavého tábora? No to už je fuck, už plavba na výletní lodi byla zábava (vlastně ještě větší než závěrečný děj ve městě), atmosféra prvních dílů sice nenávratně v pr..., ale pohled Jasona na billboard s brankářskou maskou vážně pobavil. Tak jako celá tahle série. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aspoň ako tak napravená reputácia série oproti predchádzjúcej časti, aj keď nie je omnoho lepšia pozitívom je aspoň zmena prostredia z Crystal Lake na loď a následne časť príbehu v prístave a metre v New Yorku. Lepšie spracovanou je časť odohrávajúca sa na lodi, v druhej časti je príbeh už iba nudným čakaním na koniec. Treba dúfať, že definitívny a Jason sa vráti už iba ako remake prípadne v podobne nápaditom projekte ako Freddy vs Jason. Osobne by som uvítal duel Jason vs Michael Myers. Možno raz... ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší díl celé téhle série! Jason je super postava, ale dementní chování ve stylu supermana (kdy to nejspíš posral scénárista a rejža)??! Jednou je Jason tady, obět utíká jak vzteklá (on si v poklidu našlapuje) a hned je před ní, se mi opravdu nelíbilo!!! A další milník filmu je, že od prvopočátku nám tvůrci servírují Jasona se zdravým okem vlevo a pravým deformovaným, zde tomu je však obráceně!!! Ano, musí se to brát s rezervou, je to jen horor, ale tohle klišé neberu nikde a tvrdě trestám v hodnocení!!! 25% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemůže být bráno jako regulérní díl série. Mám rád New York. Díky této sérii jsem si oblíbil i Jasona. Ale dohromady to nějak nefunguje. Ne že by to bylo zase tak špatné, ale s původními pátky to má společného jen Jasona. Ve snaze dalšího oživení série se tvůrci rozhodli Jasona poslat do New Yorku. No do New Yorku...správný název tohoto filmu by spíš měl být "Jason Takes a Ship", protože kromě poslední půlhodinky v NY se to celé odehrává na lodi. S úvodem na Crystal Lake vlastně na dvou lodích. Scénář tu byl opravdu debilní. Jak už jsem napsal téměř ke každému předchozímu dílu série, beru tuto sérii s velkým nadhledem, a tak i vesměs přehlížím kvalitu, jde mi jen o zábavu. Dalo by se říct, že to jsem více méně u přechozích 7 dílů dostal. Někdy víc, někdy míň. Ovšem tentokrát už z kategorie "zábavné béčko" přeskočili někam do kategorie "stupidní občas zábavné béčko". Logických bot zde bylo plno a tentokrát mi to už opravdu vadilo. Je pravda, že Jason na lodi i v NY vyzkoušel mnoho nových způsobů zabíjení, ale mnohdy to bylo neuvěřitelně blbé. Zase nemůžu říct, že bych se u tohoto dílu tak úplně nebavil. Jo, bavil. Zábava to byla, atmosféra tu taky chvilku byla, ale prostě jsem tu pořád cítil ten sračkoidní závan, kterého tu bylo dost. V New Yorku film sice dostane grády, Jasonovi přibude humor, ale té špatnosti a blbosti se to nezbaví. Už u prvního dílu jsem si říkal, že budu sledovat tuto sérii tak dlouho, jak to jen půjde. Na devátý díl si vzhledem k jeho zápletce netroufám, protože vím, kdy mám přestat. Nejlepší období F13 pro mě končí 3. dílem, kolísavé dobré/špatné, ale stále zábavné 7. dílem a osmý díl vezmu jen jako takovou výstrahu, že by mohlo být ještě hůř. A to si tedy radši díly 9 a 10 odepřu. Další díly této série už pro mne neexistují. Sbohem, Jasone. Pro mě jsi v tom kanálu zemřel definitivně... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jasonovi dochází dech, byť mohutný Kane Hodder v mnoha scénách mohutně oddychuje a jeho hrudník tak nabývá olbřímích rozměrů. Škoda, že jeho nejlepší představitel a jediný, který si ho zahrál víc než jednou, se k Jasonovi dostal až při soumraku celé série. Osmý pátek jen křečovitě nadstavuje příběh běsného brankáře a zejména v závěru už působí vyloženě směšně. Opět se totiž dočkáme odmaskování, ale namísto parádního rozšklebeného ksichtu ze sedmičky dojde jen na ubohou a levnou karikaturu z hororshopu. Přesun dění na výletní loď mířící do New Yorku pak místo kýženého oživení přináší jen úbytek děsuplné atmosféry, příliš nepomáhá ani nezbytný déšť, les je prostě les. Vraždy samotné pak tradičně prošly zásahem cenzury, nicméně tady ani originál nenabízí o mnoho větší porci krvavé zábavy, čili ani tato obvyklá „výmluva“ tentokrát tak nezabírá. Chválím snad jen pro sérii vcelku neobvyklé snové výjevy, možná i první náznak námluv s Freddym, kdo ví a samozřejmě mě Jason sám přes všechna negativa opět potěšil, jeho záliba v roztodivných způsobech, jak svou oběť poslat k Pánu, má pořád své nezpochybnitelné kouzlo. Edit komentáře a hodnocení po krásných 13 letech (původní komentář odeslán k Pánu, původní značně přestřelené hodnocení sníženo o dvě hvězdy) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Když se natáčela scéna, kde Julius (Vincent Craig Dupree) boxuje proti Jasonovi (Kane Hodder), tak Kane Hodder požádal herce Vincenta Craiga Dupreeho, aby do něj opravdu boxoval. Všechny rány, které Jason schytal od Juliuse, jsou reálné. (Raichu.Cz)
  • Kane Hodder (Jason) se v závěrečné scéně po vypití několika džbánů vody na povel pozvracel. Nejednalo se o speciální efekt. (Dinsberg)
  • V závere, keď sa Jason (Kane Hodder) dostane na Manhattan, je možné si všimnúť na jednom z mrakodrapov obrovský plagát k filmu Batman (1989). (Jello Biafra)

Reklama

Reklama