Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

obitus 

všechny recenze uživatele

He is back! Po shitové pětce se vrací Jason Voorhees v plné síle, aby dokázal, že zdaleka nepatří do starého železa. S ním samozřejmě jeho nemesis Tomy Jarvis, který se tímto stává možná nejsympatičtější postavou série (pomineme-li Jasona). Odlejčení filmu prospělo, druhá polovina osmdesátých let se v horroru nesla převážně v tomto duchu a vtípky ani neruší ani neničí auru, kterou se podařilo kolem nejlepšího hokejisty světa vybudovat. Prakticky dokonalé pokračování. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jsem rád,že komediální náznak nedělá z Jasona blbce a nedělá nějaké trapné vtípky,jak to,už u komediálních hororů bývá. Přdvládá tu opět hodně postav na vyvraždění,na pár vražd si mákl. Rozmlácený obličej,tři hlavy sekne naráz. Konec se liší od předchozích dílů,žádné pobíhání po chatce,ale myslím,že jeden díl s komedíí bohatě stačí. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Po pitomém pátém dílu, se kterým má většina hororových fanoušků jeden opravdu zásadní problém a tím je identita vraha, přichází šestý díl a s ním se vrací na scénu Jason Voorheese a Tommy Jarvis, který měl našlápnuto stát se Jasonovou nemesis (něco jako dr. Loomis pro Michaela Myerse)... No, bohužel, nestalo se... Ale zpátky k Jasonovu návratu... Tommy, který se chce ujistit, že Jason opravdu zemřel, vykope jeho hrob a probodne ho železnou tyčí... A v tu chvíli do tyče udeří blesk a Jason is back... A pak už to jede ve vyjetých kolejích, typických pro slashery konce 80-tých let... Odlehčená atmosféra, víceméně absence nahoty a docela brutální vraždy... Jason jako zdatný masakrátor kosí vše, co se mu dostane do cesty a vrací se tak z hrobu s vešekerou parádou... Poslední hodně slušný díl této, dnes již kultovní, série... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda. Tady bylo zaděláno na dokonalé béčko. Svižné tempo, vysoký bodycount, minimum hluchých míst, cool Jason, ikonické scény... Bohužel to však v rámci série kazí krotké gore. Rychlé "srabácké" střihy, přivádějí zklamání a vyvolávají vzpomínky na krásnou Saviniho práci. Jinak je to ale super zábava. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jason se po malé odmlce vrátil, aby po předchozím podivném úletu vylepšil reputaci své sérii. A že se mu obzvlášť zadařilo svědčí zdejší hodnocení, která dělá ze šesté části nejoblíbenější kapitolu. Bohužel ne pro mě, já mám Jasona radši vážného a bez zbytečných skopičin. Co jí však nelze upřít, tak že ten odlehčující humor jí přinesl svěží vítr do plachet. Pan Voorhees je tu už za nezastavitelnou mašinu na zabíjení: kráčí lesem, kosí jednoho chudáka za druhým a vymýšlí, jak nejefektivněji zamordovat ty další (trojitá dekapitace je nezapomenutelná). Hustá atmosféra prvních dílů je sice nenávratně pryč, dokonce ani nahota už nedostala žádný prostor (!), i přesto je tohle Jasonovo dobrodružství pořád prima. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Předtím, než Jason (C.J. Graham) zabije Corta (Tom Fridley), je v obytném automobile světlo, ale těsně před nárazem je v něm tma. (Stocki)
  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)
  • Šestý Pátek třináctého je nejkratší film z celé původní osmidílné série. Jeho délka je 86 minut a je jen o minutu kratší než druhý díl. DVD verze je ještě kratší (1:23:33). (Stocki)

Reklama

Reklama