Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

obitus 

všechny recenze uživatele

He is back! Po shitové pětce se vrací Jason Voorhees v plné síle, aby dokázal, že zdaleka nepatří do starého železa. S ním samozřejmě jeho nemesis Tomy Jarvis, který se tímto stává možná nejsympatičtější postavou série (pomineme-li Jasona). Odlejčení filmu prospělo, druhá polovina osmdesátých let se v horroru nesla převážně v tomto duchu a vtípky ani neruší ani neničí auru, kterou se podařilo kolem nejlepšího hokejisty světa vybudovat. Prakticky dokonalé pokračování. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Táto séria je "strašne vtipná", ale tento diel už od úvodu naznačuje, že len teraz začne pravý humor. Tvorcovia sa naozaj neberú vážne a odľahčujú čo sa dá a snažia sa všetko dotiahnuť ad absurdum (krátky titulkový úvod Jasona ako Jamesa Bonda- WTF?!?:)))) Jason po zasiahnutí bleskom zrazu ožil (lol), všetky postavičky sú parádne karikatúrne, logika nám nemáva ani z diaľky, je to krátke, úderné, zábavné, aj nejaká ta hororová atmosféra sa nájde... hoci škoda tej miernej cenzúry pri slasherových prvkoch... Ale inak parádička, ide sa v sérii ďalej...:) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jason se po malé odmlce vrátil, aby po předchozím podivném úletu vylepšil reputaci své sérii. A že se mu obzvlášť zadařilo svědčí zdejší hodnocení, která dělá ze šesté části nejoblíbenější kapitolu. Bohužel ne pro mě, já mám Jasona radši vážného a bez zbytečných skopičin. Co jí však nelze upřít, tak že ten odlehčující humor jí přinesl svěží vítr do plachet. Pan Voorhees je tu už za nezastavitelnou mašinu na zabíjení: kráčí lesem, kosí jednoho chudáka za druhým a vymýšlí, jak nejefektivněji zamordovat ty další (trojitá dekapitace je nezapomenutelná). Hustá atmosféra prvních dílů je sice nenávratně pryč, dokonce ani nahota už nedostala žádný prostor (!), i přesto je tohle Jasonovo dobrodružství pořád prima. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Letní tábor a jeho oddíloví vedoucí, malí táborníci i přilehlý úřad šerifa mají zvýšenou pohotovost. Na inspekci se totiž dostavil obávaný zabiják Jason Vorhees. Jsme v jeho domovské oblasti Crystal Lake a shodou okolností je v kalendáři pátek třináctého. Šesté trampoty muže s hokejovou maskou a  mačetou si vzal do parády Tom McLoughlin, posléze televizní rutinér, v době vzniku filmu celkem přijatelný režisér, který Jasonovi pošle do jeho krvežíznivých pařát hojný počet obětí. Ne každý mord je ale výstavní. Realizace zabití mně přišla poněkud nevyvážená, co se týče kvality explicitnosti, mnohdy podivně nadsazená - Jason jedním máchnutím sťal mačetou tři hlavy najednou. Nekoná se žádná nahota, předchozí díl v tomhle ohledu nezahálel. Nechybí neotřelé vyústění některých scén - viz soulož v karavanu. A jakékoliv herecké křoví, dá-li se to tak nazvat, přece jen jsme ve slasheru, kde se herci převážně vyskytují jen v podobě budoucích obětí, je vhodně zvolené. V tomto směru vyniká fešná blondýnka Jennifer Cooke, která záhy utvoří tandem s Thomem Mathewsem, aby jednou provždy skoncovali s Jasonem. Ačkoliv se ve filmu vyskytuje tábornická drobotina, zůstane ušetřena. tak odvážný film není. Finální zúčtování ovšem představuje značnou slabinu. Vůbec mě neuspokojilo. Nápad nalákat Jasona na místo, kde to všechno začalo, zněl zajímavě, výsledná realizace byla ale spíše k smíchu. Stran invence se také něco málo urodilo. Rekreační oblast neblahé pověsti byla kupříkladu přejmenována. Režisér si vedl dobře, až na tu finální část. Podstatné je zjištění, že i když už se jedná o šestý díl série, má to stále drsný náboj a úpadek se nekoná. 6/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Šestým dílem se Jason trochu nadechl nad hladinou toho prochcanýho jezera, ale ani toho slaboučkého lesku, který kdysi míval, nedosahuje. Jakš takš stravitelný díl, který sérii zatahuje do stádia močopudnosti. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • První film ze série, ve kterém neuvidíme nikoho kouřit, ani užívat lehké drogy. Ve filmu se neobjevuje ani žádná nahota. (Stocki)
  • Jedná se o druhý film série, který se odehrává v táboře Crystal Lake stejně jako první díl. Druhý díl se odehrává o kus dál v táboře Packanack (ačkoliv se dvě postavy v původním táboře na chvíli objeví). Třetí díl se odehrává v Higgins Haven. Ve čtvrtém pokračování se mluví o okresu Wessex (jedna postav se ptá po jezeře Point, byť v dabingu z Novy z roku 1997 se hovoří o původním Crystal Lake). Pátý díl se odehrává v Pinehurst Halfway House. Až v tomto díle se vracíme na půdu původního tábora. Kvůli jeho minulosti bylo jeho jméno změněno na Forest Green, ale v následujících dílech bude opět změněno na Crystal Lake. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama