Reklama

Reklama

VOD (1)

Ocitáme se na zdánlivě opuštěné palubě vesmírné lodi. Dva členové posádky se právě probouzejí z hlubokého umělého spánku a s hrůzou zjišťují, že trpí podivnou ztrátou paměti. Nemají nejmenší ponětí, kdo jsou a co na palubě vesmírné lodi vůbec dělají. Jediným zvukem je skličující rachot a skřípot ozývající se z centra lodi. Jediný způsob, jak se dostat ven z této cely, je úzký a tmavý světlík. desátník Bower (Ben Foster), mladší z dvojice astronautů, vleze dovnitř, zatímco druhý, poručík Payton (Dennis Quaid), zůstává a snaží se navázat rádiové spojení. Bower proniká hlouběji a hlouběji do centra lodi a odhaluje děsivou realitu. Astronauti si brzy uvědomí, že oproti původnímu zdání nejsou jedinými pozůstalými na kosmické lodi a rozmotávají její šokující a strašlivé tajemství. Přežití lidstva záleží jen na nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (921)

Shit 

všechny recenze uživatele

To že to je trošku vykrádačka Vetřelců a Horizontu událostí, to mi opravdu koule netrhá, protože to je jinak zpracovaný znamenitě. Atmosféra je správně temná, příběh záhadnej a postupně se odhalující, dynamika filmu je taky velká a souboje, ač si tu někdo stěžuje, že jsou moc střihovitý, tak mě to osobně vyhovovalo. Skvělý hororvý scifi, který určitě neni nijak geniální a inovující,i když příběh je dobře vystavěnej a vypointovanej, ale to tomu ani trochu neubírá a určitě to je jedno z nejlepších sci-fi letošního roku ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení. Příběh je sice trošku béčkový a je to takový slepenec Vetřelce, Sunshine a další podobných filmů s lodí ve vesmíru. Režisér tomu ale dokázal vtisknout tak výbornou atmosféru, že opravdu první půl hodiny budete cítit tu stejnou nejistotu a zmatenost jako hlavní hrdina v podání výborného Bena Fostera. Psychologie postav taky funguje na jedničku, celé to hodně rychle uteče a některé scény jsou fakt výborný. Jenom škoda toho hodně zmatenýho střihu v akčních scénách, kdy někdy opravdu nevíte kdo s kým bojuje a kde se právě nacházejí. Jinak ale velká spokojenost.80% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michl Britsch: 1. All That Is Left Of Us [2:43] ,2. Pandorum [3:58] ,3. Anti Riot [4:17] ,4. Shape [2:03] ,5. Hunting Party [2:48] ,6. Kulzer Complex [4:40] ,7. Tanis Probe Broadcast [2:01] ,8. Scars [2:20] ,9. F***ing Solidarity [3:28] ,10. Gallo's Birth [2:22] ,11. Biolab Attack [2:25] ,12. Kanyrna [3:22] ,13. The Stars All Look Alike [4:32] ,14. Boom [3:55] ,15. Reactor [4:08] ,16. Skin On Skin [3:21] ,17. Fight Fight Fight [2:56] ,18. Bower's Trip [7:51] ,19. Discovery End Credits [7:55], ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V rámci sci-fi hororů poslední doby je tohle vysokej nadprůměr. Od začátku dobře vystavěná atmosféra a obstojný herci v čele s Benem Fosterem, kterej hraje naprosto výborně. Často se připomene Pád do tmy, kde se tvůrci zřejmě nechali hojně inspirovat jak u vzhledu a skřeků monster, tak u pár scének (zaseknutí v kabelech, "sklad" mrtvol). Děj se zbytečně nezadrhává a pěkně odsýpá od začátku do konce, až k celkem zajímavý pointě, která rozhodně pár bodů přidává. Rozhodně moc příjemný překvapení. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $10,330,853Tržby Celosvetovo $20,645,327Tržby za predaj DVD v USA $5,942,458 //počet predaných kusov 494,672 ║ Konečne po dlhšej dobe kvalitný sci-fi thriller na čele z výborným Benom Fosterom. To že na projekte sa produkčne podieľal Paul W. S. Anderson je cítiť v tom dobrom svetle, lebo saje z toho atmosféra ako z Horizontu udalostí, v podstate to je taký jeho filmový bratríček z o niečo príjemnejším a prekvapujúcim koncom. Film ovplíva okrem strhujúceho deju, aj výbornými kulisami, trikmi a maskami tých skoro nezničiteľných mutantov... len je škoda že široké publikum o daný žáner moc nejaví záujem, preto aj ten komerční "nezaslúžení" prepad. /80%/ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o první film, ve kterém se setkali bratři Ben a Jon Fosterovi. (akisha)
  • Pandorum byl název nemoce, kterou vyvolávala dlouhodobá hibernace a následný psychický stres. Nemocí trpěla postava Galla (Cam Gigandet). (MrBaker)
  • Pandorum bylo původně plánováno jako nízkorozpočtový film za 200 000$. Scénárista Travis Milloy nikdy neuvažoval o velké produkci, protože film byl podle něj příliš tmavý. (Kreeki)

Související novinky

Space opera vrací úder

Space opera vrací úder

22.03.2010

A to hned ve dvou zajímavých filmech. Mezigalaktický Interstellar je jedním z mnoha projektů, jejichž režii zvažuje Steven Spielberg. Někteří tvrdí, že se nakonec rozhodne právě pro vesmírné… (více)

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

28.01.2010

Není snadné se v těchto dnech vyhnout narážkám na Avatara či přímému srovnávání s ním, ale dnes se ho pokusím nezmiňovat ;-). Budu dělat, že „lovestory ve vesmíru“ nazvanou Passengers považuji za… (více)

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama