Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pokud si film neviděl, určitě bych se vyhnul čtením některých zdejších komentářů, protože ti to můžou krásně vyspoilovat a zničit tak celkový dojem z filmu, kokoti. Stejně ani ty procenta tady na csfd, jsou úplně mimo... tenhle díl je ROZHODNĚ lepší než ten srackoidni predchozi, který byl nejhorší z cely ty série. Tady je o zábavu postarano, hned od začátku, vraždy spravne gore, ujety a umělecký jak za starých Chuckyho času, postavy mě ba, protože ta Dourifova je prostě kost a tak me bavily i ty dialogy. Další megasuper věc je to, že se to odehrává v blazinci a to přidá na takovou tu vypsychlejsi, uzavřenou atmosféru. Jediný co me tak trochu sralo byly ty zbytečný jumpscary..jinak jsem byl se vším spokojenej a musím říct, že me to dost překvapilo a doufám v další díly od Manciniho samozřejmě dokud to jde.. a to jak tady pan nebo pani snajpr píše, že to chce změnu tak to je trošičku mimo hoch. V každém díle jsou nějaky změny a novy dobrodružství s chuckym, tak nevim jestli si nahodou nepouštíš furt jeden a ten samej film dokola pupíčku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký scenárista talianskeho pôvodu George Donald Mancini sa do dejín horrorovej kinematografie zapísal predovšetkým ako stvoriteľ kultovej postavy, reinkarnovanej vraždiacej bábky Chuckyho. Podľa jeho scenára bolo v priebehu rokov 1988 až 2017 natočených sedem častí tejto série. Posledné tri pokračovania aj sám režíroval. Konkrétne sa jedná o tituly: Detská hra (1988), Detská hra 2 (1990), Detská hra 3 (1991), Chuckyho nevesta (1998), Chuckyho potomstvo (2004), Chuckyho kliatba (2013), Chuckyho kult (2017). Videl som ich všetky. Dnes som si pozrel v pôvodnom znení s titulkami poslednú spomínanú časť "Cult of Chucky", ktorá plynule nadväzuje na predchádzajúci diel. Zmenilo sa prostredie, ale atmofséra zostala rovnaká. Takže ju budem hodnotiť tak isto ako jej predchodcu. *** ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že Mancini nemá k dispozícii väčší budget a film sa preto skoro celý odohráva v sterilnom prostredí blázinca. Príbeh nie je síce žiadna sláva a až príliš variuje už otrepanú tému, že všetci okrem hlavnej hrdinky si myslia, že Chucky je len bábka. No tá Manciniho obsesia s tesným previazaním celej ságy, vrcholiaca opäť raz v potitulkovej scéne, musí nadchnúť každého fanúšika naratívu pokračovaní. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Don Mancini stál u samotného zrodu legendárního Chuckyho a již od prvního dílu měl na starosti scénáře. Teprve ve filmu Chuckyho sémě (2003) si vzal pod svá křídla i režisérské křeslo a toho se drží jako klíště i tentokrát. Bohužel příliš svěžího větru do této série nepřinesl a po nepříliš povedené pětce přišel s omluvou v podobě velice slušné šestky. Curse of Chucky (2013) tak konečně oprášilo starou slávu vraždící panenky a po dvou dosti komediálně založených dílech se diváci dočkali opět kvalitní krvavé a hlavně atmosférické podívané. I proto jsem očekával, že nejnovější přírůstek do rodiny se ponese v podobném duchu, ale odcházím spíše dost zklamán. Cult of Chucky není vyložená tragédie, ale zase je to citelný krok zpátky k šedému průměru. Navíc mi přišlo, jako by Mancini začal už trochu senilnět a sám sobě znevažovat své předchozí výtvory. Ve filmu se totiž dočkáme několika „dezinformací“, které ve své podstatě popírají to, co bylo k vidění v některých jiných dílech. Nechci zbytečně spoilerovat, pozorní diváci této série určitě ví, o čem píši. Již značně vyčpělý námět bylo opravdu potřeba pořádně okořenit, jen nevím, jestli zvolené ingredience byly tou nejlepší volbou. Jen Chucky už nestačil a tak bylo potřeba přivolat na scénu další. Ale bylo to skutečně nutné? Stejně jako návrat Jennifer Tilly byl dle mého úplně zbytečný. Na druhou stranu mě potěšil návrat hrdiny prvních třech dílů Andyho, který ve svém sejfu skrýval opravdový „poklad“. Byla však škoda, že jej nevyužili podstatně více, pokud tedy nebudu počítat konec filmu. Postavy v léčebně mi totiž moc k srdci nepřirostly a ani hlavní hrdinka Nica už nebyla tak zajímavá, jako tomu bylo v předchozím díle. Atmosféra zde rovněž dost skřípala, ale Chucky alespoň nezapomněl na to, co mu jde nejlépe a tak se dočkáme několika nápaditých úmrtí. Není to sice žádná skvostná podívaná, ale alespoň částečně budou choutky hororových gurmánů uspokojeny. Samozřejmě nechybí ani černý humor a několik opravdu povedených hlášek. Ale na můj vkus jich tu bylo tentokrát trochu málo. 50% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Další zbytečná recyklace. Panenka je sice sympatická, v několikerém provedení a trousí solidní vtípky, ale celý děj je odfláknutý, prostředí psychiatrické léčebny není vůbec tajemné a temné, ale vypadá ve světle zářivek jako kanceláře a chování postav je hloupé. snad jenom, kdybych přistoupil na varantu, že blázni jsou všichni včetně personálu. Závěr (i potitulková scéna) maznačuje, že by mohlo vzniknout dalších trilion dílů. Nic proti, ale chce to sakramentsky zapracovat na zápletce, jinak to snad ani nemá cenu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. srpna 2017 na FrighFestu (Londýn). (Varan)
  • Jennifer Tilly natočila své scény za pouhých 6 dní, během posledních dvou týdnů natáčení 6.–11. února 2017. (rafix)

Reklama

Reklama